Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Put the telecontrol down, μπορείς ;;;
είπα να τιμήσω την σημερινή αργία και θα την τιμήσω. Όχι τόσο γιατί είναι εθνική επέτειος και, τέτοια μέρα, η σκέψη μας πρέπει να είναι στην ηρωϊκή θυσία των ένδοξων ημών προγόνων υπερ της πατρίδος – σε τέτοιες άλλωστε μέρες οφείλουν την ύπαρξή τους εκπομπές όπως το «αμύνεσθαι περί πάτρης» από τη συχνότητα του ημικρατικού μας καναλιού – όσο για το πρωταπριλιάτικο έθιμο να λέμε ψέματα σε γνωστούς και φίλους και προτιμώ να κάνω «κοπάνα» από την μπλοκόσφαιρα παρά να αμφισβητηθούν τα λεγόμενά μου για τους "μικρούς ήρωες της καθημερινότητάς μας" που έλεγε κάποτε και ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Ψέμα, μεγάλο ψέμα από τη στιγμή που εσείς διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές !

Για το ότι όμως η Μέλανη, μετά το σχόλιο που κάναμε στο περασμένο ‘put’ για την αντίπαλό της Γαβριέλλα που την κερδίζει στην πρωϊνή ζώνη, τουλάχιστον στο μέγεθος του......στηθόδεσμου που φοράει, είχε συζήτηση στο στούντιο με θέμα «η πλαστική χειρουργική στο στήθος», δε σας κάνουμε πλάκα· η Μέλανη, πήρε φαίνεται το μήνυμα και αποφάσισε να βγει στην αντεπίθεση, έστω και με ψεύτικο στήθος.
→ Αλλά θα μου πείτε, τί είναι αληθινό σε αυτή την κοπέλα, για να είναι και το στήθος· a plastic girl in a plastic SIGMA-world (καμία σχέση με την ΕΡΤ-world )!!!

Σημειωτέον βέβαια ότι τέτοια θέματα οι Χριστιάνες τα παίζουν στα δάχτυλα εκεί στο ΡΙΚ, γι’ αυτό και τη Δευτέρα το απόγευμα μιλούσαν πάλι για την «εξωτερική ομορφιά».... την ώρα που ο πολίτης ‘πνίγεται’ από την απόφαση του κράτους για τις περικοπές του νερού. Αλλά και ο Γιαννάκης που το άγγιξε το θέμα για τις περικοπές νερού στο ‘από μέρα σε μέρα’ τι κατάφερε; Μία τρύπα στο νερό! Ο πολίτης να έχει το βάσανό του και ο Γιαννάκης να χαριτολογεί με τραγουδάκια: ‘στη μπανιέρα δύο δυό’ ιμίσσι μου......
Δεν καταλαβαίνω τελικά τί γίνεται με τον Γιαννάκη. Τα λέει επίτηδες για να παίζει στις ‘πατάτες’ ή αυτές του βγαίνουν αβίαστα;

Στο πνεύμα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου το sigma την προηγούμενη βδομάδα· «μπορεί να μας τα πήραν οι Τουρκαλάδες, αλλά εμείς δε τα ξεχνάμε, θα τα πάρουμε πίσω» αναφώνισε η κ.Στέλλα, η μαγείρισσα του «Καλημέρα», ψιθυρίζοντας παράλληλα το τραγούδι «πορτοκαλιά του Καραβά» που ακουγόταν background, την ώρα που αυτή μαγείρευε.
→ Άτε κ. Στέλλα μου, με το καλό την επόμενη φορά να μας απαγγείλετε και το δημοτικό: «πού πάτε βρε βρωμότουρκοι κι εσείς παλιοζαγάρια; Εγώ ’μ’ η Λένω (ή Στέλλα, όπως τη δει κανείς) Μπότσαρη, η αδελφή του Γιάννη,........» και θα δείτε τις μετοχές σας στον Παρισσινό να ανεβαίνουν, αν βέβαια έχετε και κανένα συμβόλαιο με το κανάλι....

