Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΤΗΛΕ-γράψε μου

Τηλεγραφήματα της τηλεοπτικής εβδομάδας που μόλις τελείωσε


Δεν πρόλαβε να παίξει η είδηση της αποχώρησης του Γιώργου Χουλιάρα από το MEGA Κύπρου και έσκασε μύτη νέο τηλεπαιχνίδι στο κανάλι @ «Που σου νέφκω που πάεις» @ Συμβολικός τίτλος για την μετά Χουλιάρα εποχή στο κανάλι; @ Πάντως στο trailer μας προϊδεάζουν ότι θα δούμε την «πραγματική κυπριακή παράδοση» @ Που θα πει; @ Θα πει ξεχάστε το ψευδοφοκλόρ του «Πάμε παραδοσιακά» και τις «Μπάρμπι παρουσιάστριες» της παράδοσης του ΡΙΚ με το στυλιζαρισμένο μαλλί, τα φουστάνια του γάμου και το ipad ανα χείρας @ Αφού το MEGA έχασε μέσα από τα χέρια του -λέμε τώρα- την Άντρη Καραντώνη,  είπε ας το πάρει το ποτάμι και του ήλθε όχι από τον ποταμό, αλλά ουρανοκατέβατη η Όλγα Ποταμίτου μαζί με τον Βαγγέλη Ευαγγέλου που κάποιος αποφάσισε ότι η τιμωρία του παρασκηνίου, μετά το ανεκδιήγητο “gia mpanaki”, τελείωσε και ήρθε η ώρα να επιστρέψει από την Ιαπωνία στην Κύπρο @ Μόνο που το θυμήθηκαν αργά, διότι όλα έχουν τα όρια τους και το φολκλόρ το ίδιο @ Εκτός κι αν μιλάμε για τις επαναλήψεις του «Κωνσταντίνου και Ελένης» στον ΑΝΤ1 @ Τώρα που είμαστε στις επαναλήψεις, επέστρεψαν και τα «Ανήσυχα χρόνια» του Λόγου στο MEGA και όσο να ’ναι μια ανησυχία μας τη δημιουργεί η επανάληψη της σειράς @ Επιστρέφουμε πίσω στον Λόγο να αρχίσουμε να ανησυχούμε; @ «Αυλατζιά» «Το σίριαλ» «Ττουλής ο  ξενοχωρίτης» και Άγιος ο θεός;  @ Δηλαδή ήρθε η ώρα που θα πούμε τον Χουλιάρα... Χουλιαράκι -και δεν εννοούμε την καταγωγή από την Κρήτη...-;  @ Πάντως όσο κι αν έλθουν τα πάνω κάτω στο Mega-λο κανάλι, ένα είναι σίγουρο: η Χρισταλένη θα είναι μόνο «πάνω»· στηριγμένη πάνω σε ένα δωδεκάποντο τακούνι να σχολιάζει όλες τις ειδήσεις του διαδικτύου μαζί με το πάνελ της, γνωστό και ως «να σου πω» και "να σου πω"...@ Ακόμη κι αν απέναντί της έχει την ίδια την Ελένη, η οποία κι αυτή τραβάει τα δικά της ζόρια, τουτέστιν τα ψιλοκαταφέρνει και επιβιώνει τηλεοπτικά με τα πλούσια δώρα που χαρίζει στις γυναίκες τηλεθεάτριες και όχι μόνο @ Και δεν είναι μόνο η Ελένη, οι περισσότερες εκπομπές πλέον βασίζονται στο «δούναι και λαβείν» @ Μία απέραντη τηλεαγορά η tv @ η κυπριακή δε, λόγω και των πρόσφατων εξελίξεων, εκτός από telemarketing, μετατράπηκε και σε παράρτημα του γραφείου του Στέλιου Πλατή, η ελιά του οποίου στο μέτωπο είναι πλέον στο νησί πιο διάσημη κι από αυτήν της Μονρόε @ Αυτά το απόγευμα, διότι το πρωί δεν έχει κανείς και πολλές επιλογές @ Μια Γαβριέλλα είναι αυτή δες την και ας πέσεις χάμω....από τα γέλια όταν θα βλέπεις την «Κωνσταντίνα Σπυροπούλου της κυπριακής tv» να σου λέει τα νέα της "show biz"




@ Από αυτήν μάθαμε ότι οι σχεδιαστές μόδαςDolce &Gabbana κατηγορούνται για... "δωροδιαφυγή"  @ Εμάς πάλι αυτό που μας διαφεύγει είναι τόσο το όνομα της κοπελιάς όσο και το από πού βρήκε την πόρτα το κορίτσι και μπήκε στην "παιδική χαρά" του κρατικού @ Υπάρχουν όμως και χειρότερα όπως η Φαίη και ο Άκης στο «πρωινό mou” που είναι της άποψης τα παιδιά ότι τα κέικ έχουν ψυχή και προσωπικότητα @ Κρίμα που δεν έχουν και στόμα και φωνή να διαμαρτύρονται για τα «κουλά» που ακούνε @ Μας αρκεί όμως που έχουν "ΦΩΝΕΣ" οι  νέοι μας στο Sigma @ Ένα πρόγραμμα που δίνει βήμα λόγου στους νεαρούς να εκφράσουν τις απόψεις τους γύρω από θέματα που τους αφορούν, γι’ αυτό και η παρουσία του στη tv είναι σημαντινή την εποχή που διανύουμε @ Ένα πρόγραμμα από την Green Olive Films (βλ. «Τι θα φάμε σήμερα μαμά;») σε ακαδημαϊκό ύφος,  με ωραία αισθητική και χωρίς ιδιαίτερη τεχνική επεξεργασία, ώστε να εκπέμπει την αλήθεια του πράγματος και μία από αυτές τις αλήθειες είναι ότι οι νέοι δεν διαθέτουν εκφραστική δεινότητα, πράγμα που πρέπει να προβληματίσει όλους μας... @ Όπως πρέπει να προβληματίσουν και τον Δημήτρη Τοκαρή οι ήρωές του στους "7 ουρανούς"

που δεν ξέρουν πλέον τί θέλουν και τί ζητάνε (πάρτε για παράδειγμα τον Πέτρο· δεν μπορεί να διεκδικεί πίσω τη γυναίκα του από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαριστεί για τον τηλεθεατή ποιά από τις δύο αδελφές γουστάρει περισσότερο), παραβιάζοντας έτσι βασικές αρχές της σεναριογραφίας @ Αυτό τουλάχιστον στην τηλεόραση, διότι στη ζωή μια χαρά ξέρουν τί θέλουν οι ηθοποιοί: Να πληρωθούν στο τέλος για τη δουλειά τους @ Αυτό θα πει να έχεις «ισχυρά θέλω» Δημήτρη μου!




Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α