Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Put the telecontrol down, μπορείς ;;;

‘Ποιά Λαουρίτα είμαι;’
πρόταση στους δημιουργούς των ‘πατάτων αντιναχτών' και στο ΡΙΚ: αντί να δείχνετε το ένθετο ‘η Λαουρίτα η πηδηχτούλα’, γίνεται να βλέπουμε μόνο τα παραλειπόμενά του;
-> όσο να' ναι, όταν και η ίδια η Έλια αναρωτιέται ποιά Λαουρίτα κάνει, αν είναι την πηδηχούλα ή την αντιναχτούλα –έτσι δεν έπρεπε κανονικά να την ονομάσουν;-, πιο αστείο μας κάνει αυτό παρά η ίδια η σατιρική -δήθεν- μίνι -τηλενουβέλα. Νομίζω πως από αυτό και μόνο το παραλειπόμενο με την Έλια, διαπιστώνει κανείς γιατί το ένθετο δεν άρεσε· διότι όταν ο ηθοποιός που κάνει τον ρόλο, δεν ξέρει τί κάνει την ώρα που παίζει, πόσο μάλλον οι τηλεθεατές που τον παρακολουθούν !

my…megacinema!
Την ευκαιρία να επιλέξουν την ταινία που επιθυμούν να δουν στο τέλος του κάθε μήνα, δίνει το mega Ελλάδος στους τηλεθεατές του, μέσα από την ιστοσελίδα του, όπου μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρείς, κάθε φορά, ταινίες, πρόσφατες σχετικά, για τις οποίες μπορούν να δουν ανάμεσα σε άλλα, ακόμα και τρέιλερ τους, ενώ παράλληλα το κανάλι ενημερώνει το site για την εξέλιξη της ψηφοφορίας και τις ψήφους που χωρίζουν κάθε μία από τις ταινίες!
αυτά κάνουν όσοι σέβονται το κοινό τους ! Πρωτότυπη η ιδέα τους και μακάρι οι ταινίες που θα επιλεχθούν από τους Έλληνες τηλεθεατές και θα προβληθούν, να παίξουν και από το εδώ αδελφάκι τους. Εννοείται σε λογική μέρα και ώρα πάντοτε, διαφορετικά δεν υπάρχει και λόγος να μπουν στον κόπο....

ρίχνει ‘φως στο τούνελ’....
μετά από 13 χρόνια εκπομπής, ήταν αδύνατον να μην είχε μάθει τον τρόπο να σε καθηλώνει μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης, γι’αυτό και το βράδυ της Παρασκευής, η Αγγελική Νικολούλη προσπάθησε για άλλη μία φορά να ρίξει ‘φως στο τούνελ’ στην περιέργη υπόθεση εξαφάνισης μίας πλούσιας Αθηναίας, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν ξαφνικά στο τέλος του 2006. Η Αγγελική ξετύλιξε με μοναδικό τρόπο το νήμα της υπόθεσης, η οποία μονοπώλησε την εκπομπή και όσο ξεδιπλωνόταν έμοιαζε όλο και περισσότερο με κινηματογραφικό θρίλερ, αφού οι περισσότερες πληροφορίες ήθελαν την πλούσια κυρία των Αθηνών να γυρνάει, ατιμέλητη και χαμένη, από δικηγόρο σε δικηγόρο, δηλώνοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να της κάνουν κακό και να καρπωθούν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία της.
→ Μία βραβευμένη εκπομπή, -που έχει μπει και στο βιβλίο Guinness του 1998- που πραγματικά επιτελεί κοινωνικό έργο και ένας καλός λόγος να δείτε plus TV το βράδυ της Παρασκευής με την προϋπόθεση βέβαια ότι είστε και τύποι που σας αρέσει το ξενύχτι.



Άλλοι πάλι, ασχολούνται με άλλου είδους, πιο περίεργες, εξαφανίσεις, όπως η Πόπη Τσαπανίδου στην εκπομπή ‘συμβαίνει τώρα’. Η φωτό μιλάει απο μόνη της νομίζω!!

