Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

put the telecontrol down,μπορείς;;; (4)

Put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Live που το τσατιρούι....

την επιστροφή στην παλιά ‘συνταγή’ του ‘που πάμε’ αποφάσισαν οι παρουσιαστές της εκπομπής, Ανδρέας Δημητρόπουλος και Παναγιώτης Δημόπουλος· αφού ξεφάντωσαν αρκετά με τους καλεσμένους τους κατά την περσινή τηλεοπτική χρονιά παίρνοντας σβάρνα όλα τα νυχτερινά κέντρα και τις μουσικές ταβέρνες του νησιού -μιας και δεν διέθεταν και αυτοί ανάλογο στούντιο με αυτό της Σεμίνας Διγενή -, είπαν φέτος να μπουν ξανά στο στούντιο και να ξαναδουλέψουν με καλεσμένους -νούμερα και με βίντεο που σατιρίζουν την επικαιρότητα -με όσο τουλάχιστον χιούμορ διαθέτουν-, όπως και την πρώτη χρονιά. Θέλησαν όμως και να ανανεωθούν και, επειδή ο μετρ του είδους, Θέμος Αναστασιάδης, έχει αρχίσει να παθαίνει καθίζηση τον τελευταίο καιρό, σκέφτηκαν να αντιγράψουν από αλλού. Έστησαν λοιπόν το τσατιρούι τους και βγήκαν ζωντανά κατά τις 11 το βράδυ.....

πρώτον για να μας αποδείξουν ότι μπορούν και αυτοί να σατιρίσουν ζωντανά όπως ο .......Λαζόπουλος (λέμε τώρα εμείς)· περίμεναν δηλαδή ότι θα κατουρηθούμε που τα γέλια με τα σαχλά σχόλια που έκαναν -και που μόλις και μετά βίας ακούγονταν-, πάνω σε βίντεο που δεν ήταν καν χιουμοριστικά;;; άλλο όμως να σατιρίζεις κάτι που είναι γελοίο και άλλο να προσπαθείς να βγάλεις γέλιο από εκεί που δεν υπάρχει!!
και δεύτερον χωρίς να λογαριάζουν τον..... Βας Βας, ο οποίος με την γκρίζα διαφήμισή του και τα πρόστυχα τραγούδια του - που παίχτηκαν πριν καν το ρολόι πάει δώδεκα - έκαναν τον Δημόπουλο να παραμιλάει και να λέει ότι ‘είναι συλλεκτική η εκπομπή’ !!
->νομίζω ότι σε λίγο καιρό, αν συνεχίσουν έτσι, οι δύο τους θα παραμιλάνε μέσα που το τσατιρούι και δεν νομίζω ότι θα είναι μέσα από αυτό που έχουν στήσει στο πλατό τους.....

είδαμε όμως ακόμη μία επιστροφή στην κυπριακή τηλεόραση· ο λόγος για την ηθοποιό Δώρα Κακουράτου, η οποία μετά από το πέρασμά της στους ‘Φοιτητές’ , πρωταγωνιστεί φέτος στη νέα κωμική ρομαντική σειρά του αντ1 ‘την πάτησα’. Με ρόλους ξεσηκωμένους από την επιτυχημένη ελληνική σειρά ‘παρά πέντε’ - η Κακουράτου υποδύεται την μοντέρνα μητέρα στα πρότυπα της Θεοπούλας και της Σόφης, ο γυιος της, που μένει μαζί της, είναι το ίδιο άτυχος με τις γυναίκες όσο και ο Σπύρος του ‘παρά πέντε’, ενώ και η υπηρέτρια, που έρχεται από τον Πύρκο στη Χώρα και έχει την τοπική προφορά του χ στη θέση του θ, κρατάει και αυτή ένα ρόλο παρόμοιο με αυτόν της Αμαλίας (μέχρι και οι εκφράσεις της είναι οι ίδιες) - και με σενάριο ό,τι πιο συνηθισμένο (ένας έρωτας που προκύπτει μετά από κάποια σύμπτωση, και τί σύμπτωση: μετά από τροχαίο!) η σειρά είναι συμπαθητική δεδομένου ότι μπορείς να την κοιτάς ευχάριστα και να γελάς πότε πότε.
->Η συνέχεια όμως θα δείξει αν την πάτησε ο αντ1 ή όχι....

