Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Της Αγαπη-τού η μαχαιρία!

Έβγαλε με τη φλυαρία της νοκ-άουτ τον Σούγλη,
ο οποίος δεν έλεγε να βάλει κάτω τα... ξερά του!


Είναι γεγονός· με το που βλέπεις το «Νέα Μέρα», το νέο πρωϊνάδικο της κυπριακής tv, σου ανοίγει η όρεξη. Όχι, βέβαια για φαγητό αλλά για «θάψιμο». Είναι η χαρά του Μαρίνου Νομικού και του κάθε τηλεκριτικού: δεν έχει τίποτα καλό να πεις! Για την περίπτωσή του χρειάζεται καλύτερα ένας γιατρός ο οποίος θα διαπιστώσει ότι το πράγμα «ασθενεί» και το μόνο που μένει είναι η αποσύνδεσή του από τις πρίζες· κλινικά νεκρό και σκοπεύω να σας φέρω ενώπιόν σας όλα τα τεκμήρια που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:


Ξεκινάμε από το μεγαλύτερο πρόβλημα της εκπομπής: τους παρουσιαστές. Αγαπητού –Σούγλης, Σούγλης –Αγαπητού, όπως και αν τους τοποθετήσεις, μαζί μία φορά δεν κάνουν χωριό, δεν δένουν, δεν έχουν χημεία βρε αδελφέ. Αντίθετα μαζί δημιουργούν την πιο «αντιτηλεοπτική εικόνα» που είδαμε ποτέ στην κυπριακή τηλεόραση μετά από την Έλενα Σκορδέλη και το δίδυμο Χρίστος Χριστοδούλου –Στέλλα Νικολάου. Αυτό δε γίνεται ακόμη πιο αισθητό λόγω της ύπαρξης και του ανταγωνισμού, τουτέστιν λόγω του ότι υπάρχουν ακόμη δύο εκπομπές που «παίζουν» την ίδια ώρα, σε ΡΙΚ και SIGMA, με κοινή θεματολογία και κοινούς καλεσμένους -ειδικούς! (αυτό ανήκει στην κατηγορία @KypriakoEinai, βλ. twitter). Επομένως, αφού το προϊόν που πουλάς, είναι ίδιο με τους άλλους, λίγα, αλλά ουσιώδη, μένουν για να κάνεις τη διαφορά. Και αυτά είναι η παρουσίαση, το σκηνικό και η σκηνοθεσία και....το νέο πρωϊνό του MEGA Κύπρου δεν έχει τίποτα καλό από τα τρία!


Οι παρουσιαστές, όπως είδαμε στην πρεμιέρα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ζωντανού προγράμματος με την κακή άρθρωση και τα λειψά ελληνικά τους, μάλιστα η Αγαπητού επιστράτευσε και την κυπριακή διάλεκτο, όχι βέβαια επειδή της βγαίνει φυσικά -και αυτό είναι το θέμα- αλλά για να καλύψει μάλλον τις γλωσσικές της αδυναμίες, ενώ την είχε πιάσει και μία ακατάσχετη φλυαρία, μάλλον από το άγχος της πρεμιέρας, με αποτέλεσμα να «καπελώνει» συνεχώς τον παρουσιαστή της, ακόμη και στο ενημερωτικό κομμάτι της εκπομπής, και να μη φαίνεται ποιός είναι το «πρώτο βιολί» στην εκπομπή που λογικά πρέπει να είναι, ή θα έπρεπε να είναι, ο Δημήτρης Σούγλης ο οποίος κατέχει τη δημοσιογραφική ιδιότητα πολύ περισσότερα χρόνια από την Κατερίνα όπως διαθέτει και περισσότερη εμπειρία στο ζωντανό πρόγραμμα (βλ. παρουσίαση ζωντανών ενημερωτικών εκπομπών του σε ANT1 και Sigma προ αμνημονεύτων βέβαια)... Παρόλα αυτά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων ίσως και των προσδοκιών του Χουλιάρα όχι μόνο επειδή δίπλα στην αμετροεπή Κατερίνα Αγαπητού έμοιαζε σαν τη Σίσσυ Χριστίδου, η οποία εδώ και χρόνια κάνει τη «διπλανή» μία της Ναταλίας Γερμανού και μία του Φερεντίνου, αλλά και επειδή η γλώσσα του σώματός του αποκάλυπτε τη βαρεμάρα και την κακή διάθεση με την οποία έκανε την «παλιά» δουλειά του, διαφορετικά θα άφηνε ήσυχο σε μία μεριά το φραπεδάκι –τουλάχιστον για σήμερα – και δεν θα καθόταν λες και αράζει στο καφενείο της γειτονιάς του - στάση καθίσματος που έχουμε να δούμε από τότε με την Τένια Μακρή στην Ελίτα: http://cncminustv.blogspot.com/2010/10/blog-post_871.html !


