Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Put the telecontrol down, μπορείς ;;;

10 + 1 ‘παρενέργειες’ που προκάλεσε η προεκλογική περίοδος στην κυπριακή τηλεόραση:

1. οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές πολιτικών εκπομπών ήταν περισσότερο χαρούμενοι και κεφάτοι από κάθε άλλη φορά, αφού ασχολήθηκαν με το μόνο θέμα που κατέχουν, το κυπριακό. Εξαιρείται ο Πανίκος Χαντζηπαναγή που είναι μονίμως χαμογελαστός και ο Πάρης Ποταμίτης που, μετά από κάμποσους αστεϊσμούς με τον Ιωάννη Κασουλίδη, έμεινε στήλη άλατος, όταν ο υποψήφιος πρόεδρος τον κατηγόρησε για ειρωνεία !

2. κατέρρευσε ο μύθος της ‘σιδηράς κυρίας’ της δημοσιογραφίας που είχε δημιουργηθεί γύρω από την Αιμιλία Κενεβέζου. Από εδώ και στο εξής οι τηλεθεατές απαιτούν πλέον από την Αιμιλία να ανακρίνει τους καλεσμένους της σε χαλαρό κλίμα και μόνο σε άπταιστην κυπριακή διάλεκτο! - (Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ MINUS TV ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ)

3. αν προσέξετε καλά τον Χρύσανθο, θα δείτε πάνω από το κεφάλι του δύο ωραία κερατάκια: άργησε, αλλά τελικά είπε να κάνει την απιστία στη Μέλανη, επιλέγοντας να δηλώνει το ‘παρών’ του σε περισσότερες προεκλογικές εκπομπές παρά στην καθημερινή εκπομπή τους. Σε αυτές ο Χρύσανθος ανέλαβε τον ρόλο ‘παρουσιαστής παρά τω προέδρω’ μετά την ατάκα του ‘προσπαθώ νας σας προστατεύσω κ.Αναστασιάδη’ - εκείνη την ώρα ο κ. Αναστασιάδης μάλλον θα καταριόταν την ώρα και τη στιγμή που έκλεισαν την ακριβοπληρωμένη συμφωνία με τον Λουκά Φουρλά για εκπρόσωπο του Κασουλίδη - !

4. ‘το πλευρό της Μέλανης εκρύανε’, λόγω της μεγάλης απουσίας του Χρύσανθου από το ‘Καλημέρα’, κάτι που η παρουσιάστρια επέλεξε να το εκφράσει και με το στυλ του κοψίματος του μαλλιού της –από καρέ σε κοντό-αγορίστικο κούρεμα -. Διότι, ναι μεν, της αρέσει που έμεινε μόνη της και αλωνίζει το στούντιο, αλλά από πολιτική είναι πασιφανές ότι δεν σκαμπάζει!

5. οι καθημερινές δημοσκοπήσεις από όλα τα κανάλια αποτέλεσαν τη νέα εκδοχή του σίριαλ ‘η άσχημη που έγινε όμορφη’ με τον τίτλο ‘ο άσχημος που θα γίνει πρόεδρος’, αφιερωμένο στον Τάσσο Παπαδόπουλο που ήταν πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις!

6. το mega αναγκάστηκε να κάνει δικές του παραγωγές για την κάλυψη των εκλογών, ενώ εμείς θυμηθήκαμε ότι βλέπουμε mega Κύπρου και όχι mega Ελλάδος. Ανακαλύψαμε παράλληλα και τη ‘δημοσιογραφία του καναπέ’: (επεξήγηση του όρου): παίρνω ένα υπνάκο στην καρέκλα την ώρα που ο υποψήφιος μονολογεί και όταν τελειώσει θυμάμαι και του ρίχνω και καμία ερώτηση.

7. οι παρουσιαστές του ‘πού πάμε’ γλίτωσαν μερικά αεροπορικά εισιτήρια, αφού οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι πρόεδροι τους κάλυψαν αρκετό τηλεοπτικό χρόνο, εξασφαλίζοντας και τα κοροϊδευτικά πολλές φορές λόγια των παρουσιαστών, ενώ οι ίδιοι συνδιάσαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου · και προβλήθηκαν από τα Μ.Μ.Ε και γέλασαν με το θέαμα της ομάδας–τσίρκου της εκπομπής ( Γαβριέλλα, ποιητής και ‘το λατινικόν’) που ξέμειναν κατά λάθος στο ‘πού πάμε’, αντί να κάνουν καριέρα στην ‘ταυτότητα’ του STAR!

8. τηλεοπτικές σειρές και προγράμματα κάποιων καναλιών αναβάλλονταν χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση ή προβάλλονταν σε διαφορετικές ώρες ή μέρες. Εξαίρεση αποτέλεσε το sigma που προτίμησε να διατηρήσει τη ψυχαγωγική του ζώνη, τοποθετώντας το πραγματικό θέαμα στις 11.30 το βράδυ. Εμάς μας ρώτησαν αν συμφωνούμε;

9. οι αποτυχημένες προσπάθειες του κ.Ματσάκη να θυμηθεί ονόματα δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων (κ. Κεραυνέ, κ.Καρεκλέ, κ.Χρήστου) ήταν ΚΟΛΑΦΟΣ για την δημοσιογραφία – που λέει και η Κατερίνα στο ‘καφές με την Ελένη’.

