Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Το "κομμένο το Μελενεγάκη" θα το πει ο τηλεθεατής!

Η Μέλανη Στέλιου έδωσε κατακαλόκαιρα -όρεξη που την έχει- συνέντευξη στο τηλεοπτικό περιοδικό CAPUCCINO του «Πoλίτη» όπου αποποιήθηκε τον τίτλο της «Μελενεγάκη» - άλλοι λιάζονται και άλλοι «κνήθουνται»... – που, όπως είπε, της δόθηκε από ένα blog –εμείς, η Αμμόχωστος και η Γωγώ Αλεξανδρινού είμαστε- και που έγινε καραμέλα από τους συντάκτες των περιοδικών και των εκ του σιναφιού και όχι απο τους τηλεθεατές (το «Μενεγάκη της Κύπρου» από την κ. Ελένη και το «βασίλισσα της κυπριακής πρωϊνής ζώνης» (!!!!), τίτλος με τον οποίο έχρισε την παρουσιάστρια –για να την προωθεί- ο συνεργάτης της στην ιστοσελίδα του, Γιώργος Μιχαήλ (!) ανήκουν φαίνεται στη Μέλανη με το άλλο μαλλί, το ξανθό, που μάλλον ακόμη κάνει πρωϊνό σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν. Ναι, δε σας κρύβω ότι η όλη φάση μου θύμισε την Ολίβια του “FRINGE” που στο ένα σύμπαν είναι ξανθή και σε ένα άλλο κοκκινομάλλα), σχίζοντας το εξώφυλλο – «Μελενεγάκη», που της έκανε παλαιότερα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το περιοδικό. Μπορεί αυτή η κίνηση για την παρουσιάστρια να αποτελεί ένδειξη αυτοσαρκασμού, αλλά για μας δεν είναι καθόλου. Στα μάτια μας φάνηκε περισσότερο σαν κίνηση απελπισίας παρά χιούμορ, μία προσπάθεια να αλλάξει, όπως νομίζει, την ιδέα που έχει γι’ αυτήν ο κόσμος πριν αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στο συγκρότημα "Δίας" και πριν κάνει τη στροφή στο βραδινό παρουσιάζοντας εκπομπή τύπου «Πάμε Πακέτο». Γιατί κίνηση απελπισίας; Διότι ήταν η ίδια που εμφανίστηκε πριν από μερικούς μήνες στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους και όταν ερωτήθηκε για το «Μελενεγάκη», η Μέλανη είπε πως αυτό είναι ένα αστείο -που έδειχνε μάλιστα να απολαμβάνει-, αν και δήλωσε πως το εξώφυλλο την εκνεύρισε. Το να το σκίζεις λοιπόν δημόσια λίγο καιρό μετά δεν είναι χιούμορ, είναι απόγνωση!

Από τη συνέντευξη και την όλη φωτογράφιση καταλάβαμε δύο πράγματα: πρώτον, το «Μελενεγάκη» της έχει γίνει εμμονή γι’ αυτό και μόνο αν έσχιζε δημόσια το περιοδικό που την «εξέθεσε», θα ηρεμούσε και δεύτερον, ότι δεν κατάλαβε τελικά ποτέ τους λόγους που το blog την ονόμασε «Μελενεγάκη». Και εξηγούμαστε. «Μελενεγάκη» δεν την είπαμε ούτε γιατί είχε ξανθό μαλλί –εκτος από το εξώφυλλο του «Πολίτη», θύμα της Μέλανης έπεσε και το μαλλί της, στο οποίο ξέσπασε νομιζόμενη πως είναι και αυτός ένας τρόπος να ξεφύγει από τον τίτλο «χαζή, ξανθιά τηλεπερσόνα» βάφοντάς το σε μελί χρώμα που ομολογουμένως της πάει καλύτερα- ή ντύνεται όπως εκείνη ή συμπεριφέρεται όπως εκείνη –αυτά λίγο εώς πολύ τα κάνει η «πρωτοεμφανιζόμενη» στο είδος, δημιούργημα του MEGA και του κ.Χουλιάρα συγκεκριμένα, Χριστιάνα Αριστοτέλους (άλλο, νέο κεφάλαιο αυτό που δεν είναι της παρούσης)- αλλά πρώτον γιατί μοιραζόταν με τη δημοφιλή Ελληνίδα παρουσιάστρια κοινή θεματολογία (μετατροπή της εκπομπής σε καθαρά ψυχαγωγική, πιάνα στο στούντιο, δημιουργία πάνελ, ανάγνωση περιοδικών ήταν μερικές απέλπιδες προσπάθειες της παρουσιάστριας να μοιάσει στην εκπομπή που είχε πρότυπο, δηλαδή το «Καφές με την Ελένη») και δεύτερον λόγω των πολλών ετών προϋπηρεσίας που διέθετε στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό είδος, προσόν που η ίδια η Μέλανη Στέλιου φρόντιζε να επισημαίνει σε όλες της τις συνεντεύξεις όπως συνήθιζε να τονίζει και το ότι είναι πρώτη στη ζώνη της – δεν απέφυγε να το δηλώσει και σε αυτή τη συνέντευξη- που ήταν αρκετά για να καταλάβει ο τηλεθεατής με ποιάς την καριέρα θα ήθελε η ίδια να συγκρίνουμε και τη δική της και πού η ίδια κατατάσσει τον εαυτό της. Η σύγκριση ήταν λοιπόν αναπόφευκτη και όταν έχεις να κάνεις με τα δεδομένα της Κύπρου όπου ο ανταγωνισμός αφορά ανάμεσα σε δύο μόνο πρωϊνάδικα (το ένα εκ των οποίων μάλιστα ανήκει στο κρατικό κανάλι και συνεπώς κάπου και οι στόχοι των δύο εκπομπών είναι διαφορετικοί) και εσύ μιλάς για "πρωτιές" πράγμα, αν όχι αστείο, άκυρο, τότε και η σύγκριση με τα μεγέθη της Ελλάδας από μόνη της παίρνει ένα πιο κωμικό...τόνο, τον οποίο θέλαμε με το «Μελενεγάκη» να αποδώσουμε .

Αν λοιπόν η παρουσιάστρια βαρέθηκε και θέλει να γυρίσει σελίδα, μαγκιά και χιούμορ δεν είναι να αποποιηθείς εσύ ενός τίτλου που σου έχει δώσει ο κόσμος (χιούμορ θα ήταν αν φωτογραφιζόταν ως «Μελενεγάκη» !), αλλά μέσα από τη δουλειά σου να πείσεις τον ίδιο τον κόσμο ν’ αλλάξει τροπάριο... Συνεπώς και το «κομμένο το Μελενεγάκη» θα ήταν καλύτερα να το πει ο κόσμος όταν δει τα επόμενα τηλεοπτικά βήματα της παρουσιάστριας, όταν ξεκινήσει δηλαδή από τη νέα τηλεοπτική χρονιά η εκπομπή της στο SIGMA «Μήνυμα Αγάπης», και όχι η ίδια. Φαίνεται όμως πως η παρουσιάστρια βιάστηκε να προλάβει αντιδράσεις και... νέες ίσως συγκρίσεις με αποτέλεσμα κάποιοι να πέσουν θύματα των βιαστικών κινήσεών της: το εξώφυλλο ενός περιοδικού και κάποιες τρίχες. Περαστικά τους...


photo: http://www.tvsoup.com.cy/ και διαβάστε στο ίδιο site (εδώ) μέρος της συνέντευξης της Μέλανης Στέλιου που έδωσε η παρουσιάστρια στο γνωστό τηλεοπτικό περιοδικό.

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α