Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Δεν έφτασε το Ελενάκι να μας παρουσιάσει τις νέες τάσεις όσον αφορά στις τσάντες, τις οποίες η μόδα θέλει να είναι πολύ μεγάλες, κάτι που ενθουσίασε την παρουσιάστρια Ελένη, αμέσως να το πιάσει το θέμα και η Μέλανη· «εμείς οι γυναίκες βάζουμε τα πάντα στην τσάντα μας, εκτός από τον νεροχύτη της κουζίνας» ξεστόμισε η Μέλανη, για να μας δείξει τον ενθουσιασμό της για τις μεγάλες τσάντες.
→ τί είπε η γυναίκα! Και εμείς ξέρεις θέλουμε να κουβαλάμε καμία τηλεόραση στην τσάντα μας, αλλά μας είναι κομματάκι δύσκολο, οπότε περιμένουμε τις συμβουλές σου.
Αλλά να μην καταφέρεις ακόμη να βρεις τρόπο και για τον νεροχύτη; Ε, όχι. Ξέρεις τι σουξε θα είχε αυτό; Θα γραφόταν στα άγραφα του «Melanie Guinness book of world records και τότε θα είχες να έλεγες και στο άλλο το βιβλίο, το facebook που έχεις και λογαριασμό.

Μέλανη: « μας βάζουν σε κάτι sites στο διαδίκτυο......»
→ ακόμα και εδώ υπερβολική ρε Μέλανη; Πόσα είναι πια αυτά τα sites; Το παράξενο είναι που αυτή το βλέπει για καλό. Ουφ, τώρα ησύχασα!

Η Ελίτα Μιχαηλίδου εξομολογείται:
«μικρή με έλεγαν ‘μπουλτόζα’, ήμουν πολύ χοντρό παιδί»
→ αφού είπες να πεις τον πόνο σου, πες τον χριστιανή μου στη διάλεκτό σου να ξεθυμάνεις, έστω στη μικελλιδική: «μιτσιά ελαλούσαν με βαρέλλα, ήμουν πολλά χοντρό κοπελούι’.........

δάκρυα είδαμε όμως στην εκπομπή της Δευτέρας από την Ελίτα μας.
→ και στο είπαμε εμείς να το γυρίσεις σε Έχουμε γράμμα, αλλά δε μας ακούς. Ξέρεις σουξέ που έχουν τα δάκρυα; Δες τη Βίκυ Χαντζηβασιλείου και θα καταλάβεις....

«μακάρι όλα τα κανάλια να είχαν και από μία Ελίτα» είπε τηλεθεάτρια στην Ελίτα την Τρίτη.
→ δίκαιο έχει η τηλεθεάτρια: ο ΑΝΤ1 έχει μία Τατιάνα, το plus μία Ράνια Θρασκιά, το ΡΙΚ έχει όχι μία, αλλά δύο Χριστιάνες, το mega μία Γωγώ.......αλλά κανένας δεν έχει την Ελίτα, διότι το όνομα είναι αυτό που κάνει την διαφορά!

Ο Πάρης Ποταμίτης βρίσκεται ως ανταποκριτής του ΡΙΚ στο οδόφραγμα της Λήδρας την Πέμπτη, μέρα διάνοιξης του οδοφράγματος της οδού Λήδρας. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ το ΡΙΚ συνδέθηκε ουκ ολίγες φορές με τον δημοσιογράφο, ώστε να μεταφέρει στους τηλεθεατές του την ατμόσφαιρα και νεότερες πληροφορίες. «Να μετακινηθώ λίγο στο πλάι να καταγράψει ο φακός τις εικόνες......» ήταν τα λόγια του δημοσιογράφου στην αρχή της κάθε σύνδεσης.
→ ας ελπίσουμε ότι δε θα του μείνει ‘κουσούρι’ και σε κάθε ζωντανή σύνδεση να μετακινείται για να βλέπουμε εμείς το χώρο.......

‘πενήντα πενήντα’, ‘δύο ξένοι’, ‘βέρα στο δεξί’ παίζουν στο πρόγραμμα του mega !!!
καλή νέα τηλεοπτική σεζόν να έχουμε......

