Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Η Ελίτα μεση-μέριασε! Θα καταφέρει να τους βγάλει όλους απ’ τη μέση;

«Δυνατή», όπως αναμέναμε, ήταν η πολυδιαφημισμένη (στις δέκα διαφημίσεις των δύο νέων προγραμμάτων του σταθμού, οι εννέα ήταν της Ελίτας!) πρεμιέρα της Ελίτας Μιχαηλίδου, η οποία προτίμησε την ουσία των πραγμάτων από την εύκολη δημιουργία εντυπώσεων (όπως έκανε το νέο πρωϊνάδικο του σταθμού της, το οποίο ευλογούσε τα γένια του με ευχές από διασήμους, προβολή παρασκηνίων της εκπομπής κ.λπ.), και κέρδισε τις εντυπώσεις με τους γρήγορους ρυθμούς της εκπομπής και την παρουσίαση και ανάλυση της είδησης με πιο φρέσκο και άμεσο τρόπο.


Η μεγαλύτερη και πιο ωραία έκπληξη ήταν ο πρώτος καλεσμένος της που δεν ήταν άλλος από τον διακεκριμένο πανεπιστημιακό κ. Σταύρο Ζένιο, με τον οποίον ανέλυσαν κάποιες ειδήσεις που ο ίδιος επέλεξε να σχολιάσει μετά από απαίτηση της εκπομπής.


Ακολούθησε η επίσης πολυδιαφημισμένη, μάλιστα κάποιες εφημερίδες σήμερα είχαν το θέμα στην πρώτη σελίδα τους (!), συνέντευξη του προέδρου της δημοκρατίας, η οποία δεν έδωσε τελικά «καρπούς», αφού ο πρόεδρος μπορεί να  ζορίστηκε πολύ από τη βολιδοσκόπηση της Ελίτας σχετικά με το αν θα διεκδικήσει και πάλι τον προεδρικό θώκο, τελικά όμως δεν της έκανε το χατίρι να της δώσει την απάντηση που εκείνη περίμενε να ακούσει. Θα λέγαμε μάλιστα ότι η απάντησή του «θα το αποφασίσουμε με το κόμμα» ήταν σαν και της Πυθίας αλλά και σαν και αυτή που δίνει η Ελίτα σε όλες της τις συνεντεύξεις σχετικά με τους λόγους απομάκρυνσής της από το SIGMA: καθόλου ξεκάθαρη! Αντίθετα η πρώτη κυρία, που ήταν στο στούντιο και με την οποία η παρουσιάστρια σχολίαζε τη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που βλέπαμε σε αποσπάσματα, ήταν πιο ομιλητική και αποκαλυπτική ώστε δικαίωσε την επιλογή της Ελίτας να την έχει στο στούντιο ζωντανά.

 Η επόμενη μία ώρα της εκπομπής όμως λίγο μας απογοήτευσε. Η Ελίτα στο πιο δυνατό της σημείο, τα κοινωνικά θέματα, αναμάσησε την ίδια τροφή,δίνοντας συνέχεια σε ένα κοινωνικό θέμα που πρώτο, όπως δήλωσε και η ίδια, αποκάλυψε το ΡΙΚ (σχετικά με τα δίδυμα αγόρια που ανταλλάχθηκαν σκόπιμα), αναμάσησε επίσης την τροφή των περιοδικών του «Φ» (του συγκροτήματος που επίσης την εργοδοτεί. Τυχαίο; Δεν νομίζω!) ρίχνοντας περισσότερη χρυσόσκονη σε «ετερόφωτους ήλιους», ανθρώπους δηλαδή που αν δεν υπήρχαν τα Μ.Μ.Ε. για να τους «φωτίσουν» δεν θα ενδιέφεραν κανέναν, όπως είναι η περίπτωση του κ.Τορναρίτη, του οποίου ο προσωπικός εθισμός στον τζόγο και η προσπάθεια να ξεφύγει από αυτόν και να σώσει το γάμο του, παρουσιάστηκε με το πρόσχημα της έξαρσης του κοινωνικού φαινομένου της καταφυγής στα τυχερά παιχνίδια λόγω της οικονομικής κρίσης. Η παρουσία όμως του ανδρογύνου στο στούντιο και η παρουσίασή του ως ζευγαριού που πέρασε από «χίλια κύματα» αλλά απέφυγε τα χειρότερα και σήμερα λάμπει από ευτυχία καθώς και το, ασυνήθιστα, μεγάλο ρεπορτάζ που προηγήθηκε γι’ αυτούς με όλες τις «συνταρακτικές» λεπτομέρειες της ζωής τους, ελάχιστα ενδιέφεραν τη μέση νοικοκυρά στην οποία (θέλει να) απευθύνεται η εκπομπή και η παρουσιάστρια.

Δυστυχώς και το κλείσιμο ήταν εξίσου απογοητευτικό. Το αντιδελτίο της εκπομπής με παρουσιάστρια την ηθοποιό Δανάη Χρίστου απείχε πολύ από το να είναι σατιρικό αφού, όπως η ίδια η Ελίτα αποκάλυψε με την ειλικρίνεια που τη διακρίνει, η Δανάη διάβαζε μόλις εκείνη την ώρα τα λόγια και επομένως ούτε η ίδια δεν ήξερε τί έλεγε πράγμα...καθόλου αστείο και πολύ αντιεπαγγελματικό!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α