Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Η Χριστίνα Μαρούχου, η παρουσιάστρια της εκπομπής του ΡΙΚ ‘Showtime’ βρέθηκε στο στούντιο του ‘Επτά –Δέκα’ την Παρασκευή για να σχολιάσει, ως ειδήμων, τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ μαζί με την Γαβριέλλα. Έτσι λοιπόν το Χριστινάκι αφέθηκε στον καναπέ, άρχισε να τινάζει από δω και από κει το ξανθό μαλλί της και βάλθηκε να μιλάει για τις υποψήφιες ταινίες που δεν είχε ακόμη δει, αλλά ήξερε αν αξίζουν το χρυσό αγαλματάκι ή όχι. Άστε που ακόμα και εκείνα που ήξερε και έλεγε, έχαναν την αξία τους από το ‘ρε παιδί μου’με το οποίο τα συνόδευε, αφού προφανώς μπέρδεψε τη Γαβριέλλα με την κολλητή της και το στούντιο με το καφέ. Τη Δευτέρα όμως είδαμε τη Γαβριέλλα να μας ανακοινώνει τους νικητές των βραβείων, αυτή τη φορά, μόνη, χωρίς να τη συνοδεύει στο σχολιασμό το Χριστινάκι.
→ Φαίνεται πως παραήταν ΟσκαΡΙΚή η εμφάνισή της την προηγούμενη φορά και οι υπεύθυνοι της εκπομπής το ξανασκέφτηκαν καλύτερα τη δεύτερη φορά. Τουλάχιστον όμως ο τίτλος της εκπομπής της, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές: it’s Showtime ρε παιδί μου.....


Την περασμένη βδομάδα είδαμε και την αγαπητή Μέλανη να θυσιάζεται κυριολεκτικά για χάρη της εκπομπής της· η παρουσιάστρια του ‘Καλημέρα’ αναγκάστηκε να πιεί ένα αηδιαστικό ρόφημα κατά τη διάρκεια της εκπομπής, το οποίο λέγεται κομβούκα και ούτε λίγο ούτε πολύ επρόκειτο για ποτό από τις ζυμώσεις μυκήτων –αν τα λέω καλά - . Σύμφωνα με την ίδια ‘έχει τέλεια γεύση’, αλλά από την έκφρασή σου Μέλανή μου μάλλον αηδία σου προκαλούσε......
→ βρε Μέλανη, ήπιες τέτοιο πράγμα και ακόμα μας λες ‘Καλημέρα’; Έχει και FEAR FACTOR dear, έχει και FEAR FACTOR......


τελικά ο φανταστικός διάλογος μεταξύ γερόντισσας και Άννας στο προηγούμενο ‘put the telecontrol down’ –μέρος Γ’, συνέβη ανάμεσα στις δυο πιο πάνω ηθοποιούς –δεν είναι τυχαία που λέμε ότι πρόκειται για το πιο προβλέψιμο σενάριο σειράς -· σε επεισόδιο της προηγούμενης βδομάδας της σειράς ‘μίλα μου’ έπεσα πάνω σε συζήτηση της Άννας με τη γερόντισσα με θέμα το δίλημμα: Γιώργος ή Αλέξης; και άκουσα τη γερόντισσα να λέει ανάμεσα σε άλλα: ‘Άννα, τι είπαμε; Να κοιτάξεις μπροστά’ και ‘μη φοβάσαι, κοίταζε μπροστά’.
→ τι θέλει να πεί ο σεναριογράφος Τσιάκκας; αναμφισβήτητα η γερόντισσα Θεο-Tένια θέλει να πει στην Άννα να ξεχάσει τον Γιώργο και να τα φτιάξει με τον Αλέξη τον γκομενιάρη, αλλά εάν δούμε τις προτροπές εκτός του πλαισίου του σεναρίου διαπιστώνουμε ότι η γερόντισσα τόσο καιρό εξέφραζε την υποστήριξή της και σε συγκεκριμένο υποψήφιο πρόεδρο. Μπρος στο δρόμο που χάραξε ο αρχιεπίσκοπος η γερόντισσα (κοίτα που δεν της φαινόταν κιόλας!)

μετά το ΡΙΚ1 και ΡΙΚ2 τώρα και ΡΙΚ3;
→ναι, είναι γεγονός, και τρίτο ημικρατικό κανάλι στην Κύπρο. Μόνο που δεν έρχεται, ήρθε ήδη, είναι εδώ: από την Κυριακή το βράδυ θα μπορούσε άνετα το PLUS TV να αποτελεί το ΡΙΚ3, αφού πλέον μιλάμε για το κανάλι του προέδρου. Αλλά όλα αυτά αν το κανάλι δεν άλλαζε χέρια, όπως φημολογείται τον τελευταίο καιρό. Προς το παρόν όμως με τα σημερινά δεδομένα καθώς και με την παρουσία του Δημήτρη Ανδρέου, το PLUS TV θα μπορούσε να ριχτεί εκ νέου στη μάχη ως.... ΡΙΚ3 ! Άλωστε η θεματολογία του πρώτου δε διαφέρει και πολύ από αυτήν του ημικρατικού καναλιού και κυρίως τώρα που το ημικρατικό έχει και την ενίσχυση του Ελλαδικού ιδιωτικού καναλιού alpha.


