Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

put the telecontrol down, μπορείς ;;;



το παράπονό της εξέφρασε η Γαβριέλλα του ‘επτά-δέκα’ που δε της δίνουν περισσότερο χρόνο με τον μάγειρα της εκπομπής, Χρίστο, για να λύσει τις απορίες της.
→ και καλά κάνουν Γαβριέλλα μου, διότι βλέπουμε και την παρουσιάστρια απέναντί σου, που, αν και ‘έκανε σχολείο’ δίπλα στον Χρίστο, την εθνική μαγείρισσα και τώρα παίρνει μαθήματα κυπριακής κουζίνας από τη ‘βασίλισσα του κυπριακού αγρού’ τη κ.Στέλλα, τίποτα δεν της κολλάει. Χθες προσπαθούσε να κάνει ‘μακαρόνια του φούρνου ή φουρνιού’, όπως μας είπε αρχικά η αγαπητή Μέλανη, αλλά ο νους της πιο πολύ έμοιαζε να είναι μέσα στην κατσαρόλα παρά πάνω από την αυτήν !

και πάμε τώρα σε κάτι που δεν κατέχω καθόλου:

κυπριακό ποδόσφαιρο έτυχε να δω τυχαία το Σάββατο από την μικρή οθόνη, τον γνωστό επεισοδιακό αγώνα μεταξύ Απόλλωνα – Αποέλ, ο οποίος, όπως ξέρετε καλύτερα από μένα, διακόπηκε λίγο πριν τη λήξη του και ενώ το σκορ ήταν 2-2!
→περιττό να σας πω τί αποκόμισα, αλλά θα το πω: είτε βλέπεις κυπριακή κωμική σειρά είτε ‘ντέρπι’ μεταξύ κυπριακών ομάδων το ίδιο κάνει· είναι και τα δύο είδη για γέλια και για κλάματα !!

....... και βεβαίως μετά τον Λούα Λούα του Ολυμπιακού, που τον έμαθα από τα ‘υπέροχα πλάσματα’, τον παίκτη με το όνομα που δε διαφέρει και πολύ από το ‘ουά ουά’ ή το‘κουαξ κουαξ’, έμαθα τώρα και πως ‘το ρέσιν’ το παφίτικο μπορεί να είναι ταυτόχρονα και όνομα ποδοσφαιριστή !! Όχι πως αυτό θα μου το ρωτήσει και κανείς, αλλά όπως και να’χει είναι εγκυκλοπαιδική η γνώση....

........μπορεί να μου το ρωτήσει ας πούμε η Αλιμπέρτη στο ‘είσαι πιο έξυπνος από ένα δεκάχρονο;’, ως ερώτηση από την ‘επιστήμη περιβάλλοντος’ της πέμπτης του δημοτικού και εγώ να μην έχω πού να κρυφτώ!
→ μια χαρά νομίζω όμως της βγαίνει η εκπομπή. ‘Τα παιδία παίζει’, στο φυσικό της χώρο είναι η γυναίκα!!! Σου λέει βουτάω που βουτάω την πάπια το πρωί, τι πειράζει να την βουτάω και το βράδυ ;
→ μόνο που το βράδυ Σοφάκι μου, με αυτά που βλέπουμε, δε θέλουμε να βουτήξεις την πάπια, να την σφάξεις θέλουμε !! Κάτι ήξερε ο Γιώργος Παπαδάκης που αρνήθηκε την τελευταία στιγμή να παρουσιάσει το εν λόγω τηλεπαιχνίδι, διότι άλλο το ‘δέκα με τόνο’ και άλλο το ένα και εννέα κάνει δέκα !

(και επειδή όπου υπάρχουν παιδιά, αυτά κλέβουν την παράσταση, έτσι και μας το μόνο που μας αρέσει είναι τα παιδάκια που βοηθούν τους μεγάλους....)

Αλλά και η Αλιμπέρτη να μη δεχόταν, εμείς τους έχουμε βρεί ήδη αντικαταστάτρια! Λέγεται Γαβριέλλα, όχι αυτή του ‘πού πάμε;’ καλέ, το κορίτσι μας στο ‘Επτά-Δέκα’ που, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις της, ζει ακόμη με τις παιδικές της αναμνήσεις: ‘στα καρναβάλια μου αρέσει να ντύνομαι πάντα ‘πριγκίπισσα’, ενώ αγαπημένα μου κινούμενα σχέδια ήταν τα ‘στρουμφάκια’ !!!
→ ακόμη εδώ είσαι Γαβριέλλα μου;; μην δω και πάλι τον Κυριάκο Παστίδη στα καρναβάλια της Λεμεσού για την περιγραφή της καρναβαλίστικης παρέλασης για λογαριασμό του ιδρύματος, η θέση δίπλα στο δήμαρχο σου ανήκει !!