«Ίντα τσαιρούς εφτάσαμεν»· το sigma να προβάλλει σειρές που θυμίζουν δεκαετία του .........80 !!! Σε αυτήν τη δεκαετία δεν είναι που ‘έπαιζε’ η εν λόγω σειρά από το ΡΙΚ και την οποία οι sigmaτικοί προσάρμοσαν στα σημερινά δεδομένα πριν λίγα χρόνια;
Και ύστερα λένε για άλλους ότι την πάτησαν. Αυτοί όμως είναι που και την ήθελαν ( τη σειρά ‘την πάτησα’) και την πάτησαν ταυτόχρονα.........

και μαζί τους και οι ηθοποιοί Ανδρέας Τηλεμάχου και Μαρίνος Ξενοφώντος. Επειδή έχουν δηλαδή μερικά χρόνια μακριά από την τηλεόραση, έχουν ξεχάσει σε ποιές και τι σειρές έπαιζαν; Η τελευταία τους ‘ατυχής’ εμφάνιση ήταν στην πιο πάνω σειρά και το sigma τους το θυμίζει, προβάλλοντας τη σειρά, ως επιδόρπιο, καθημερινά τα μεσημέρια. Αλλά τώρα είναι ιδιοκτήτες θεάτρου και μεγάλοι ηθοποιοί, που ή θα τρελαθούν για να το αποδείξουν ή στη χειρότερη των περιπτώσεων θα αυτοκτονήσουν.
→ Εμείς πάλι που έχουμε μία χαρά τα λογικά μας και την «Αυλατσιά» την θυμόμαστε και το «Σίριαλ» στο κανάλι του Λόγου -τώρα mega-, όπου έχουν παίξει οι εν λόγω ηθοποιοί και δεν είδαμε μεγάλες ερμηνείες. Και για αυτό όμως τους έχω ικανούς να βρουν δικαιολογία: τότε θα μας πουν επικρατούσε η νόσος των......τρελών αγελάδων !!


ε, βέβαια έπαιζε και αυτή, αλλά δεν έχω φωτό από το "ζωή ποδήλατο" όπου 'προόδευσε' και παίζει σήμερα. Ε, δε θα κάνω και αρχείο με όλα τα 'ψώνια' της κυπριακής tv!!!





σε μία πολύ σωστή κίνηση προέβη αυτή τη βδομάδα το κανάλι του ΑΝΤ1· τέλος οι μεξικάνικες σαπουνόπερες τις καθημερινές από τις 5.30 εως τις 8.15 το βράδυ ! Και μακάρι το παράδειγμά του να ακολουθήσει και το sigma, που, από την ώρα που τελειώνει η Ελίτα μέχρι και το δελτίο ειδήσών του, μοιάζει με επαρχία Λατινοαμερικάνικης πόλης !! Βέβαια και αυτά που επέλεξε ο ΑΝΤ1 στη θέση τους δεν είναι και ό,τι καλύτερο: επέστρεψε η Τατιάνα το απόγευμα, ακολουθεί ο Φερεντίνος με το ‘Deal’, ενώ τη σκυτάλη λίγο πριν από το δελτίο ειδήσεων παίρνει το «Κωνσταντίνου και Ελένης» -μεγάλη η χάρη τους! -. Δεν φτάσαμε να υιοθετήσαμε τη θερινή ώρα και για τον ΑΝΤ1 μύρισε καλοκαιράκι και είπε από τώρα να αρχίσει τις επαναλήψεις της εν λόγω σειράς.
→ 10 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, έχουν νομίζω και οι επαναλήψεις ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Ε, δεν υπάρχει περίπτωση να δω ξανά τη σκηνή που η Ματίνα δίνει δώρο στην Ελένη ένα άρωμα και να μην πω την ατάκα πριν από τη Ράντου: «δεν έπρεπε Ματίνα μου, δεν έπρεπε να φέρεις το μικρό μπουκάλι μωρή τσιγγούνα».
Βέβαια δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσουν οι αλλαγές αυτές. Ήδη είδα ένα τρέιλερ όπου λέει ότι η «πεντάμορφη» παίζει καθημερινά στις 7.20. Άρα ο ΑΝΤ1 ψάχνεται για εκείνες τις ώρες και το τί θα προβάλλει τελικά μάλλον εξαρτάται από τους αγίους στους οποίους είναι πιστό το κοινό και απ’ότι δείχνουν τα πράγματα, οι Λατίνοι έχουν το προβάδισμα. Αχ, τί κάνεις Παναγία Γουαδαλούπη μου........