Και αφού πιάσαμε τις εξαφανίσεις, να μην πούμε και για την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του alpha που μας έχει καθηλώσει με τις εξελίξεις της που είναι ανατρεπτικές σε κάθε επεισόδιο; Για όσους δεν έχουν ακόμη ‘εγκληματιστεί’, να πούμε ότι πρόκειται για την ιστορία ένος ευτυχισμένου ζευγαριού, του Στέφανου και της Αλεξάνδρας, που είναι παντρεμένοι εδώ και αρκετά χρόνια και έχουν δύο παιδιά. Όταν οι δυό τους πάνε στην Τυνησία, η Αλεξάνδρα πέφτει θύμα απαγωγής ενός Έλληνοϊταλού γιατρού, του Μάουρο, ο οποίος εκμεταλλεύεται την αμνησία της και ζει μια ψεύτικη, στην ουσία, ζωή μαζί της. Στα τελευταία όμως επεισόδια η Αλεξάνδρα προσπαθεί αρκετά να επανακτήσει τη μνήμη της, ενώ και κάποια γεγονότα την φέρνουν όλο και πιο κοντά στην πραγματική της ταυτότητα.
→ δεν είναι και το πιο έξυπνο και πρωτότυπο σενάριο, δεν είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί, αλλά υπάρχει αρκετή αγωνία και κορύφωσή της σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Μπορείτε λοιπόν και εσείς να ...ανακαλύψετε την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ!

για τα υψηλά νούμερα του sigma και την πρωτιά του στην τηλεθέαση, μας πληροφόρησε στην ενότητα του ‘κους κους’ την Παρασκευή το πρωί ο ‘κουτσομπόλης’ της Μέλανης. Το θέμα βέβαια δεν είναι η πρωτιά του sigma, - αυτήν μας την διατυμπανίζουν κάθε μέρα από το κανάλι, διότι, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, που λέει και η Μέλανη, ποιόν θα παινέψεις;-, αλλά η χαρά με την οποία ο Γιωργάκης μας έλεγε για τα υψηλά ποσοστά του ‘μίλα μου’ και γενικά όλου του σταθμού, λες και το επιθετό του δεν είναι Μιχαήλ αλλά Χανζηκωστής –βλ. ιδιοκτήτης Δία -! Και μπορεί ο ‘Γιώργος να είναι πονηρός’, αλλά Γιωργάκη άκου με: ‘δε θα πείσεις τον Χαντζηκωστή, για (κουτσομπολίστικη) εκπομπή, για εκπομπηηηή.........’.

η κ. Ελένη -πτου, πτου Μέλανή μου- ξαναχτύπησε σήμερα το πρωϊ, αλλά για μένα άλλη είναι η είδηση. Σήμερα η Μέλανη της είπε: ''α, να μη λέμε ψέματα κ. Ελένη, πριν 8 χρόνια ήμουν 24 χρονών''
->Μέλανη, σήμερα υποκλίνομαι, αλλά μας τα χάλασες με τη συνομιλία σου με τον Τσιάκκα. Ε, όχι και η ανατροπή της ανατροπής η λιποθυμία !!!

ιστορική πάντως η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ κ. Ελένης, Μέλανης και Γιώργου Τσιάκκα. -> Και άτε εμάς δε μας αρέσει η σειρά, εσάς που σας αρέσει και τον θαυμάζετε τον σεναριογράφο δεν κατάλαβα γιατί τον βρίζετε και τον ξητιμάζετε, όπως το λέει και η κ. Ελένη;;;

η ώρα της....Μαρίνας πλησιάζει:
αμ, σε πρόλαβε Γιωργάκη μας, η Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία, όπως διαβάζουμε, ψάχνει αυτή την περίοδο άτομα που θα στελεχώσουν το πάνελ της νέας πρωϊνής εκπομπής της, που θα βλέπουμε από τον ΑΝΤ1 από τις 5 Μαϊου. ‘Πάνελ’, ‘πανελίστες’, όροι και καταστάσεις που έχουν οδηγήσει την ελληνική τηλεόραση στον πάτο και μάλιστα σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει πιο κάτω, η Μαρίνα έρχεται να μυήσει και την κυπριακή τηλεόραση στα ανάλαφρα θέματα και να αυξήσει φυσικά και τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην πρωϊνή ζώνη.
→ 5 Μαίου είπαμε ξεκινάει; Πάνω που αρχίζουν να πιάνουν οι ζέστες δηλαδή. Ας μη θυμηθώ τις παλιές εποχές και τα κομπλιμέντα της για τον Δάκη, τον οποίον θεωρεί πιο νέο από ποτέ. Α, νομίζω ένα ζευγάρι ωτοασπίδες θα μας είναι πολύ χρήσιμες........
Α, και που’ σαι Μαριάννα του ‘Υστερόγραφου’, κάνε πλης και στην Μαρίνα μας μία μικρή αγγελία στη στήλη σου, μπας και βρει πιο γρήγορα τους πανελίστες της.........

