Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

NTV

Σχόλια για το NTV (το νέο κανάλι της Λεμεσού) από ένα αναγνώστη μας που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

NTV

Πρόγραμμα: Από ότι πρόλαβα να δω παίζει ξένες ταινίες και σειρές, όπως Friends. Διαχρονική αξία το Friends κι είναι καλή επιλογή. Ξένες ταινίες συνήθως γνωστές αν και παλιές, πχ Superman. Είδα βέβαια και διαφημίσεις για πρόσφατα έργα όπως Harry Potter. DVD έχουμε όμως σε κάθε γειτονιά. Τοπικό πρόγραμμα δικής του παραγωγής θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εδώ όμως φαίνεται ένα γενικό πρόβλημα στόχευσης.

Στόχευση: Μεγαλοϊδεατισμός ή προχειρότητα; Όπως και να χει δεν αξιοποιεί το γεγονός ότι είναι τοπικό κανάλι. Όπως φάνηκε στις προτεραιότητες των θεμάτων του δελτίου πέρασε η λογική που επικρατεί στα παγκύπρια κανάλια. Αυτό είναι λάθος γιατί θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετική στόχευση. Ενα τοπικό κανάλι δεν μπορεί να κοντράρει ένα παγκύπριο και θα έπρεπε να έδινε έμφαση στο τοπικό του χαρακτήρα.

Δελτίο Ειδήσεων: Με άγχος είναι ακόμη η παρουσιάστρια, κάτι που φαίνεται στην εκφώνηση. Κάθε φορά που ολοκληρώνει μια πρόταση νιώθει ότι της φεύγει ένα άγχος. Χωρίς σαρδάμ αλλά και χωρίς χαμόγελο! Πρόβλημα στη σειρά που έπαιξαν τα θέματα του δελτίου. Εκδήλωση που έγινε στη Λεμεσό κι αφορούσε την ανεργία των νέων, στη παρουσία της υπουργού έπαιξε προς το τέλος. Αντίθετα, ως γεγονός που έλαβε χώρα στην πόλη άξιζε καλύτερης θέσης. Ακόμη θέμα ιατρικό έπαιξε ανάμεσα σε ρεπορτάζ που αφορούσαν τα Τηλεοπτικά Βραβεία στην Ελλάδα και μια επίδειξη μόδας! Πολλά θέματα ήταν ΠΛΗΡΗΣ αντιγραφή από την ΕΡΤ και το ΡΙΚ! 

Αθλητικά: Ίσως το καλύτερο μέρος του δελτίου. Είχε πλούσιο αθλητικό ρεπορτάζ με έμφαση στις ομάδες της Λεμεσού, με ονόματα γνωστά που προσδίδουν κύρος. πχ Κώστας Παπαδόπουλος (Σίγμα) κι Ονησίφορος Σταύρου (γνωστός στα τοπικά αθλητικά προγράμματα της Λεμεσού). Καλή και η παρουσιάστρια που έκανε και κάποια από τα ρεπορτάζ. Στα αρνητικά ήταν ο πολύ κακός προγραμματισμός στη σειρά που έπαιξαν τα θέματα. Ενώ είναι τοπικό κανάλι της Λεμεσού ξεκίνησε με θέματα από Ομόνοια και μετά τις κληρώσεις του ΟΥΕΦΑ, ενώ το αποκλειστικό όπως διαφημίστηκε ρεπορτάζ για τις μεταγραφές του Αρη έπαιξε τέταρτο θέμα!

Γραφικά: Δίνει την εντύπωση ότι έχει δύο σετ από γραφικά. Το ένα ετοιμάστηκε από επαγγελματίες κι είναι αρκετά καλά, ειδικά για τοπικό κανάλι. Το σήμα του δελτίου είναι λίγο απλό και στατικό αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων -ενώ έδειξαν κάποια επαγγελματικά κι όμορφα γραφικά- προσπάθησαν να καλύψουν τα γραφικά της ΕΡΤ και του ΡΙΚ με πολύ πρόχειρα γραφικά που θυμίζουν πάρα πολύ το WordArt του Microsoft Office! Κρίμα, γιατί χαλάει πάρα πολύ η εικόνα τελείως άδικα.

Διαφημίσεις: Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για νέο κανάλι είχε αρκετές διαφημίσεις, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων

Τα σχόλια είναι από την εικόνα που απεκόμισα σε μια μέρα παρακολούθησης του προγράμματος. Είναι λογικό αρκετά πράγματα να μου έχουν ξεφύγει. Εψαξα να βρω κάπου όλο το πρόγραμμα κτλ αλλά δυστυχώς το site τους δεν είναι ακόμη έτοιμο. Σε γενικές γραμμές είναι ένα αξιοπρεπές κανάλι το οποίο ακόμη δεν βρήκε την κατάλληλη 'ταυτότητα'. 

Εισήγηση: Να δώσει έμφαση στο τοπικό χαρακτήρα, να κτίσει μια συγκεκριμένη 'ταυτότητα' και να προωθήσει τη διαδραστικότητα.


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α