από την άλλη λάτρεψα τις ‘γενιές της σιωπής’, μία σειρά στην οποία είναι όλα πολύ προσεγμένα, με πολύ καλές ερμηνείες, όπως αυτές της Μάρας Κωνσταντίνου και της Λένιας Σορόκου, και στην οποία η κυπριακή ντοπιολαλία ακούγεται σε όλο της το μεγαλείο!!
->συγχαρητήρια λοιπόν στο Ρικ, αλλά επιμένουμε ότι αυτή η σειρά δεν είναι ούτε για τις 7.30 του Σαββατοκυρίακου ούτε για τις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας.

πέτυχα προχθές στο Ρικ1 και στην εκπομπή ‘TV Stars, παρουσιάστε!’ αυτό που όλοι περιμέναμε να δούμε, δηλαδή τους επίδοξους Κύπριους παρουσιαστές. Αφού είδαμε τον τύπο με το ‘λατινικόν’, που δεν έχει αφήσει ριάλιτι για ριάλιτι, να υφίσταται για άλλη μία φορά την κοροϊδία και τον χλευασμό των κριτών, σειρά πήρε ο Μαρίνος από την καλοκαιρινή μουσική εκπομπή ‘alive’ του sigma, ο οποίος, μετά από το δίλεπτο τσεκάρισμα των κριτών, θεωρήθηκε ικανός και πέρασε στην ‘μπλέ φάση’.
->εμάς πάντως, που τον βλέπουμε δύο χρόνια στο ‘alive’, προσπαθεί ακόμα να μας πείσει ότι κάνει για παρουσιαστής και δεν μας έπεισε και εσάς σας έπεισε μέσα σε δύο λεπτά;;; Ε ρε τι κάνει η προϋπηρεσία σε εκπομπή τύπου MAD TV!!! Που να την έβλεπες κιόλας Ναταλία μου!!!

τίτλος εκπομπής της Ελίτας:
ο άγνωστος κόσμος των Αγίων
->εμένα πάλι αυτό γιατί μου θύμισε το ‘ο μυστικός κόσμος της Άλεξ Μακ’;;; τι είναι αυτό;; παιδική σειρά στο ρικ2.

Quiz:

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-Δρακόπουλος, ωμέγα-3 και τώρα τελευταία και ωμέγα-6 (αυτά ΟΧΙ, φωνάζει ο Δρακόπουλος, δεν πρέπει να τα παίρνουμε, θα αρρωστήσουμε) – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – Άγιοι, θαύματα, Θεόδωρος Κυριακού, συνδιασμένα και με λίγη μεταφυσική με Κλείτο Ιωαννίδη – ΠΟΡΝΕΙΑ – ιερόδουλες και τα συναφή => θρησκεία - διατροφή - πορνεία => πορνεία - διατροφή -θρησκεία =>διατροφή - πορνεία- θρησκεία και πάει λέγοντας.

Τι είναι αυτά;;;
Α. Η νέα version του τρίπτυχου αξιών ‘πατρίς -θρησκεία- οικογένεια’ ;;;
Β. Τα ανακυκλώσιμα υλικά της Ελίτας ;;;
Γ. Οι λέξεις - φόρμουλες της Ελίτας όταν κάνει διαλογισμό ;;;
(η απάντηση στο τέλος του ‘telecontrol’)


‘η άνοδος των Κυπραίων’ στους....31 δρόμους

είπαν να ανηφορήσουν όχι μόνο για Αθήνα μεριά, αλλά μέχρι την Νέα Υόρκη και τους διάσημους 31 δρόμους οι Κύπριοι ηθοποιοί Ανδρέας Γεωργίου (‘Τάκκοι’, ‘Dream Show’) και Ελίνα Λουκά ( ‘τα Κοπέλια’) και να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ελληνικές παραγωγές [ωχ, ωχ, τρέμε Επίδαυρος. Αυτό δεν είπατε;;;]. Και μπορεί να ελκύει τον τηλεθεατή το γεγονός ότι η σειρά είναι εξ ολοκλήρου γυρισμένη στη Νέα Υόρκη - όπως μας είπε ο αγαπημένος Βίκτωρας Παπαδόπουλος στο τέλος του δελτίου ειδήσεων της Δευτέρας -, αφού κάθε ψώνιο έχει στο μυαλό του το ‘American Dream’, το ότι σε αυτήν παίζει η κόρη της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα, Σοφία (αυτό γιατί δεν το τόνισε ο Βίκτωρας;;), η οποία είναι θα έλεγα απλώς συμπαθητική στο ρόλο της (θα μπορούσε και καλύτερα, η τηλεόραση βέβαια θα επιβιώσει και χωρίς αυτήν. Άσχετο, όμως εκτός από Άννα δε θυμίζει και λίγο Ματθίλδη Μαγγίρα στις εκφράσεις της;;;), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καθήσω κιόλας να υποστώ τον ατάλαντο Ανδρέα Γεωργίου και την παρέα του (π.χ Πέτρος του ‘dream show’) επειδή αυτός κέρδισε λίγα ψωροευρώ από το ‘dream’ και δεν ήξερε τι να τα κάνει !!!

