Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΤΗΛΕ-γράψε μου


Η τηλεοπτική εβδομάδα που μας πέρασε μέσα από χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, δηλώσεις και ειδήσεις. Απολαύστε...

1. Είναι ο κρυμμένος άσσος του ΡΙΚ. Μιλάμε για τη Βίβιαν Κανάρη στα μικρά δελτία του κρατικού καναλιού, η οποία είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει σε μικρό -για να μην πούμε και σε μεγάλο και ενοχληθούν κάποιοι/ες, αλλά θα το πούμε για να κινηθούν  άλλοι... - δελτίο ειδήσεων του κρατικού: καλή άρθρωση, σωστός ρυθμός ανάγνωσης και σχεδόν μηδενική συγκομιδή λαθών. Με τέτοιο χαρτί στο χέρι, τι την θες την "καλή παρέα' τα Σαββατοκύριακα!

2. Ο πρόεδρός μας μάς διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το ΡΙΚ. Οκ,  από τη μια, δεν είπε ότι δεν πρόκειται "ΠΟΤΕ"  να μπει λουκέτο στη κρατική tv και από την άλλη, άλλαξε επιτέλους ρήμα, επιστρατεύοντας το "διαβεβαιώ" αντί του αναξιόπιστου πλέον "δεσμεύομαι". Οι πιθανότητες επομένως να κρατήσει το λόγο του είναι 50 - 50. Ίδωμεν...Η ελπίδα πάντως ΠΟΤΕ δεν πεθαίνει...
(πηγή: www.philenews.com)



3. Είναι η στιγμή που η Χριστιάνα Αριστοτέλους θέλει να χαλάσει την μπλεξούδα της -που είναι χαλασμένη ήδη δηλαδή - στο άκουσμα της είδησης -κόλαφος ότι ο καλεσμένος της έχει κάνει μπότοξ. Το "λαβράκι" αυτό έβγαλε η Χρισταλένη στην προσπάθειά της να αλιεύσει την ηλικία του καλεσμένου της. Εμ, ό,τι ρωτήσεις, παίρνεις Χριστιάνα μου.
 


Η πιο πάνω καλεσμένη της Χρισταλένης, ουπς καλεσμένος ήθελα να πω, δήλωσε ότι έχει θέμα με την ηλικία και πως δεν μπορεί να βλέπει πρόσωπα ρυτιδιασμένα. Και η μάνα του Σταλόνε δεν ήθελε να βλέπει ρυτίδες αλλά τώρα κοιτάει στον καθρέφτη το σκιουρένιο πρόσωπο που της χάρισαν οι πλαστικές και όλα μια χαρά...
4. Το mega μάλωσε και με το γάλα και με τα λίτρα και κάνει αστεία με το κιλό...


5. Τρία σχεδόν λίτρα χαμένου γάλακτος - ο ζαχαροπλάστης έχυσε νερουλή αντί πηκτή την κρέμα για να κερδίσουν τηλεοπτικό χρόνο!- γιατί ναι ρε παιδιά, όλοι μαζί μπορούμε. #tha_ta_kataferoume που λέει και ο πρόεδρός μας στο twitter...

 
6. Η Χριστιάνα Αρτεμίου μαγειρεύει στην κουζίνα της έτερης Χριστιάνας και ανακαλύπτει την "τασσινόπιτα" που λέγεται πατατούες με τ' αφκά. Σε μία έμπνευση της στιγμής η Χριστιάνα μας ανακαλύπτει το μαγειρικό συνδυασμό πατάτες + αβγά, ο οποίος έθρεψε γενιές και γενιές Κυπρίων (γι' αυτό και στη φωτό που βλέπετε η Χρισταλένη της λέει, με τη  χαρακτηριστική κίνηση του χεριού: "Μα σοβαρομιλάς; Δεν ξέρεις τις πατάτες με τ' αφκά;" ). Εμείς πάλι μόλις εκείνη τη στιγμή ανακαλύπταμε από πού και πώς προέκυψε η Πελο-Μαλού της "ΑΙΓΙΑΣ".
 

7. Διαβάσαμε αυτή την είδηση..."Άγνωστοι παίρνουν τηλέφωνο και επικαλούνται ότι είναι από την εκπομπή «Για Σένα» και με δόλιο τρόπο προσπαθούν να πλασάρουν προϊόντα της εταιρείας τους.Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής του Μέγκα «Για Σένα» έχει γίνει δέκτης καταγγελιών ότι άγνωστα πρόσωπα καλούν τους πολίτες στο τηλέφωνο και αφού τους αναφέρουν ότι είναι από συγκεκριμένη εταιρεία τους ανακοινώνουν ότι έχουν κερδίσει δώρα από την εκπομπή «Για Σένα». Εν συνεχεία με δόλιο τρόπο προσπαθούν να τους πωλήσουν επιπλέον προϊόντα της εταιρείας τους.Η εκπομπή «Για Σένα» ανακοινώνει ότι ΔΕΝ έχει καμία σχέση με αυτή την εταιρεία και ΔΕΝ δίνει δώρα με αυτό τον τρόπο. Καλεί επίσης το κοινό να αγνοήσει τα τηλεφωνήματα" (πηγή: www.onlycy.com) και δεν παραξενευτήκαμε καθόλου. Διότι αυτά παθαίνεις όταν δεν κληρώνεις και δεν ανακοινώνεις τους νικητές των δώρων της εκπομπής σου ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ... Μιμείσαι που μιμείσαι την Ελένη, κάν' το τουλάχιστον σωστά!
 
 

8. Μαύρο τέλος για τα "ΑΣΠΡΑ μπαλόνια" που μας αποχαιρέτησαν (έτσι κατάλαβα δηλαδή από αυτό που είδα χθες το βράδυ, τη λέξη τέλος βέβαια δεν την είδα πουθενά) με το ζευγάρι Ανδρέας -Έλενα να βρίσκουν το θάνατο στην άσφαλτο. Προφανώς η σειρά ήθελε να στείλει διάφορα μηνύματα. Το κοινωνικό: "η ταχύτητα σκοτώνει", αλλά και το ερωτικό-λογοτεχνικό: "ο έρωτας δεν θέλει χρόνο, θέλει ταχύτητα" (βλ. Κική Δημουλά) -Α, θωρείτε τί μαθαίνει κανένας άμα βλέπει ΡΙΚ και ΤΕΤ Α ΤΕΤ! Ρώτησε τζιαί να ρωτήσεις τούντην ερώτηση ο Τάσος, εμάθαμέν την πόξω τζι' ανακατωτά-,γι' αυτό όι αύριο μεθαύριο να έρτετε να μου το κλείσετε το κανάλι...) . Καθόλου άσχημα αν σκεφτείς ότι για αλλού κινήσανε (βλ. "Παύλος -Αθηνά") κι αλλού ο ΘΟΚ τους πήγε (βλ. αποχώρηση "Παύλου" στην αρχή του β' κύκλου λόγω θεάτρου)...


9. Για το τέλος και για να μην ξεχνιόμαστε.
" Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ! "
 

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α