Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

αναζητείται ο άνθρωπος με το γιλέκο

μάταια περίμενε ο τηλεθεατής το απόγευμα της Τετάρτης να ακούσει τις απόψεις και αναλύσεις του γιατρού Γιάγκου Μικελλίδη για τις σχέσεις, τις φοβίες, το άγχος, την κατάθλιψη και οτιδήποτε άλλο αφορά τον σύγχρονο Κύπριο· ο γιατρός δεν ήταν στο καθιερωμένο του ραντεβού της Τετάρτης στο στούντιο της εκπομπής «με αγάπη» που παρουσιάζει η Ελίτα Μιχαηλίδου και οι τηλεθεατές έχασαν την ευκαιρία να πάρουν για άλλη μια φορά ιατρικές διαγνώσεις on air, να πουν τον πόνο τους και ό,τι άλλο τους κατατρύχει, να βγάλουν τα απωθημένα τους και να απολαύσουν ακόμη μία ιατρική διάλεξη λαϊκού τύπου σε απλή, κατανοητή και πέρα για πέρα γνήσια κυπριακή διάλεκτο!
→ Δεν ξέρω εάν ο γιατρός είχε κάποια ανειλημμένη υποχρέωση και δεν μπορούσε να παρεβρεθεί στο στούντιο ή εάν οι συγκρούσεις στο στούντιο με την παρουσιάστρια, που τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να πληθαίνουν, έφεραν την οριστική ρήξη στις σχέσεις τους. Ο καιρός θα δείξει αν η Ελίτα θα συνεχίσει να πίνει καφέ – του λαϊκού- με τον «γιατρό» από το sigma και του χρόνου ή θα τον δει ξαφνικά να ‘πωκνιάζεται’ από το παράθυρο κανενός άλλου καναλιού απέναντί της. Τουλάχιστον, στην τελευταία περίπτωση, το παρήγορο θα είναι ότι ο «γιατρός» θα χαιρετά την παρουσιάστρια με τον τρόπο του!

Χρύσανθος και.......αφλατοξίνη ξερή!
προσωπικά πήρε την υπόθεση με τις αφλατοξίνες που βρέθηκαν στο γάλα ο Χρύσανθος Τσουρούλης. Σου λέει εάν δεν αντιδράσω εγώ που ασχολούμαι εδώ και 3 μήνες με τα σκάνδαλα, τις παραλήψεις και τα κακά χάλια της κυπριακής κοινωνίας, ποιός θα το κάνει; (λες και μόνο το γάλα είναι μολυσμένο, ενώ όλα τα υπόλοιπα που τρώμε είναι αγνά!). -Αν και εδώ που τα λέμε η (Ειρήνη) Χαραλαμπίδου δικαιούται -και έχει την άδεια από μένα -να φωνάζει νύχτα μέρα για το θέμα δεδομένου της συνωνυμίας της με το γάλα Χαραλαμπίδη-. Γι’ αυτό και ο Χρύσανθος ανέβασε τον τόνο της φωνής, πρόταξε και τα χέρια του και άρχισε να «μαστιγώνει» τους καλεσμένους του στο «Καλημέρα» με το σκεπτικό ότι πάνω από όλα είναι η υγεία του καταναλωτή! Και φυσικά με το ίδιο σκεπτικό, άφησε στην άκρη για λίγο τα λάχανα, για να ασχοληθεί και στα "60 λεπτά" με τον 'διατροφικό εφιάλτη', που πρώτο το κανάλι του, όπως τόνιζε χθες ξανά και ξανά, έφερε στο φως! Καλά κυρίε Τσουρούλη μας, πώς κάνετε έτσι; Σιγά ανθρωπέ μου, έλεγξε τα νεύρα σου, δε σου είπανε και ότι η «τσούρα» σου είναι μολυσμένη, οι αγελάδες σού είπαν έφαγαν τις μολυσμένες ζωοτροφές. Αλλά σάμπως ακούει και τι του λένε; «Βουστάσια» του έλεγαν οι καλεσμένοι του την Παρασκευή, «εργοστάσια» άκουγε και έλεγε εκείνος -προφανώς μέχρι να συνηθίσει το θέμα!-. Εκεί όμως, να επιμένει να ρωτάει εάν το μολυσμένο γάλα έφτασε και σε επίπεδο υπεραγοράς και προφανώς να καταριέται εκείνη την ώρα που δεν σκέφτηκε με τους συνεργάτες του στα «60 λεπτα» να βάλουν και μία κάμερα να τους βρίσκεται μέσα στα βουστάσια. Εμ, αυτά παθαίνει όποιος επιμένει σε έτοιμα, ξενόφερτα σκάνδαλα από τον δάσκαλο Ευαγγελάτο· ξενοδοχεία, κομμωτήρια, αιματολογικές εξετάσεις. Που ζείς δικέ μου; «Τηλεβόα» δε διαβάζεις να πάρεις καμιά ιδέα για τις επόμενες σου έρευνες made in Cyprus; Και δε μας έφτανε αυτό, είχαμε πρόσφατα και τη δήλωση της Μέλανης στο DOWN TOWN ότι θα της άρεσε να ασχοληθεί με τα «60 λεπτά». Φαντάζομαι Μέλανή μου ότι τώρα, που είδες σε ποιό περιβάλλον θα κινείται μελλοντικά η εκπομπή, θα κάνεις δεύτερες σκέψεις....