τηλεοπτικό δίδυμο πλέον αποτελούν οι δημοσιογράφοι –παρουσιαστές του MEGA Βίκτωρας Παπαδόπουλος και Μιχάλης Παυλίδης. Οι κοινές τηλεοπτικές τους εμφανίσεις στις προεκλογικές εκπομπές του MEGA έδειξε ότι οι δυό τους συνεργάζονται πολύ καλά, έχουν χημεία και αρέσουν στους τηλεθεατές για την άνεση και την απλότητα με την οποία βγαίνουν στον φακό.
→ Μήπως το MEGA Κύπρου βρήκε τους δικούς του Οικονομέα και Καμπουράκη, μόνο που αντί μέρα τους βλέπουμε νύχτα;
- ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ MINUSTV ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ -

ώρα 2 και 12, μεσημέρι της Τετάρτης στο στούντιο της εκπομπής ‘από μέρα σε μέρα’. Ο αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αντιδρώντας για τη ζωντανή μετάδοση ολόκληρης της ομιλίας του κ. Κάρογιαν, η οποία διήρκησε 18 λεπτά, όπως τόνισε, αφού κατήγγειλε το ΡΙΚ ότι ‘μετέδωσε την ομιλία ολόκληρη ως αν ήταν διάγγελμα προέδρου δημοκρατίας’, έβγαλε το μικρόφωνό του και παράτησε τον Γιαννάκη Νικολάου μόνο στο στούντιο, ο οποίος το μόνο που μπορούσε να κάνει εκείνη τη στιγμή ήταν να τον παρακαλεί να καθίσει, αλλά μάταια.
→ είναι γεγονός ότι μία παράδοση στις αιφνίδιες αποχωρήσεις καλεσμένων από τα στούντιο του την έχει το ΡΙΚ - θυμάστε την αποχώρηση του Ματσάκη πριν κάποια χρόνια από εκπομπή του Καρεκλα -, αλλά δε φταίει το Ίδρυμα εάν κάποιοι έχουν νεύρα και δεν ξέρουν πού να τα βγάλουν, διότι στην προκειμένη περίπτωση αν ο κ. Κάρογιαν μιλούσε 18 λεπτά για το κόμμα του κ. Αβέρωφ σίγουρα δε θα προσπαθούσε να βρεί την έξοδο του καναλιού. Άστε που κάθε φορά βρίσκει τον μπελά του και ο κ.Καρεκλάς, άλλος Καρεκλί, που προσπαθεί να σώσει από τηλεφώνου την κατάσταση. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση το Καρεκλί έμεινε στη γραμμή να λέει: ‘Γιάννη, πρέπει να μιλήσω, πρέπει να μιλήσω.....’

-> ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΝΕΟΦΥΤΟΥ



όταν ο Λάκης τα ‘ψάλλει’ στην ελληνική κυβέρνηση είναι καλός, όταν όμως σχολιάζει την κυπριακή πραγματικότητα και τα του οίκου μας, του κλείνουμε το στόμα...
→ κατά τα άλλα πρόκειται για το ίδιο κανάλι που προβάλλει και τις ‘πατάτες αντιναχτές’, τη μοναδική κυπριακή εκπομπή, που εκτός των άλλων περιέχει και πολιτική σάτιρα. Ένα λέμε στους ΡΙΚάδες: «Τούτον εν για τις ‘πατάτες τις αντιναχτές’», όπως λένε και οι πολιτικοί στα τρέιλερ......


όχι πως και οι του mega πάνε πίσω. Μας διαφήμιζαν για μέρες τα ‘μαύρα μεσάνυχτα’ την περασμένη βδομάδα και τελικά δεν μας έκαναν τη χάρη να μας δείξουν το προγραμματισμένο επεισόδιο της εβδομάδας και τη θέση του πήρε πολιτική συζήτηση με φιλοξενούμενο τον κ.Χριστόφια, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας.
αν και άρχισε να μας εκνευρίζει η όλη κατάσταση με την μετάδοση ή όχι του επεισοδίου της εν λόγω σειράς κάθε Τετάρτη, για προχθές πάμε πάσο μιας και το κανάλι απέδειξε πως, όταν θέλει, δεν έχει μαύρα μεσάνυχτα, τουλάχιστον στην πολιτική!

ΜΟΙΑΖΟΥΝ Ή ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ;



















Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α