....αλλά σε κόλλησαν και σένα οι Χριστιάνες: ‘τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη είπε ήρεμα και γλυκά η Γαβριέλλα σε τηλεθεατή που βγήκε τη Δευτέρα στον αέρα, όπου σε συζήτηση για το πώς να περιποιηθούμε την τριανταφυλλιά μας, ώστε να ανθίσει, εκείνος χασκογελώντας έκανε μία βλακώδη πρόταση για την ανθοφορία του φυτού...

μία φεύγει, δύο ήρθαν· η Χριστιάνα Αριστοτέλους και η Ευαγγελία Αραβανή, δύο πρώην σταρ Κύπρου και Ελλάδος αντίστοιχα, πράγμα καθόλου τυχαίο, ανήκουν από τη Δευτέρα στην ομάδα του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ‘όμορφο κόσμο το πρωί’, μετά από την προσωρινή αποχώρηση της παρτενέρ του Σίσης Χριστίδου.
→ ωραία μουτράκια οι δύο κοπέλλες, δε λέμε, αλλά εδώ που έχει φτάσει η εκπομπή, ό,τι και να κάνουν, δύσκολα οι τηλεθεατές της πρωϊνής ζώνης θα αφήσουν την εκπομπή της Ελένης για να το γυρίσουν στον Αρναούτογλου, αφού είναι πιο βαρετός από ποτέ, πράγμα που φωνάζει άλλωστε από μακριά... Ο μόνος λόγος πλέον για να δει κανείς την εκπομπή είναι η αστρολόγος Τζόαν και η χαριτωμενιά με την οποία λέει τα ζώδια, αλλά η παρουσία της δεν διαρκεί παρά μόνο λίγα λεπτά. Μεγάλη αξία τελικά είναι να εκτιμάς αυτά που έχεις. Ας ρωτήσουν οι megaλοι και το Ελενάκι, διότι κάτι ξέρει όταν βάζει τον Φαίδωνα να τραγουδάει Χαντζηγιάννη στην εκπομπή της !!

....για να δούμε όμως και πόσο θα κρατήσει η παρουσία της Χριστιάνας Αριστοτέλους στα πλατό του ‘όμορφου κόσμου’ και αν θα της ανοιχτεί καμία πόρτα για κάτι καλύτερο, διότι, να μην το ξεχνάμε, δεν είναι και λίγο πράγμα να ξεκινάς από το ‘STAR’ της Κύπρου ή ως star της Κύπρου – το ίδιο κάνει – και να καταλήγεις στο mega Ελλάδος!!
σίγουρα η Μελανίνη θα έχει σκάσει από το κακό της, αλλά να εύχεστε να μην μας τύχει η Μέλανη ντουέτο με τον Αρναούτογλου ! το φαντάζεστε; Η Μέλανη κατεβαίνει από τις σκάλες στο πλατό του ‘όμορφου κόσμου’ με ανανεωμένο και πάλι το μαλλί – τύφλα να’χει το καρέ της Νατάσας Θεοδωρίδου -, με κοντό, μαύρο φουστάνι, με ένα τεράστιο φιόγκο μπροστά –σαν αυτούς της Αιμιλίας, αλλά στο πιο επίσημο – και με μαύρα ψιλοτάκουνα, με χοντρή σόλα, σαν Τάμτα φανταστείτε – και εκεί που ο Αρναούτογλου πάει να την καλωσορίσει λέγοντας: ‘Κυρίες και Κύριοι........... η Μέλανη Στέλιου’, η κουβέντα του κόβεται στο ‘Κύριοι’, διότι ήδη η Μέλανη έχει ήδη προλάβει να πει τα εξής: ‘Καλημέρα, Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα, έξω κάνει κρύο, βροχές όμως ακόμη δεν είδαμε, αν και είδα ένα περιέργο όνειρο ψες, ότι έβρεχε, λέει, πάρα πολύ, σαν τη βροχή στο πρόσφατο επεισόδιο του ‘μίλα μου’ και ήμουνα μέσα σε ένα αυτοκίνητο, όχι το δικό μου, και βούλιαξε στις λάσπες και δεν μπορούσα να ξεφύγω. Δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά θα ανοίξω ονειροκρίτη και αύριο θα σας πω τι διάβασα, για την ώρα όμως να πούμε ότι έχουμε και σήμερα μπόλικα θέματα στο τηλεπεριοδικό μας, γι’ αυτό μη φύγει κανείς, πάμε βολτούλα και σε λίγο πάλι εδώ.....’

