Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η Γωγώ Αλεξανδρινού δίνει τη δική της εκδοχή σχετικά με το σχόλιό της για τον κ. Πισσαρίδη

Λάβαμε σήμερα το πιο κάτω e-mail από την παρουσιάστρια της εκπομπής του MEGA "ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ" Γωγώ Αλεξανδρινού με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση του blog μας με τίτλο "Έχεις δίκαιο Γωγώ μου, δε θα το ξανακάνω" και θεωρήσαμε ορθό όπως τη δημοσιεύσουμε, ώστε να ακουστεί και η αντίθετη άποψη, αυτή της παρουσιάστριας, πράγμα που θα το κάναμε άλλωστε, ακόμα κι αν η ίδια δε μας είχε προτρέψει μέσω της εκπομπής της σήμερα το απόγευμα.


"Αγαπητοί χειριστές του blog,

Με λύπη και απογοήτευση έχω πληροφορηθεί το σχόλιό σας που με αφορά προσωπικά σύμφωνα με το οποίο έκανα επίπληξη στον συνάδελφο Λουκά Φουρλά επειδή αναφέρθηκε στον Κύπριο Νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη και του υπέδειξα ότι σπαταλά τον χρόνο της εκπομπής.


Αν δεν παρακολουθούσατε αποσπασματικά την εκπομπή θα αντιλαμβανόσασταν ότι με τον Λουκά έχουμε κάνει έναν ειρωνικό διάλογο μεταξύ μας μιας και είναι γνωστό τοις πάσι και κοινά αποδεκτό οτι τον κ. Πισσαρίδη και τα έργα του τα θυμηθήκαμε ως πολιτεία με μεγάλη καθυστέρηση και κατόπιν εορτής.


Το θεωρώ εκ μέρους σας κακόβουλο, έναν διάλογο που έγινε με διάθεση επικριτική προς την πολιτεία και το κράτος, που δεν αξιοποίησαν έναν άνθρωπο όπως τον κ. Πισσαρίδη, να τον διαστρεβλώνετε, να τον παρουσιάζετε με τον τρόπο που έχετε πράξει και να αναφέρεστε απαξιωτικά προς το πρόσωπό μου. Λυπούμαι ειλικρινά".


Με εκτίμηση


Γωγώ Αλεξανδρινού

Δημοσιογράφος

Ως blog θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη -γιατί εμείς ξέρουμε να ζητάμε συγγνώμη - από την παρουσιάστρια, εάν όντως διαστρεβλώσαμε τα λόγια της και μιλήσαμε με απαξιωτικό τρόπο -εμείς το λέμε ειρωνικό ύφος, το οποίο είχε και ο ίδιος ο διάλογός της με τον συμπαρουσιαστή της-για το άτομό της και να διεκρινήσουμε από πλευράς μας, τόσο προς την ίδια όσο και στους αναγνώστες μας, αφού κι εμείς έχουμε από εδώ το δικό μας βήμα λόγου, ότι δεν παρακολουθήσαμε αποσπασματικά την εκπομπή ούτε το ίδιο το βίντεο που αναρτήθηκε στο blog ήταν αποσπασματικό -το βίντεο διαρκεί όσο και ο διάλογος που αφορούσε στο συγκεκριμένο θέμα που σχολιάσαμε. Δεν κόψαμε, δε ράψαμε τίποτα, δεν το περάσαμε από καμία τεχνική ή άλλου είδους επεξεργασία-. Τα λόγια της παρουσιάστριας ακούστηκαν επομένως, όπως ακριβώς ειπώθηκαν, απλώς το μόνο "κακό" που κάναμε, θα λέγαμε, είναι να το αναρτήσουμε και να σχολιάσουμε το περιεχόμενό του, σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη -δεν είμαστε δα και ο MYSTIFIER Νεόφυτος, να μπούμε στο μυαλό της Γωγώς και να ψυλλιαστούμε ότι η Γωγώ εκείνη τη στιγμή επέκρινε την πολιτεία, εκτός κι αν το "μη σπαταλάς το χρόνο της εκπομπής" απευθυνόταν προς τους αρμοδίους, οπότε πάμε πάσο.

Εάν ακόμη μου επιτρέπει η Γωγώ, θα ήθελα να διαφωνήσω με την άποψη ότι "είναι γνωστό τοις πάσι και κοινά αποδεκτό ότι τον κ. Πισσαρίδη και τα έργα του τα θυμηθήκαμε ως πολιτεία με μεγάλη καθυστέρηση και κατόπιν εορτής" . Αυτή είναι δική σας άποψη αγαπητή Γωγώ και δε σημαίνει ότι τη συμμερίζεται όλος ο κόσμος. Συμφωνώ ότι "ουδείς προφήτης στον τόπο του" αλλά, προς πληροφορία σας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου είχε στενή συνεργασία με τον κ. Πισσαρίδη πολύ πριν πάρει βραβείο Νόμπελ, ενώ μετά από την διεθνή του καταξίωση μέσω της απονομής του Νόμπελ, ο κ. Πισσαρίδης διδάσκει ήδη στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι όμως κακό, που έστω και κατόπιν εορτής, όπως λέτε, η πολιτεία αναγνώρισε ένα άξιο τέκνο της και ζήτησε τον επαναπατρισμό του για να τον αξιοποιήσει. Επομένως δεν καταλαβαίνω προς τι η επίκριση προς την πολιτεία μέσω ενός ειρωνικού σχολίου και μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ήδη το κράτος αξιοποιεί τις ικανότητες και τις γνώσεις του κ. Πισσαρίδη. Μην τα μηδενίζουμε όλα... Και για να το δούμε και από την άλλη όψη του νομίσματος, τα Μ.Μ.Ε. άραγε, πότε ανακάλυψαν τον κ. Πισσαρίδη; Πρίν ή μετά το Νόμπελ;

Θέλω συνεπώς να ζητήσω και πάλι ειλικρινά συγγνώμη απο την παρουσιάστρια εάν τη στεναχωρήσαμε και της "χαλάσαμε τη μέρα" και να τη διαβεβαιώσω ότι δεν είμαστε "επιτήδειοι" που έχουμε κάτι να κερδίσουμε εάν καταφερθούμε εναντίον της ούτε δημοσιεύσαμε την ανάρτηση με σκοπό να τη βλάψουμε είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο। Απλώς είπαμε την άποψή μας!

υ.γ. "Εντάξει Γωγώ μου, δε θα το ξανακάνουμε" -αστείο!!!!-


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α