Η ΕΡΤ είναι εδώ

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

τα blogάκια παίζει

τα blogάκια παίζει:

blogοπαίχνιδο -πρόσκληση από mmexer-

Ο καλό μας φίλος και γειτονάκι mmexer μας προσκάλεσε να παίξουμε σε κάτι περίεργα παιχνίδια μεταξύ των bloggers. Επειδή και στο παρελθόν έχουμε παίξει σε αυτό το blog, με τους επισκέπτες όμως, και μας αρέσει, είπα να μην αρνηθώ την πρόσκληση. Βέβαια έχω λίγο αλλάξει το παιχνιδάκι, ώστε να το φέρω και πιο κοντά στη θεματολογία του blog μας και ιδού το αποτέλεσμα:

Α. Στο πρώτο παιχνίδι ανοίξαμε την Βικιπαίδεια, κάναμε κλικ σε τυχαίες σελίδες και παίξαμε με τους τίτλους τυχαίων άρθρων. Κανόνες: παίρνεις τον τίτλο του άρθρου, διαβάζεις το περιεχόμενο και έπειτα σκέφτεσαι με ποιό τρόπο θα μπορούσε αυτό να έχει σχέση με την τηλεόραση.

1. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα
χμ, τίτλος κομμένος και ραμμένος για κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ· θα μπορούσε άνετα να είναι άλλος ένας από τους ευφάνταστους τίτλους που δίνει το κρατικό ίδρυμα και προσπαθεί να τον βολέψει, ώστε να χωρέσει με μικρά γράμματα στο κάτω μέρος της οθόνης. Από αυτούς δηλαδή τους τίτλους που τους βλέπεις και διερωτάσαι εάν βλέπεις τις ειδήσεις των 8 με την Αιμιλία Κενεβέζου ή τα ‘παράξενα και όμως αληθινά’ που ακούς στο ραδιόφωνο από την Λουίζα Αναστασίου σε τηλεοπτική έκδοση. Όπως και να’ χει ο τίτλος είναι ταυτισμένος με το ΡΙΚ –βλ. τις παρατηρήσεις μας για το Τσαντίρι του Λάκη, τα παράπονα των Κωφών για το ‘ο κόσμος της νοηματικής’ που όλο τα ακούν, αλλά τίποτα δεν κάνουν –.

(η φωτό είναι από το αρχείο. ευτυχώς που την κράτησα, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί κάτι......Θυμίζω ότι ο τίτλος αφορά στο δρομολόγιο των λαθρομεταναστών για τα κατεχόμενα!)

2. κουρέας της Βαγδάτης
τι και εάν η εγκυκλοπαίδεια μας πληροφορεί ότι κουρέας στην όλη υπόθεση, στην όπερα για να ακριβολογούμε, είναι ο Αμπντούλ Χασάν, εγώ σας λέω ότι είναι ο Τσουρούλ Χρυσανθάν -άλλως Χρύσανθος Τσουρούλης-, ο οποίος κάθε βδομάδα μας ‘ξιουρίζει’ για παραλείψεις και ατοπήματα του κράτους, τα οποία έχουν δήθεν καταγράψει οι κρυφές του κάμερες, αλλά και εμείς, αμάν, κάθε βδομάδα επιλέγουμε τον ίδιο κουρέα αντί να πεταχθούμε μέχρι το Ιράκ; Η περίοδος χάριτος όμως έχει λήξει, αλλά αυτός επιμένει πως ‘η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει’. Εγώ πάλι το θέτω διαφορετικά:‘οι εγγραφές - στον Νίκο Ευαγγελάτο - άρχισαν και συνεχίζονται’!! Να το θέσουμε και σε παροιμία; Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!

3. Λίμα
αν και το πρώτο που μου έρχεται για το λήμμα του λεξικού -Λίμα- είναι εάν έτυχε να δω αφιέρωμα του Τάσου Δούση στις ‘Εικόνες’ για την πρωτεύουσα του Περού που βρίσκεται και σε μεγάλο υψόμετρο και το πιο πιθανό είναι ότι θα έχω δει – έχει αφήσει εικόνα έξω από τις ‘Εικόνες’ ο Τάσος και έχω αφήσει και γω εκπομπή που να μην έχω δει; Το κόλλημά μου με τη γεωγραφία είναι μεγάλο.-, αν και στο νου μου πιο πολύ έχω τα αφιερώματα της εκπομπής για την Κίνα, τον Άγιο Μαυρίκιο και την Κουάλα Λουμπούρ, εξαιτίας των πολλών επαναλήψεων του ΡΙΚ –βλ. στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα-!! Δε γίνεται όμως να μιλάμε για πόλη της Λατινικής Αμερικής και το μυαλό μας να μην πάει στα λάτιν σαπούνια της κυπριακής TV. Ωραία τα λατινοαμερικάνικα, αλλά και ο λαός κάτι ξέρει όταν λέει ‘παπούτσι που τον τόπον σου ας είν και μπαλωμένο’ και στην περιπτωσή μας ένα είναι το ολόφρεσκο προϊόν: η ‘Λαουρίτα η Πηδηχτούλα’ και σαπουνίζει δε σαπουνίζει...........


