Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ...ΜΗΔΕΝ!


Ο ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΒΡΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ MEGA ΕΛΛΑΔΟΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ...MEGA»!


 ΕΙΝΑΙ ΤΟ (ΚΥΠΡΙΑΚΗ) "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ...ΜΗΔΕΝ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ.
ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ MEGA ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΤΗΣ!!!
Θα αρχίσω με κάτι που είπα και στο twitter· ο τίτλος της σειράς «ΜΗΔΕΝ» της Άντρης Πολυδώρου μπορεί να προέρχεται από το ομώνυμο βιβλίο της αλλά (προσοχή) δεν έχει καμία σχέση με αυτόν. Συγκεκριμένα προέκυψε όταν ο Χουλιάρας κάλεσε τη γνωστή σεναριογράφο στο γραφείο του για να συζητήσουν τα περί της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου. Αφού λοιπόν της εκμυστηρεύτηκε ότι διάβασε όλο το βιβλίο μέσα σε ένα μερόνυχτο υπό το αχνό φως ενός μικρού αμπαζούρ και την καθησύχασε πως τα λάθη και τα άλλα πράσινα άλογα για τα οποία κάνει λόγο to.telecontrolhttp://cncminustv.blogspot.com/2011/08/tv.html είναι για κάτι τυπάκια που φορούν γυαλιά τύπου «Μαρία η Άσχημη» όχι γιατί έχουν μυωπία, αλλά για να μη χάνουν... λεπτομέρειες και περπατούν και βλέπουν χαμαί όχι γιατί έχουν πρόβλημα στη μέση, αλλά από τη μαλάκυνση που τους έχει προκαλέσει το πολύ διάβασμα, της είπε ότι πρέπει εκείνα που γράφει στο βιβλίο της να τα ξεχάσει και να ξεκινήσει την ιστορία από το... μηδέν!
Η Άντρη μας που λέτε, «μαστόρισσα» καθώς είναι του σεναρίου, δεν έφερε αντίρρηση έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη φαντασία της που μπορεί να γεννήσει άπειρες ιστορίες, τόσες όσες ο Φώσκολος δεν έχει γράψει στα 3.450 επεισόδια της «Λάμψης» και στα 3.179 επεισόδια του «Καλημέρα Ζωή» μαζί, και τόσο ευφάνταστες όσες δεν έχει δει στις τέσσερις σεζόν του το «Fringe» του Άμπραμς. Μπροστά όμως στην άσπρη οθόνη του υπολογιστή της σαν κάθησε, τίποτα πρωτότυπο δεν μπορούσε να σκεφτεί ή τίποτα τουλάχιστον που δεν το είχε ήδη προσθέσει στις προηγούμενες τηλεοπτικές μεταφορές των βιβλίων της. Κάτι έπρεπε να κάνει. Άρχικά σκέφτηκε να δει την «Ελένη την πόρνη» αλλά, όποτε έβλεπε τη γιαγιούα, θυμόταν τη γιαγιά στις «Γενιές της Σιωπής» και έβαζε τα κλάματα για... τα παλιά μεγαλεία. Ξαφνικά το μάτι της έπεσε στο τελευταίο τεύχος της city και τότε...έκανε το κλικ. Αυτό ήταν: gays, λεσβίες, ανώμαλες σεξουαλικές φαντασιώσεις και κουβέντες του... κώλου στο «sex talk» της Ρούλας έγιναν η πρώτη πηγή έμπνευσης της συγγραφέως (η δεύτερη ήταν το sex and the city που ήρθε ως φυσική κατάληξη).
Κάπως έτσι η Άντρη μας ανάμεσα στις συζητήσεις του μεγέθους και της μεζούρας, έχασε, όπως ήταν φυσικό, και...το μέτρο και το μέτρημα! Έτσι εκεί που της ερχόταν η σκέψη για ένα ήρωα gay, ένιωθε ταυτόχρονα και μία ακαταμάχητη επιθυμία και για μία ηρωίδα λεσβία, εκεί που της ερχόταν η ιδέα να έχει γκόμενα ο ένας ήρωας, δεν την έφτανε, ήθελε να έχει και ένας άλλος, εκεί που ο ήρωας που υποδύεται ο Παναγιώτης Μπουγιούρης είναι στις σελίδες του βιβλίου ένα «μαζεμένο, ντροπαλό παιδάκι», ήθελε να τον ξανακάνει το κωλόπαιδο των «Μυστικών» να τρέχει πίσω από κάθε θηλυκό. Λάθος, λάθος, μεγάλο λάθος κυρία Πολυδώρου μας. Διότι ακόμη και η ραπτική και η μόδα βασίζεται σε αυτό που λέμε «μέτρο» και κοιτάει να μην φτάνει σε αυτό που λέμε «υπερβολή». Άλλωστε είναι γνωστό σε κάθε γυναίκα (θέλω να πιστεύω δηλαδή) πως αν φοράμε κόκκινη γόβα ΔΕΝ κρατάμε και κόκκινη τσάντα, αν φοράμε πολλά κοσμήματα ΔΕΝ θα κάνουμε μαλλί-υπερπαραγωγή, αν κάνουμε μαλλί-υπερπαραγωγή ΔΕΝ θα φορέσουμε και την Άρτα με τα Γιάννενα... Δυστυχώς όμως αυτό είναι το «ΜΗΔΕΝ». Kάτι υπερβολικό και εξεζητημένο, χωρίς καμία καλαισθησία, χωρίς...στύλ. Κάτι ελαφρύ και εύπεπτο που, όταν πας να το φας, το μόνο που σου έρχεται είναι να ξεράσεις. Κάτι ελαφρύ που είναι τόσο αβάστακτο ώστε να αναφωνεiς και εσύ μαζί με τον ποιητή «Και τώρα τί θα γένουμε χωρίς Βαρβάρους, οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μία κάποια λύσις...». Επιστροφή στην απλότητα, τη σοβαρότητα... πότε;

υ.γ. Τελικά ο τίτλος μπορεί και να ερμηνευθεί και ως ΜΗ και ΔΕΝ. Τα ΜΗ και τα ΔΕΝ όταν γράφει κανείς ένα σενάριο, βιβλίο, ταινία, οτιδήποτε βρε αδελφέ...

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α