Η Γωγώ και ο Γρηγόρης:
Μπορεί να μην της πήρε εκείνος συνέντευξη, του πήρε όμως εκείνη. Μία μίνι συνέντευξη του Γρηγόρη είδαμε στην εκπομπή της Γωγούς ‘με μία ματιά’ το απόγευμα της Δευτέρας και καταλάβαμε από το ρεπορτάζ που επιμελήθηκε η Κατερίνα Αγαπητού, πώς να μαθαίνεις ακόμα και για τα πιο προσωπικά των επωνύμων με τρόπο που δε παραπέμπει σε ‘κίτρινο τύπο’.
→ σύντομο, αλλά τη δουλειά του την έκανε !!!
σήκωσέ το, σήκωσέ το !!!!







το ΡΙΚ στηρίζει τη δια βίου μάθηση. Να και οι αποδείξεις:
βρες το λάθος (1)


























'μίλα μου' ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ναι, ό,τι θέλουμε λέμε και όσα θέλουμε λέμε.............

Οι 10 εντολές του....Τσιάκκα:
1. ου τα φτιάξεις με αδελφές -κάθε είδους αδελφές εννοείται: κανονικές αδελφές, μοναχές, άνδρες ομοφυλόφιλους-.
2. τίμα τον πατέρα και τη μητέρα σου, αλλά μη ξεχνάς: respect στη γερόντισσα!
3. ου παίξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα απέναντι από τη θεία λειτουργία.
4. ου ψευδομαρτηρήσεις στην Κατερίνα για τον Λούλη και το μωρό.
5. ου κάνεις μωρό εκτός γάμου. Ξέρεις καλά τη γερόντισσα;
6. ου φονεύσεις τον γιατρό του Αντώνη και ου κάνεις έκτρωση.
7. ου παντρέψεις την Άννα μέσα στο πενηντάμερο.
8. ου αφήσεις έγκυο την αδελφή της γυναίκας του παιδιού σου και ου αφήσεις την έγκυο μέσα στο πενηντάμερο.
9. ου πειράξεις την Κατερίνα, σ’ έφαγα.
10. ου κλάψεις για τον Λούλη, το γαϊδούρι στην αγκαλιά της γερόντισσας.
11. Extra εντολή: ου πελλάνεις με και τσαι του χρόνου, ε θέλω ολάν να μου μιλάς!

Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, λέει στο τέλος του κάθε επεισοδίου του ‘μίλα μου’:
→ δεν ξέρουμε για ποιούς λόγους ευχαριστούν τις πιο πάνω μητροπόλεις, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε:
- για το πολυτελές αυτοκίνητο με το οποίο διακινείται η Άννα.
- για τη πολυτελή κατοικία στην οποία διαμένει και την οποία έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε μόνο από έξω.
- για το μισθό της Ελεγκούς.
- για τα καύσιμα από και προς τον Καλαπαναγιώτη, όπου βρίσκεται το μοναστήρι.
- για την Καινή Διαθήκη και τα άλλα θρησκευτικά βιβλία που κοσμούν το γραφείο της γερόντισσας.
- για τα ρούχα των μοναχών και της γερόντισσας και την επιμέλεια της εμφάνισής τους.
- για τη συμβουλή στο σενάριο, στα σημεία που αφορούν τις συμβουλές της γερόντισσας, τα οποία αποτελούν και τις μεγαλύτερες σκηνές της σειράς (7 λεπτά, μέχρι και 10 λεπτά μπορεί να διαρκέσει το κήρυγμα).
- για τους λογαριασμούς που πληρώνουν στη cyta, ώστε η γερόντισσα να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επικοινωνία με την Άννα και να κλείνει τα ραντεβού της.
- για τα σιντί με τις ψαλμωδίες και τους εκκλησιαστικούς ύμνους.
- για τα ρούχα των ηθοποιών, τα οποία είναι όλα μία ευγενική προφορά του ‘συνδέσμου κυριών’ των εκκλησιών των δύο μητροπόλεων.

