Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Από το "κούρεμα" στο "ξύρισμα": " "Ξιούρισμα" στους τηλεθεατές; Θα αστειεύεστε! "

Το SIGMA ανανεώνει για απόψε το ραντεβού του με το Λάκη Λαζόπουλο και το ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ στις 21.20. Αυτή τη φορά, όπως μας ενημερώνει το νέο trailer, που ετοίμασε το κυπριακό κανάλι, η εκπομπή δεν θα είναι "κουρεμένη" αλλά θα προβληθεί ολόκληρη.
 
Για του λόγου μάλιστα το αληθές, μας ρίχνουν στη μούρη, καθόλη τη διάρκεια της διαφήμισης, κάμποσες από τις λογοκριμένες σκηνές καταλήγοντας στην ερώτηση: "Κούρεμα" στο Λάκη; Θα αστειεύστε!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
το οποίο βέβαια εύκολα μπορεί να αλλάξει σε: "Ξιούρισμα" στους τηλεθεατές; Θα αστειεύεστε! Καλά μα "ξιουρίζετε" μας; Αν αυτή η διαφήμιση "λέει" κάτι, είναι ότι τον "ξυρίσατε" καλά τον "γαμπρό" -κωδική ονομασία για τη λογοκριμένη εκπομπή της Τρίτης 2/4/2013-, τον "κουρέψατε" καλά τον Λάκη, τον καλομοντάρατε, τον κόψατε, τον λογοκρίνατε, όπως θέλετε πείτε το. Τα πλάνα που επιλέξατε το αποδεικνύουν και με το παραπάνω.
 
Άραγε θα μπορούσαμε να περιμένουμε καλύτερη διαφήμιση από τη στιγμή που και η ανακοίνωση του σταθμού γράφτηκε μάλλον για να διαβαστεί την πρωταπριλιά; Δεν έπαιξε, λέει, όλοκληρη η εκπομπή, συγκεκριμένα το πρώτο μέρος, γιατί καθυστέρησε το δελτίο ειδήσεων λόγω επικαιρότητας. Μπα; Και τότε γιατί δεν "σας έκοψε" για τον τηλεοπτικό χρόνο και όταν προβάλλονταν τα ΜΠΑΛΟΝΙΑ μετά το δελτίο; Γιατί δεν μπήκε και εκεί το ψαλίδι παρά μόνο τα μπαλόνια άρχισαν να σκάνε ένα ένα -μπαμ, μπουμ- μόνο στο Λάκη;
 
Και φυσικά έπαιξε το πρώτο μέρος μόνο που απουσίαζαν οι σκηνές που εσείς επιλέξατε και που στο νέο trailer παρελαύνουν μαζί με την μαθητική παρέλαση... Και φυσικά ήταν θέμα χρόνου. Διότι εμείς, οι πιο πονηροί, θα λέγαμε ότι ο λόγος που το καθυστερήσατε τόσο μα τόσο πολύ ήταν γιατί μάλλον είχατε δουλίτσα με τη μονταζιέρα...
 
Τώρα ό,τι και να δείξετε, απλώς "έμεινεν σας η τάτσα" που λέμε και στην κυπριακή...
Τι άλλο μπορεί να σας μείνει; Ίσως ένα καλό τράβηγμα του αφτιού από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, αν θέλει κι αυτή να επιτελεί καλά το ρόλο της.

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α