δείξε μου τον παίκτη σου, να σου πω ποιός είσαι:
μας το είπαν στα δελτία ειδήσεών τους, μας το είπαν και κατά τη διάρκεια του προγράμματός τους, ακόμα λίγο και θα το έλεγε και ο κ(μπιπ)..ος τους! Για τον ΑΝΤ1 λέω και την κύπρια παίκτρια που πήρε μέρος στο show me the money: «δείτε την κύπρια παίκτρια Χριστίνα Κλεόπα που κερδίζει ένα σημαντικότατο ποσό στο show me the money» μας έλεγε ξανά και ξανά ο ΑΝΤ1. Κανείς όμως δε μας προειδοποίησε για αυτό που θα ακολουθούσε, έστω και με ένα «το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι κατάλληλο μόνο για τηλεθεατές που μιλούν την κυπριακή διάλεκτο και έχουν χιούμορ αντίστοιχο των κυπριακών σειρών του sigma». Η γυναίκα, όσο περνούσαν τα λεπτά, ξέχασε και πού βρισκόταν και τί έκανε και αφέθηκε εντελώς. Όσοι είδαν την εκπομπή κατάλαβαν πώς ο χωριατισμός μπορεί να ταυτιστεί με μία διάλεκτο (μα εν τζαι ξέρω εγιώ που τούτα, άλλην ερώτηση, το γάμμμμμμα, το γάμμμμμα), κατάλαβαν πώς σκέφτεται ένας Κύπριος (σε ερώτηση που αφορούσε στο όνομα της ηρωϊδας του «ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας», ψάχνουμε να βρούμε το όνομα του αγαπητικού και μάλιστα χωρίς επιτυχία), κατάλαβαν πως ο Κύπριος δεν είναι έξυπνος, απλώς ξέρει ποιά πέτρα να σηκώσει (όπου μεγάλο ποσό, η Κλέοπα πρώτη!), διερωτήθηκαν μήπως η Κύπρος είναι το νησί που ο κακός ο Ben έχει φαγωθεί να μην το βρει κανείς στον κόσμο και όχι αυτό στον Ειρηνικό Ωκεανό, στο οποίο κατέπεσαν οι διάσημοι πλέον ΧΑΜΕΝΟΙ της σειράς που αναστατώνει τον πλανήτη, το LOST (η Κλεόπα δεν ήξερε ότι ο γιατρός του LOST λέγεται ‘Τζακ’ και ούτε βέβαια έβαλε το μυαλό της να δουλέψει και να σκεφτεί ότι ‘Τζακ’ λέγεται ο πρωταγωνιστής στις περισσότερες αμερικανικές ταινίες και σειρές!), θαύμασαν τον πουριτανισμό μας: είμαι καλή κορούδα, δεν βλέπω sex, ξεστόμισε όταν της ζήτησαν την πρωταγωνίστρια του “sex and the city’’ – η απόλυτη δικαίωση των ποσοστών του ΄μίλα μου’ -, ο Φερεντίνος ξαναθυμήθηκε τις απαντήσεις των παικτών του ‘κόντρα πλάκες’, αφού κάποια στιγμή που θυμήθηκε τα ‘ψάρια’, όπως είπε -δηλαδή τα ‘χρυσόψαρα’ που τότε έπαιζαν στο sigma -, η Κλεόπα του εξήγησε ότι αυτά ήταν ‘τα ψάρκα’ του mega (!) , ενώ τέλος ο ΑΝΤ1 έμαθε, χωρίς να χρειαστεί η agb, ποιό είναι το κοινό που το παρακολουθεί: « το “sex and the city’’ ένεν τούτο που δείχνει στο SIGMA; Μα εμείς εν τζαι βλέπουμε sigma, μόνο ΑΝΤ1!» ήταν άλλη μία αυθόρμητη ατάκα της παίκτριας.
→ δεν ξέρω αν η γυναίκα αυτή ξέμεινε από τις αιτήσεις των Κυπρίων για το προηγούμενο παιχνίδι του σταθμού, το ‘deal’, αλλά αυτό που ξέρω, είναι αυτό που καταλάβαμε εμείς ως τηλεθεατές· η Κλεόπα εκείνο το βράδυ έπαιζε σε λάθος κανάλι και εκπομπή. Η παρθενική της τηλεοπτική εμφάνιση θα έπρεπε να ήταν σε πρόγραμμα της Ελίτας με καλεσμένο τον Μικελλίδη, ο οποίος θα προσπαθούσε, με τη βοήθεια της Κλεόπα, να περιγράψει το προφίλ του μέσου Κύπριου και καταλαβαίνετε πόσο αντικειμενικά, όπως πάντα, θα ήταν τα συμπεράσματά του..........