10. κάποιοι δημοσιογράφοι άλλαξαν τηλεοπτική στέγη – Ανδρέας Χανζηκυριάκος από το sigma στον ΑΝΤ1-, κάποιοι ήλθαν, είδαν και απήλθαν – Μιχαηλίδης-sigma- και κάποιοι πέρασαν στην απέναντι όχθη – Λουκάς Φουρλάς –για να βλέπουν το θέαμα από καλύτερη θέση !! Όσο για τους υπόλοιπους μαχητικούς δημοσιογράφους, θυμηθήκαμε για άλλη μία φορά ή ανακαλύψαμε σε ποιό κομματικό χώρο ανήκουν. Και μετά σου λέει ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται....

11. το σήμα του PLUS TV βελτιώθηκε ενόψει εκλογών, τα σκηνικά και γραφικά έγιναν ολοκόκκινα και η λέξη ‘Δημήτρης Χριστόφιας’ ακουγόταν πιο πολύ και από το ‘Καλημέρα σας’. Η προπαγάνδα πέρασε σε περισσότερους ψηφοφόρους και μέσα από αυθεντικά λατινοαμερικάνικα προϊόντα κατευθείαν από τους τόπους καταγωγής των μεγάλων επαναστατών!!


να μην ξεχνάμε όμως ότι και λόγω εκλογών το ΡΙΚ επέλεξε νωρίτερα φέτος το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον ευρωπαϊκο διαγωνισμό της eurovision και ότι για πρώτη φορά φέτος δεν έιχαμε τα παρατράγουδα των άλλων χρονιών!!
->φαίνεται το ΡΙΚ μας τα κρατάει για τις μέρες των εκλογών....



πέρα όμως από το οποιοδήποτε ‘deal’ των υποψηφίων στο 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών, ένα είναι σίγουρο!!
→ με τις πληρωμένες διαφημίσεις των 3 βασικών υποψηφίων τα κανάλια έκαναν το καλύτερο και μεγαλύτερο DEAL !!!! Περισσότερο κερδισμένος βέβαια βγήκε ο ΑΝΤ1 Κύπρου, που μόλις σταμάτησε το ένα ‘DEAL’, αμέσως το αναπλήρωσε με το άλλο, πιο κερδοφόρο !!

πολλές σκηνές με τη μαμά και τη θεία της έχει η κόρη του κ.Τσιάκκα στη σειρά που γράφει ο γνωστός σεναριογράφος. Οι σκηνές αυτές ναι μεν δημιουργούν μία ωραία ατμόσφαιρα, αλλά πιο πολύ ταιριάζουν σε σκηνή από παιδικό πάρτυ στο σπίτι του σεναριογράφου παρά σε δραματική σειρά.
→ τελικά αυτό δεν είναι το ‘μίλα μου’, αυτό είναι το ‘άκρως οικογενειακόν’ !!! ε, να μεν νεκατωνούμαστε τζαι μείς μες τα πόθκια τους....

και ακόμα δεν κατάλαβα γιατί η Άννα επιμένει να ζητά τις συμβουλές της γερόντισσας για τη σχέση της με το Γιώργο.
→ δεν ήξερα ότι η Τένια Μακρή μετακόμισε σε μοναστήρι, διότι την τελευταία φορά που την πήρε το μάτι μου ήταν σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο στην Ελίτα!

θυμάστε τις ατάκες του Χρύσανθου Τσουρούλη ‘προσπαθώ να σας προστατεύσω κ. Αναστασιάδη’ και ‘προσπαθώ να σας στείλω μία λογική ώρα στο σπίτι σας στη Λεμεσό κ. Αναστασιάδη’ ;;;
→ τις ίδιες ατάκες ακούσαμε πρόσφατα και από την Αιμιλία προς τον κ. Αναστασιάδη, μόνο που αυτή τη φορά τις ακούσαμε στην κοινή γλώσσα και όχι στην τσουρουλική διάλεκτο: έτσι το ‘προσπαθώ να σας στείλω μία λογική ώρα στο σπίτι σας στη Λεμεσό κ. Αναστασιάδη’ της τσουρουλικής διαλέκτου, αντιστοιχεί στο ‘προσπαθώ να εξοικονομήσω χρόνο κ.Αναστασιάδη’ της Αιμιλίας, ενώ όταν ο Χρύσανθος έλεγε το αλήστου μνήμης ‘προσπαθώ να σας προστατεύσω κ. Αναστασιάδη’, σίγουρα ήθελε να πει ‘είμαι εδώ και για να σας διακόπτω κ. Αναστασιάδη’ !!!