4. Μονή Αγίου Παντελεήμονος
ή αλλιώς Ρώσικο Μοναστήρι, όπως λέγεται, το οποίο βρίσκεται στην χερσόνησο του Άθω. Σίγουρα ο τίτλος ταιρίαζει σε τίτλο συνέχειας της σειράς ‘Μίλα μου’. Ο β’ κύκλος επεισοδιών αποτελεί ένα flashback – κάτι σαν και αυτά του LOST - στη ζωή της γερόντισσας πριν καταλήξει στον Ιωάννη τον Λαμπαδιστή: Η ιστορία της ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει θεολογία. Εκεί γνωρίζεται με τον πατέρα της Άννας, ο οποίος επίσης είναι φοιτητής εκεί και τον ερωτεύεται, όμως προσπαθεί να κρύψει τα συναισθήματά της, αφού αυτός είναι ήδη μαζί με τη μητέρα της Άννας. Απογοητευμένη η νεαρή κοπέλα καταλήγει στην Κύπρο μοναχή -αρχικά στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στην επαρχία Λευκωσίας-, αλλά η μοίρα την φέρνει κοντά στην Άννα και τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον πατέρα της, ο οποίος προσπαθεί να καταπιέσει τα συναισθήματά του για τη γερόντισσα εκτοξεύοντας βαριές κατηγορίες προς το πρόσωπό της. Αυτή από την άλλη βρίσκεται μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της· να συνεχίσει το μοναχικό βίο ή να βγάλει τα ράσα και να ζήσει τον μεγάλο έρωτα της ζώης της; Για ποιά Θεοφανία και για ποιόν πατέρα Ιωάννη; Το 'εγώ μιλώ με προσευχές' το κατέχει - και το δικαιούται -καλύτερα απ' όλους η γερόντισσα!!

5. Καγκουρό
πολύ γνωστό ζωάκι που το βρίσκουμε στην Αυστραλία. Όπως ξέρουμε και λέει η εγκυκλοπαίδεια ‘Ζουν χωρίς να έχουν κανένα καταφύγιο, τριγυρνούν ελεύθερα και τρέχουν εδώ κι εκεί με μεγάλα πηδήματα που φτάνουν τα 6 έως 8 μέτρα και τα βοηθούν να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, σχεδόν ως πενήντα χιλιόμετρα την ώρα.’ Εσείς το γνωρίζατε ότι είναι είδος που συναντάμε και στην Κύπρο; Και βέβαια. Καταρχάς πολλά από αυτά αποτελούν το καστ της σειράς του sigma ‘ζωή ποδήλατο’· όλο περιφέρονται εδώ και εκεί και τρέχουν πάνω κάτω σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σεναρίου, αφού η πλοκή είναι ανύπαρκτη, λέγοντας και κάποια ασυνάρτητα λόγια που τους έχουν μάθει –ζωάκια όμως είναι, τί θα πούν -, αλλά σίγουρα ούτε τα χιλιόμετρα των καγκουρό της Αυστραλίας πιάνουν ούτε την ομορφιά και τη χάρη τους έχουν, παρόλο που τις κούρσες τις κάνουν πάνω σε ποδήλατο. Το πιο διάσημο όμως καγκουρό της Κύπρου, ονόματι Λαουρίτα η πηδηχτούλα, ανήκει όχι μόνο σε άλλο είδος καγκουρό αλλά και σε άλλη εκπομπή! Και εδώ έχουμε το κατάλληλο τραγουδάκι: 'έχω πετάξει μαζί σου'.....


Β. Το δεύτερο παιχνιδάκι ζητάει να αναρτήσουμε φωτογραφία των παπουτσιών μας στο blog.
Πρόκειται για κάτι πολύ προσωπικό και χρειάζεται κότσια για να το κάνει κάποιος. Δεν ξέρω αν ο minus θα το επιχειρήσει, αυτός είναι πιο αυθόρμητος και τολμηρός, αλλά to.telecontrol σηκώνει τα κορδόνια ψηλά!!!! Αναρτώ όμως στο blog μία φωτογραφία που έχω βγάλει την προηγούμενη Κυριακή όταν πέρασα για πρώτη φορά στην κατεχόμενη Λευκωσία από την οδό Λήδρας. Ελπίζω κάτι να είναι και αυτό....έτσι;

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α