και καλά στους 31 δρόμους, αλλά στη μοναδική εκπομπή που ανέχεται να δει κανείς από το plus tv ολόκληρη γιατί πήγε ο Ανδρέας Γεωργίου;; για να μην δει ποτέ άσπρη (ή κόκκινη, εξαρτάται τι προτιμάτε) μέρα το plus;;; μιλώ για το ‘flash stars’, την εκπομπή που αναζητά τους νεαρούς που θα αποτελέσουν το πρώτο νεανικό μουσικό συγκρότημα της Κύπρου, στην οποία ο Ανδρέας αποτελεί μέρος της κριτικής επιτροπής, αν και δεν κατάλαβα με ποια ιδιότητα. Πάντως απόλαυσα την Άνδρη Τσαβέλλα στην παρουσίαση, με το μαλλί α λα Τάμτα, που το είδαμε μάλιστα και σε δύο αποχρώσεις κατά τη διάρκεια της εκπομπής, και αυτή ήταν μάλλον που με κράτησε ώστε να δω ολόκληρη την εκπομπή του plus. Βέβαια η σκηνοθεσία ήταν άστα να πάνε – ήταν σαν να είχε γίνει απλώς το γεγονός και πήγε το κανάλι με την κάμερα να πάρει κάποια πλάνα της εκδήλωσης –, ενώ δεν έλειψε και το μόνιμο πρόβλημα του καναλιού, ο κακός ήχος, που δεν μας επέτρεπε να ακούσουμε τις αποφάσεις των καθηγητών για τα ταλέντα. Από τα λίγα όμως σχόλιά τους που κατόρθωσα να ακούσω, μου έχουν μείνει οι παρατηρήσεις τους για την εμφάνιση των παιδιών, που δεν έπρεπε κατά τη γνώμη μου να γίνουν ή να ακουστούν στην εκπομπή.
-> απορία: σε τέτοιες εκπομπές τύπου ριάλιτι συνήθως δεν απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 17 και 16 χρονών;;; διότι ναι μεν το περιοδικό ‘flash’ ανέλαβε την πρωτοβουλία για αυτήν την διοργάνωση ψάχνοντας άτομα από 13 μέχρι 20 χρονών, ώστε να αποτελέσουν ένα μουσικό νεανικό συγκρότημα, όμως τι γίνεται με το κανάλι που το προβάλλει ως talent show ;;;


η απάντηση στο quiz πιο πάνω: αν και θα μπορούσαν όλα να είναι ορθά, η σωστή απάντηση είναι το Β. Τα ανακυκλώσιμα υλικά της Ελίτας, διότι σε όλες τις εκπομπές της πάνω κάτω με αυτά ασχολείται, οπότε είναι σα να τα βάζει σε κάδο ανακύκλωσης.
->είπαμε να έχουμε οικολογική συνείδηση, αλλά όχι και να πετάμε στους κάδους ανακύκλωσης ό,τι κι ό,τι και να λέμε ότι το κάνουμε και ‘με αγάπη’. Εμείς επιμένουμε, στον ίδιο πάντα ‘βισσικό’ μουσικό ρυθμό: δωσ’ μου αγάπη, να είναι αγάπη να αντέχει στο χρόνο, να αντέχει στα λάθη........όμως όλοι ζούμε σ’ έναν κόσμο που όλα είναι πλαστικά, πες μου πως αυτό που ζούμε δεν είναι άλλη μία αγάπη από νάιλον !!

και αυτά για το τέλος....

πρέπει να πω ότι λάτρεψα την ατάκα του Μ.Νομικού ‘sigma – ture travel’ στο tvmania του Σαββάτου.

το telecontrol προτείνει:
Αλ Τσαντίρι Νιους.........Τετάρτη, 9.15, ρικ1
Οι Θερμοκύπριοι........Πέμπτη, 9.00, plus (από περιέργεια)
Αν υπήρχες, θασε χώριζα......Πέμπτη 9.20, Mega
Γιούγκερμαν.......Πέμπτη, 10.20, αντ1
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α