στο κατοκόρυφο η αγωνία στις ‘Γενιές’· ποιός θα σκοτώσει ποιόν; Ο Μαρκουλλής τη Γριστινού οξά τσείνη τον Μαρκουλλή......
→ τούτον εν το γράφει στο βιβλίο !

επιτέλους ο Τόνυ Δημητρίου απέκτησε τον ρόλο που του ταιρίαζει στο «μίλα μου». Έμαθε για την Άννα και τον Γιώργο και έγινε θεριό ανήμερο.
→ αυτός ο ρόλος του ταιρίαζει και όχι όπως τον είδαμε την περασμένη βδομάδα να κάνει μαύρα μεσάνυχτα....

πιο κοινωνικό ήταν το χθεσινό ‘επωνύμως’. Η Αιμιλία ασχολήθηκε με το επίκαιρο και καυτό θέμα των κροτίδων –έξαλλο θα έχει γίνει το Ειρηνάκι που της πήρε το θέμα-Αλλά, όχι Αιμιλία μου, και να ρωτάς πότε έγινε αυτό: «Μεγάλο Σάββατο ή Μεγάλη Κυριακή, έχασες τα δάκτυλά σου;» ρώτησε το μικρό που φιλοξενούσε στο στούντιο.
→ αφού σου είπε ο άνθρωπος, «επασκάσαμε και μετά έγινε». Και γω που νόμιζα ότι την κατέχεις τη διάλεκτό μας.......

από τους ‘31 δρόμους’, κατευθείαν στις οικοδομές. Ποιός; Ο Ανδρέας Γεωργίου, σε μία έκτακτη εμφάνιση στη σειρά 'την πάτησα’. Μια ζωή στα δύσκολα αυτό το παιδί.
→ τουλάχιστον όμως δεν έχει άγχος ρε παιδί μου να αποδείξει κάτι· «με είπαν ατάλαντο» εξομολογήθηκε στο ‘πού πάμε; live’ ο Ανδρέας. Πολύ σημαντικό το «γνώθι σ’αυτόν», ειδικά στην εποχή μας. Έστω και αργά –έπρεπε να το είχε καταλάβει από την εποχή που έπαιζε στους ‘τάκκους’ του sigma-, αλλά το κατάλαβε! Αυτός φαίνεται είναι ο τρόπος με τον οποίο ξυπνά κάποιος από το american dream.....
και οι ‘πατάτες’ πάνε για ρεκόρ...........
→ ειλικρινά το πώς κατάφερε η σάτιρα « Λαουρίτα η πηδηκτούλα» -το ένθετο των ‘πατάτων αντιναχτών’ - να είναι χειρότερη και από την κανονική «Κορίνα την αγριόγατα» και τα υπόλοιπα λατινοαμερικάνικα, αυτό πραγματικά είναι από τα πολύ περίεργα........

η πρόταση του telecontrol:
καθημερινά, 10.00, ΡΙΚ1, ‘καφές με την Ελένη’ – και θέλουμε η εκπομπή να αρχίζει στην ώρα της, όχι να χάνουμε την εισαγωγή της Λενιώς μας-
Τετάρτη, 9.15, ΡΙΚ1 ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ
Πέμπτη, 9.15, ΡΙΚ1 ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ
Σαββατοκυρίακο, 7.25, ΡΙΚ1 ΓΕΝΙΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Κυριακή. 10.50. ΡΙΚ1 ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ –χωρίς διάλειμμα για δελτίο ειδήσεων όμως -
Υ.γ: δε με πλήρωσε το ΡΙΚ για τις πιο πάνω προτάσεις.........

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α