μετά την Έλλη Κοντζαμάνη και τον Κυριάκο Πομηλορίδη, τώρα ο Δημήτρης Ευθυμίου έχει πάρει το τιμόνι της ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 «μέρα μεσημέρι», αλλά δεν αναμένουμε ότι θα οδηγήσει κάπου διαφορτετικά την εκπομπή.
→ Είναι αρκετά τα χρόνια που βρίσκεται η συγκεκριμένη εκπομπή στον αέρα και μία ανανέωση θεωρείται απαραίτητη, αν θέλουν να ασκήσουν κάποιου είδους πίεση και στους αντιπάλους τους στο «από μέρα σε μέρα», που εκείνη την ώρα παίζουν μόνοι τους και ειδικά αν ο Γιαννάκης ή το χαμογελαστό παιδί είναι αυτοί που βρίσκονται στην παρουσίαση.

Γιώργος...... Παπα–Τσιακκα-λιάτης !
Καλά, το ότι έγινε τελικά η μοιραία συνάντηση των τριών, όλοι το είδατε, ακόμα και εμείς που δεν είμαστε κολλημένοι με τη σειρά. Αλλά βέβαια όταν απέναντί της δεν παίζει και τίποτα σπουδαίο, το remote control ζαλίζεται από τις πολλές σφαλιάρες στην προσπάθειά μας να πετύχουμε ένα πρόγραμμα της προκοπής...Προχθές όμως ο Τσιάκκας είχε επιτέλους «σκηνή καπιτάλε» στο έργο του, που λένε και οι σεναριογράφοι· η συνάντηση λοιπόν των τριών έγινε στο σπίτι της Άννας και μόλις τα βλέμματα των δύο, Γιώργου και Άννας, συναντήθηκαν, είπαν ένα ψυχρό «χαίρω πολύ» - να σημειωθεί βέβαια ότι αυτοί οι δύο ήταν κάποτε ερωτευμένοι και απέκτησαν και ένα παιδι μαζί -. Αυτό άντε να το δεχτούμε, άλλωστε τέτοιου είδους συναντήσεις έκαναν τρελή επιτυχία στις σειρές του Παπακαλιάτη –ξέρετε, ‘κλείσε τα μάτια’- το μπέρδεμα ανάμεσα σε μάνα, κόρη και Χριστόφορο και ‘δύο μέρες μόνο’, όπου πάλι ο Χριστόφορος μπαίνει σφήνα ανάμεσα στην πρώην του και τον Λούλη – να από που πήρε την ιδέα για αυτά τα μπερδέματα και ο Τσιάκκας και έχει αναστατωθεί η μισή Κύπρος, η άλλη μισή περιμένει προφανώς το «χτύπημα» του Χριστόφορου !-. Άλλο όμως είναι που μου την έσπασε εμένα· μα να πιάσει την Άννα ημικρανία και να είναι κλεισμένη για δύο επεισόδια στο δωμάτιό της; Μα κανένας να μην ψυλλιαστεί το παραμικρό; Και καλά οι υπόλοιποι, αλλά ρε συ Παπα-Τσιακκα-λιάτη μας, ούτε ο Τόνυ Δημητρίου να μην αντιληφθεί τίποτα; Τι, τσάμπα παίζει το ρόλο του «άλλου» και του «κακού» σχεδόν σε όλα τα έργα του Μανουσάκη και του Μαρκίδη; Αυτό δεν το δέχομαι, ο Τόνυ ο γκομενιάρης έπρεπε να πιάνει πουλιά στον αέρα. Άλλο που απόλαυσα ήταν που στο ένα επεισόδιο η Άννα τηλεφωνούσε στη γερόντισσα να πάρει συμβουλές για το τί να κάνει και στο άλλο δεν ήθελε να την ακούσει. «Μα έχασες την τέλεια την πίστη σου» που λέει και η αδελφή σου; Ναι, ξέρω τι λέτε τώρα. Φαντάσου να μην έβλεπε τη σειρά αυτή, όλα τα ξέρει. Ε, μα όταν δεν έχει τίποτε άλλο η tv, δε φταίμε εμείς, όπως λέει και ο Παπα-Τσιακκα-λιάτης για τη γνωστή διαφήμιση. Το άλλο λοιπόν που μου έκανε εντύπωση ήταν η κόρη της Άννας· στα 4 της χρόνια, μιλούσε τέλεια κυπριακά και στα 10 έπαθε μετάλλαξη: στη μία σκηνή συζητάει με τον Λούλη σε άπταιστα ελληνικά και στην άλλη σκηνή, η Μάριαμ θυμήθηκε ότι είναι Κύπρια και είπε τα λόγια της στην κυπριακή. Και λέω είπε τα λόγια της, διότι μπορεί να τραγουδάει υπέροχα η μικρή, αλλά δεν είναι και ο... Βασιλάκης Καϊλας !!