Ο Λούλης, οι καθρέφτες και οι κάμερες.
‘δεν ξέρω πώς θα ερμηνευτεί αυτό, αλλά μόνο ένα επεισόδιο έχω παρακολουθήσει μέχρι στιγμής της σειράς’
δήλωσε, σε συνέντευξή του στον Κωσταντίνο Χάμπαλη του ΤV Mania, ο Χρήστος Λούλης για τη σειρά ‘μίλα μου’ στην οποία πρωταγωνιστεί.
→ να στο ερμηνεύουμε εμείς Χρήστο μου που καταλάβαμε. Πολύ απλά, ντρέπεσαι που έρχεσαι για γυρίσματα εδώ και μας τα παίρνεις χοντρά χωρίς να κάμνεις τίποτε και δε θέλεις να κοιτάς τον εαυτό σου σε κανένα καθρέφτη και ειδικότερα στην τηλεόραση, που όπως επίσης είπες ‘είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας’, αποφεύγοντας ουσιαστικά την ερώτηση ‘πώς θα χαρακτήριζες τις κυπριακές σειρές’.
«Δε θέλω να ξαναμπώ μπροστά σε κάμερες» είπε ακόμη προς το τέλος της συνέντευξης ο ηθοποιός.
→ Ππππεεε, σκέφτου δηλαδή τί είδε σε εκείνο το ένα επεισόδιο του ‘μίλα μου’ ο άνθρωπος και εσυντρομάχτηκεν, ώστε να μεν θέλει ούτε την οσσιάν του να θωρεί........Όχι που θα την γλύτωνε!!!

Βρες το λάθος (2):
Σήμερα γάμος γίνετε! Δείτε το σημερινό συγκλονιστικό και ανατρεπτικό επεισόδιο του ‘μίλα μου’ μας τρέλανε το sigma…………
Δηλαδή η λιποθυμία της Άννας, που την περιμέναμε πριν καν δούμε το επεισόδιο και που την έχει πάντα πρόχειρη ο σεναριογράφος -βλ. ημικρανίες-, ήταν ανατροπή; Τέτοια ανατροπή ούτε ο Μαρτάκης δεν κάνει πια ρε παιδιά.......
Αν όμως ο Βήχας έβγαζε κανένα πιστόλι, ίσως κάτι να γινόταν.....αλλά είπαμε, ου φονεύσεις Γιώργο Τσιάκκα!

Πολύ μας μπέρδεψε χθες το βράδυ ο Χρύσανθος. 'Λάθος όρο’ τον ανέβαζε, ‘λάθος ορισμό’ τον κατέβαζε και ούτε το πιο εύκολο δε σκέφτηκε ο Χρύσανθος για το diet, να πει δηλαδή ο ‘χαρακτηρισμός diet’, διότι ούτε όρος είναι ούτε ορισμός – ούτε κατακρίβειαν ‘λάθος’, πιο σωστά ‘λανθασμένος’-, όπως μας τρέλανε. Να πω και για το ‘να δούμε το ρεπορταζ που θα μας εισάξει’ ή θα του κακοφανεί; ‘Θα μας εισαγάγει’ έπρεπε να πει ,αλλά δε βαριέσαι, όλοι νομίζουν ότι τα λέω ειρωνικά και όχι για να μην τα ξανακούσουμε.......

(αφελής) απορία του τηλεθεατή:
και πώς δηλαδή με το πιατάκι με το παγωτό που του έφεραν του Χρύσανθου καταλάβαμε εμείς την απάτη με τα diet ;

Τη Μεγάλη Δευτέρα όμως ετοιμαστείτε· ο Χρύσανθος θα ασχοληθεί με τη θρησκεία και τον θρησκευτικό φανατισμό, τον μοναχισμό....
→ από αυτή τη συζήτηση, δεν μπορεί να λείψει και ο Τσιάκκας, ε;

Περνούν και μόνοι τους καλά με την Ελένη..........
κοτέτσια, παράξενες μύτες, ψιλοτάκουνα, παράξενα ονόματα ζώων, emails τηλεθεατών, έρευνες- κόλαφος για την ελληνική δημοσιογραφία από την Κατερίνα Ζαρίφη, τραγούδια με Κύρια ονόματα, νόστιμα φαγητά από την Αργυρώ με το χαρακτηριστικό της γέλιο.
Τί είναι όλα αυτά; Η θεματολογία της ωραίας Ελένης, στην εκπομπή της οποίας οι καλεσμένοι είναι περιττοί.......

μαθήματα live παρακολουθεί η Ελεονώρα Μελέτη. Και παρουσιάζει και πληρώνεται και μαθαίνει ταυτόχρονα μελετώντας τα θέματα των άλλων εκπομπών και μάλιστα με τη συγκατάθεσή των παρουσιαστών και δημιουργών τους.
→ τι να πει κανείς! Ενώ πριν δύο μήνες οι ‘σοβαροί’ δημοσιογράφοι σφάζονταν και απαντούσαν ο ένας στον άλλο μέσα από τις εκπομπές τους, τώρα κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πιο αγαπημένοι από ποτέ εφαρμόζουν το αγαπάτε αλλήλους. Άβυσσος η καρδιά της τηλεόρασης......
πρόταση δεν έχουμε σήμερα. Μεγάλη Βδομάδα έρχεται.......

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α