μπα, δεν είναι εποχή αυτή για τηλεοπτικά δίδυμα, ήδη η Χριστιάνα Δημητρίου, αν και κρυωμένη, θα πανηγυρίζει για την χθσενινή εκπομπή που την έβγαλε ως κεντρική παρουσιάστρια, αφού το Χριστινάκι απουσίαζε....




νοήματα με τα χέρια του σε κάποιον στο πλατό είδαμε να κάνει ο Γιαννάκης Νικολάου στο ‘από μέρα σε μέρα’ το μεσημέρι της Τετάρτης.....

προσπάθεια ερμηνείας του πιο πάνω πλάνου:
- ο σκηνοθέτης αποκοιμήθηκε πάνω στην κονσόλα και δεν παρακολουθούσε την εξέλιξη της συζήτησης!
- ο Γιαννάκης έκανε νοήματα ότι κατουρήθηκε και θέλει επειγόντως να πάει στην τουαλέτα!
- ο Γιαννάκης έκανε νόημα για την ύπαρξη γάτου στο στούντιο!
- ............ ο Γιαννάκης έκανε νοήμα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να του πουν ποιό ακριβώς είναι, πριν το αποδώσει στη βροχή!

'Γενιές της Σιωπής' ή 'του σκότους';
‘γενιές της σιωπής’, γενιές της υποταγής, του μόχθου, της φτώχ(ε)ιας και της πείνας, γενιές του σκότους, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και μπορεί το έργο να διαδραματίζεται στην εποχή της λάμπας, που δεν έδινε και πολύ φως, καθώς και σε χρόνια πλήρους έλλειψης πνευματικής καλλιέργειας, πράγμα που η σειρά προσπαθεί να το περάσει και στους τηλεθεατές και πολύ σωστά, αλλά το κακό παράγινε στα τελευταία επεισόδια, αφού την περισσότερη ώρα βλέπουμε το απόλυτο σκοτάδι!!
είπαμε, γενιές του σκότους, αλλά όι τζαι έτσι.....



Είδαμε επιτέλους και το ‘the beginning of the end’, το πρώτο επεισόδιο του 4ου κύκλου του ‘LOST’ !!! Για πρώτη φορά η πρεμιέρα δεν είναι αφιερωμένη στον Jack, αλλά στον Hurley. Ίσως η μόνη σειρά στην οποία οι νεκροί κάνουν ωραία παρέα στους ζωντανούς και οι τηλεθεατές δεν κατουριούνται από το φόβο ή δεν λένε ότι βλέπουν σειρά επιστημονικής φαντασίας! Μία πρεμιέρα που όντως μας έδωσε την αίσθηση ότι αρχίζει η πορεία προς το τέλος, κυρίως στις τελευταίες σκηνές του επεισοδίου, αλλά περισσότερα δε λέω.
→ συνεχίζει όμως να παραμένει αγαπημένη μου η πρεμιέρα του 2ου κύκλου, αλλά κρατώ το πολύ ωραίο σεναριακό εύρημα να συνδιάσουν μία πρεμίερα που αρχίζει να προδίδει το τέλος της σειράς, θυμίζοντάς μας παράλληλα το πρώτο επεισόδιο του 1ου κύκλου.....

στην πάνω φωτογραφία η Ναόμι είναι πεσμένη στο έδαφος με το μαχαίρι που της έριξε ο Λοκ στην πλάτη -τελευταίο επεισόδιο 3ου κύκλου-, ενώ στην κάτω -πρεμιέρα 4ου κύκλου - η Ναόμι απειλεί την Κέιτ με το ίδιο μαχαίρι...
(Τζερκιέζενα, ακόμη και με το 'lost' εγώ κάποτε γκρινιάζω, που τη θεωρώ την κορυφαία σειρά όλων των εποχών και θα κολλήσω στο σκοτάδι των 'Γενιών';;)
Απολαυστική η πρεμιέρα του 'lost', θα μπορούσα να δώσω παράλληλο τίτλο 'το ξύπνημα των νεκρών' !!!

η πρόταση του telecontrol:

‘μαύρα μεσάνυχτα’........MEGA, Τετάτρη, 10.20
‘Γιούγκερμαν’..............ΑΝΤ1,Τετάρτη, 10.20
‘γενιές της σιωπής’.......ΡΙΚ1, Σαββατοκυρίακο, 7.30

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α