Νερό η Ειρήνη στο «το συζητάμε», φωτιά στο «το συζητάμε σε 60 λεπτά» ο Χρύσανθος. Το μόνο που έλειπε χθες από την tv ήταν η....πυροσβεστική !!!
→ σωστή η επιλογή του θέματος από το Ειρηνάκι, μιας και το νερό είναι που καίει τον πολίτη αυτή τη χρονική στιγμή και όχι οι παραβιάσεις όσον αφορά το κάπνισμα, που μπορούσε να περιμένει για μία άλλη φορά. Άλλωστε δεν χρειάστηκε και πολλή έρευνα. Ε, μία Νατάσα έχει το sigma και δεν είναι καν υπολοχαγός.........

Ειρήνη η....προσανατολισμένη:
«αποπροσανατολίσαμε τον κόσμο» είπε καλεσμένος της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, στην παρουσιάστρια χθες το βράδυ στην εκπομπή το «συζητάμε», για να λάβει την απόλυτη απάντηση από την Ειρήνη: «όχι, πολύ προσανατολισμένοι είμαστε!».
→ ε, μα και ο καλεσμένος είπε να πει και είπε. Ε, μα να την πει στην Ειρήνη, ότι η εκπομπή της μοίαζει με το «πού πάμε;». Αποστομωτική η Ειρήνη, αλλά αυτή τη φορά του άξιζε του καλεσμένου !

άσχετο, αλλά εγώ με αυτό, θυμήθηκα το ανέκδοτο:
παπάς -ψάλλει στην εκκλησία -: Ειρήνη πάσι........
Ειρήνη: πού πάσι παπά μου;;;;

η πρόταση του telecontrol:
Τρίτη, 10.15, mega: μαύρα μεσάνυχτα
Τετάρτη
, 00.10 ΡΙΚ1: κουτί της Πανδώρας–θέμα: ‘τρώμε...... ψέματα’
-βέβαια αγαπητοί ΡΙΚάδες θα μας κάνετε τη χάρη να προβάλετε την εκπομπή και σε επανάληψη μία πιο ανθρώπινη ώρα, όπως κάνατε και με την περασμένη εκπομπή που είχε θέμα την νευρική ανορεξία, έτσι; -
Επόμενο θέμα της εκπομπής: 'τα ριάλιτι'.
Πέμπτη, 9.15, ΡΙΚ1: η εξαφάνιση
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α