ακόμη όμως γελάνε οι κομμωτές με τις «αποκαλύψεις» της προηγούμενης εκπομπής για τα κομμωτήρια· οι κομμωτές αραιώνουν λέει ο Χρύσανθος τις βαφές των μαλλιών για οικονομία. Μα πώς να ανοίξει, χριστιανέ μου, το μαλλί με το αραίωμα της βαφής, πώς θα ενεργήσει το οξυζενέ; Και γω που νόμιζα πως μιλάτε με τη Μέλανη, διότι θα μπορούσε να σου πει από πρώτο χέρι πώς άρχισε σιγά σιγά να αποκτάει 'μαλλί Μενεγάκη'!

«Η Αλίκη (Βουγιουκλάκη) με αποκαλούσε Κόκο» δήλωσε ο Γιώργος Ιλιάδης στην εκπομπή του ALTER «πολύ μπλα μπλα» και ιδού πώς το εξέλαβαν και το παρουσίασαν στους τηλεθεατές η Σκορδά και η παρέα της: «η Αλίκη με αποκαλούσε Γκόγκο»!
→ Γκόγκος πάνω, Γκόγκος κάτω, ακόμη λίγο και θα το πετυχαίνατε παιδιά. Τι Κόνγκο της Αφρικής, τι Γκόγκο της Αλίκης! Εκεί θα κολλήσουμε τώρα;




«Τι σημαίνει οικογένεια» και δείχνουν την Καλομοίρα!!
Έτσι δείχνει τον ενθουσιασμό της η Ελίτα για την 3η θέση της Καλομοίρας στην Eurovision!



Την καλύτερη ‘πάσα’ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega δίνει η επανάληψη της σειράς «είσαι το ταίρι μου», αλλά προφανώς το mega ακόμη δεν το έχει αντιληφθεί, αφού η προβολή της σειράς δεν είναι καθημερινή!

Κωστάκης Κωνσταντίνου και Ανδρέας Αργυρίδης αποκάλυψαν στο «πού πάμε;» της Παρασκευής ότι ετοιμάζονται να επαναφέρουν στην TV τις γριούλες Πόπη και Άντζελα. Για όσους δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν, να πούμε ότι οι δύο ηθοποιοί για αρκετά χρόνια κάθε Σάββατο μεταμφιέζονταν σε γριούλες και σχολιάζαν την επικαιρότητα μέσα σε ένα χιουμοριστικό πεντάλεπτο στο πλαίσιο του ψυχαγωγικού προγράμματος «Ευχάριστο Σαββατόβραδο». Πρόσφατα όμως οι δύο ηθοποιοί, αφού ‘δοκίμασαν’ ξανά ραδιοφωνικώς τις φωνές των δύο ρόλων και βρήκαν ανταπόκριση από τους ακροατές, σκέφτηκαν και την επιστροφή τους στην τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του sigma.
→ και τα ‘Ψάρκα’ του Λόγου έγιναν ‘Χρυσόψαρα’ και επανήλθαν στο sigma από τον Κωστάκη Κωνσταντίνου, αλλά τα ψάρια-νούμερα δεν πολλαπλασιάστηκαν. Και αντί το πάθημα να γίνει μάθημα, ο εν λόγω σεναριογράφος ετοιμάζεται πάλι να επαναφέρει σενάρια και ιδέες από το παρελθόν για να πετύχει τι; Για να κάνει και άλλες παραλλαγές στους στίχους της «Φωτοβολίδας»;

Ε, δεν μπορεί το «πολύ μπλα μπλα» να κάνει οδοιπορικό στη γειτονιά που μεγάλωσε ο Μάριος Τόκας και να παίρνει συνέντευξη από συγγενείς, φίλους και γνωστούς και εδώ στην Κύπρο να μην έχει βρεθεί ένας δημοσιογράφος να πάει μέχρι τη Λεμεσό να ψάξει να βρει υλικό και να κάνει μια κυπριακή παραγωγή!
→ υπάρχουν βέβαια και τα τριμήνια και τα εννιαμήνια, θα έρθει και το επόμενο Πάσχα, δε θα ρθεί; Και μην δω πάλι εώς τότε να δανείζεστε εκπομπές του Σπύρου Παπαδόπουλου και τα έσοδα από τις διαφημίσεις που δεν δείξατε να τα δίνετε στον αντικαρκινικό σύνδεσμο, όπως έκανε το sigma, γιατί δε θα συγκινηθώ!