το θέμα ‘ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΦΟΙΝΙ’ είδαμε τη Δευτέρα στο ‘καλημέρα’ του sigma.
τι θα γίνει παιδιά; Το κλείνουμε σιγά σιγά το μαγαζάκι; Διότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ το έχω δει τουλάχιστον ακόμη μία φορά από την εκπομπή !




ο Νίκος Ευαγγελάτος, σύμφωνα με το τρέιλερ που έχει αρχίσει να παίζει στο sigma, θα είναι για άλλη μία φορά στο στούντιο του sigma ως ο κεντρικός παρουσιαστής της βραδιάς των εκλογών. Αν και ο γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος προσπαθεί και ενημερώνεται όσο πιο καλά μπορεί για την πολιτική κατάσταση στο νησί κάθε φορά που το sigma τον φωνάζει στο νησί για την παρουσίαση τη βραδιά των εκλογών – και χαράς το κουράγιο του δηλαδή -, εντούτοις δεν επικροτούμε αυτήν την κίνηση του καναλιού, από τη στιγμή που υπάρχουν στο κανάλι τα άτομα που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε μία τέτοια εκπομπή με πιο κατάλληλο τον Χρύσανθο Τσουρούλη.
ελπίζω όμως να μην στείλουν τον Τσουρούλη να γαλεύκει τσούρες εκείνη την ημέρα οι sigma-τικοί μαζί με την Μέλανη, διότι τότε μπορεί να επιχειρήσουν καμία συμφωνία με τον ΑΝΤ1, όπως έκανε και ο Άνδρεας Χατζηκυριάκος και να βρεθούν και οι δύο σε βραδινό σόου στο αντίπαλο κανάλι…. – μιας και η πρωϊνή ζώνη είναι πιασμένη -.


Η Έλενα Σκορδέλη χθες, διατυπώνοντας τα ερωτήματά της στον υποψήφιο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, προσπάθησε να το παίξει Γιάννης Καρεκλάς ή είνα η ιδέα μου;. Λίγο ο μακροσκελής λόγος στη διατύπωση των ερωτημάτων (;;;) – για να μην υπερβάλλουμε, το κορίτσι διάβαζε τις ερωτήσεις, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη -, λίγο το κούνημα της πένας και η υπόδειξη με το χέρι, λίγος τσαμπουκάς – αυτό που σας λέω εγώ !!, εύκολα μας παρέπεμπαν στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ.
→ αν και ο Χρύσανθος προσπάθησε να την κάνει να νιώθει πιο άνετα με την προσφώνησή της ως ‘Ελένη’ - μόνο το 'ωραία Ελένη' έλειπε από τη προσφώνηση-, η κ. Σκορδέλη - εστιάτορας, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια – δέχτηκε τα ‘πυρά’ του Δ.Χριστόφια, ο οποίος πρώτα την ανέχθηκε με το ‘κόρη μου’, ‘χρυσή μου κόρη’, αλλά μετά της την είπε κανονικά: ‘τέτοιες ερωτήσεις να μην πω πώς τις εκλαμβάνω. Είναι ερωτήσεις αυτονόητες’.
Έτσι είναι Ελένη μας, όποιος νεκατώνεται με τα πίτουρα, τρων τον οι όρνιθες! Εν εκάθεσουν τζαι εσύ στα αφκά σου, ήθελές μου να κάτσεις πάνω σε καρέκλα κάνοντας τον Καρεκλά, ενώ εσύ μυρίζεις σκόρτους....

γιατί οι Χριστιάνες το απόγευμα της Τετάρτης, όταν αναγκάστηκαν να διακόψουν την εκπομπή λόγω της πυρκαγιάς, δεν μας είπαν τίποτα για αυτήν, παρά, πολύ ψύχραιμα και σα να μη συνέβαινε τίποτε, μας αποχαιρέτησαν, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη ηλεκτρονικού προβλήματος;
→ διότι προφανώς οι ΡΙΚάδες νόμιζαν ότι οι φωτιές προέρχονταν από διπλανό κτίριο, ενώ όταν έμαθαν ότι οι φωτιές είναι μέσα στο ΡΙΚ προσπάθησαν να τις κρατήσουν μέσα στο ίδρυμα, για να μην επεκταθούν και αλλού και χάσουν την αποκλειστικότητα της είδησης !!
→ και τα κατάφεραν, ΔΙΟΤΙ μόνο στο ΡΙΚ εκδηλώθηκε πυρκαγιά εκείνη τη μέρα και μόνο το ΡΙΚ την κάλυψε στα δελτία του. Αυτό και αν ήταν αποκλειστικό!!!

η πρόταση του telecontrol:
όσοι λατρεύετε την κωμωδία, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις εκπομπές των καναλιών με καλεσμένους τους 3 βασικούς υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο, διαφορετικά ρίξτε το έξω. Εγώ πάντως κουράστηκα....

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α