Δεύτερο.... μελανό... ή καλύτερα γκρίζο σημείο της εκπομπής, το σκηνικό· τέσσερις οθόνες από πίσω, μεγάλο στρογγυλό τραπέζι και το αποτέλεσμα είναι «βρες τις διαφορές». Τις βρήκατε. Το τραπέζι του MEGA σε αντίθεση με αυτό του SIGMA είναι κόκκινο (δεν προσέξαμε αν και οι πένες που κρατούν είναι με κόκκινο μελάνι για να δικαιολογήσουμε την επιλογή, διαφορετικά πρόκειται περί ατοπήματος καθώς παραπέμπει σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα) και πλαστικό και η Αγαπητού, σε αντίθεση με τη Νατάσσα Ευριπίδου, αν και κάθεται από τα αριστερά του Σούγλη, δέχεται τα ίδια γελοία κομπλιμέντα και πειράγματα από αυτόν, όπως είναι και αυτά που κάνει ο Δημητρόπουλος στην «Υπολοχαγό Νατάσσα». Θα μπορούσαμε να πούμε και για το μπλε πάτωμα του στούντιο που δεν έχει καλυφθεί (!) και καθιστά ακόμη πιο μουντό το σκηνικό σε συνδυασμό με τους γκρι καναπέδες, καθώς και για τη «δανεική κουζίνα» που δεν δένει καθόλου με το δικό τους σκηνικό και είναι λες και εμφανίζονται ξαφνικά από κάπου αλλού αλλά, αν δεν έχει πρόβλημα η Χρισταλένη μας που τους την παραχωρεί, γιατί να έχουμε εμείς; Το έπιπλο δε πίσω από το σαλονάκι θα έπιανε τόπο μόνο αν... οι παρουσιαστές άνοιγαν και κανένα βιβλίο!

Όσο για τη σκηνοθεσία; "Αν είχε, θα σας μίλαγα" που λέει και η Κορίνα Μητροπούλου στα "Εγκλήματα". Η φωτογραφία πιο κάτω με πλάνο στο οποίο φαίνεται δίπλα το στούντιο της Χρισταλένης και σύρματα, μιλάει από μόνη της! Ένα μάθημα στον Άρη Λυχναρά του "πρωϊνό mou" θα τους βοηθήσει να καταλάβουν γιατί οι Σκορδαλιάγκες σκίζουν στην ώρα τους...


 Εν ολίγοις και με άλλα λόγια:
-Το mega έχει πολλά λεφτά και δεν ξέρει πώς και πού να τα επενδύσει -> καλύτερα να τα δώσει πίσω στον Αρχιεπίσκοπο να τα επενδύσει στον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της Κύπρου.
-Ο Σούγλης πρώτα πέρασε από το στάδιο ‘έχεις μέσον’ και μετά μπήκε στο MEGA. Το δε μέσο που είχε για να μπει στο σταθμό; Megάλη κοιλιά!
- Η Γαβριέλλα του ΡΙΚ δεν φάνταζε ποτέ πιο ενδιαφέρουσα. Εκεί τουλάχιστον έχουν και μεγάλο το σωστό σημείο του σώματος....
-Πώς να εμπιστευτείς για την ενημέρωσή σου δύο παρουσιαστές που και οι δύο δεν μπορούν να θυμηθούν ένα δημοφιλή στίχο όπως είναι το «ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα ρε ζωή» και τον προσαρμόζουν ανάλογα με τα θέματά τους (στην προκειμένη περίπτωση το «ζαριά» έγινε «ψαριά» επειδή το θέμα τους αφορούσε ψαράδες);;; Tragic!
-Ευτυχώς γι’ αυτούς τοποθετήθηκε ωραία στον καναπέ η νέα «γλάστρα» της κυπριακής tv, πρώην star Κύπρος Άνδρη Καραντώνη, και δεν έδιωξε και τους τελευταίους άνδρες τηλεθεατές της «Νέας...ξέρας»!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α