«Θα τον θυμόμαστε» είπε με θλιμμένο ύφος η Μαρίνα σήμερα, όχι για τον Μάριο Τόκα φυσικά, αλλά για «τον πρίγκηπα» -έτσι τον έγραψαν τον πρίγκιπα- της γαλλικής μόδας Υβ Σαιν Λοράν (Yves Saint Laurent) -σύμφωνα με την παρατήρηση του Δημήτρη και όχι Ίπσεν Λοράντ- που πέθανε χθες.
→Ε, ας το καλό και είχα έναν πόνο! Και μετά περιμένω να αρπάξει καποιος ένα μικρόφωνο και να πάει στη Λεμεσό...

μάταια το Μαρινάκι προσπαθούσε σήμερα να μας πείσει ότι παρακολουθεί τον "Έρωτα" και νοιάζεται για τα τελευταία επεισόδια. Πάλι καλά που ήταν εκεί γύρω και η Πάολα Χαντζηλαμπρή και έσωσε την συζήτηση!!

σιγά σιγά προσπαθούν να βγάλουν εκτός παιχνιδιού την κ.Στέλλα που μαγειρεύει στο «Καλημέρα» ή είναι η ιδέα μου; Την Τετάρτη ο «κύριος σε απατώ μεσ' την κουζίνα» και τώρα κάθε Τρίτη ο κ.Ανδρέας. Άτε κ. Στέλλα, και του χρόνου!

«κλείσε τα μάτια» μας συμβουλεύει για ακόμη μια φορά το mega. Από τις 9/6 καθημερινά στις 11.00 το βράδυ η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει για να γεμίσει τις καλοκαιρινές μας νύχτες.
→ μόνο για όσους δεν το έχουν ξαναδεί! Οι υπόλοιποι όχι μόνο δικαιούνται να κλείσουν τα μάτια και να πάνε για ύπνο, αλλά μπορούν και να στραβοκοιτάξουν και να παρακολουθήσουν τη κυπριακή έκδοση, το «μίλα μου»!

το τελευταίο επεισόδιο για φέτος της σειράς «γενιές της σιωπής» προέβαλε την Κυριακή το ΡΙΚ, το οποίο αποφάσισε να κλείσει τον πρώτο κύκλο με τη νέα γενιά που θα μας κρατήσει συντροφιά από τον Σεπτέμβριο. Ο 2ος κύκλος ξεκινά με την Αναστασία Β’ να είναι ήδη παντρεμένη με τον Στρατή και να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των βρομοδουλειών του Στρατή, ενώ είδαμε και την κόρη τους Κασσάνδρα σε μικρή ηλικία σε μία επίσκεψή με τη γιαγιά της στον Άρκο. Πολλά γεγονότα του βιβλίου προηγούνται αυτών των εξελίξεων και τα οποία έχουν παραληφθεί στην τηλεοπτική μεταφορά. Μήπως θέλουν να εστιάσουν στο χαρακτήρα της Κασσάνδρας αλλά και να τον εξελίξουν με γεγονότα που δεν υπάρχουν στο βιβλίο; Αυτό πάντως που κάνουν, να εμπλουτίζουν δηλαδή τη σειρά με πρόσωπα και καταστάσεις, που θα μπορούσαν να υπάρχουν και στο βιβλίο αλλά τα βλέπουμε στην τηλεόραση, είναι αρκετά πρωτότυπο και κρατάει συνεχώς ζωντανό το ενδιαφέρον του τηλεθεατή!

Η οικογένεια του...SIGMA !
«χαιρόμαστε που είσαι στην οικογένεια» είπε στον Σταύρο Λούρα η Μέλανη Στέλιου σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.
→ στην ποιά Μελάνη μου; πότε έγινε και το sigma οικογένεια και δεν το πήραμε χαμπάρι; Γι’ αυτό μάυρισε το λογότυπο του σταθμού για λίγο και μετά επανήλθε;

Τη νέα παρωδία του Λώρη στο κάστρο του Κολοσσιού δεν την σχολιάζω, γιατί μάλλον θα την απολαύσουμε από τον Δημήτρη...


«τσαντίρωσε» στη βουλή!
→άντε ρε Λάκη, τελευταία εκπομπή απόψε, σχολίασέ το να γελάσουμε!!!





κοίτα ποιά τραγουδάει! ...................>
Η πρόταση του telecontrol:
Μαύρα μεσάνυχτα. Τρίτη 11.00, MEGA
Την πάτησα, Δευτέρα-Τρίτη, 9.20, ANT1
Η γερόντισσα στο «Έτσι απλά», το κήρυγμα αρχίζει 5 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, 00.05, SIGMA


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α