Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Άρση του 'ιατρικού απορρήτου'...μόνο στον ΑΝΤ1!

Την Τετάρτη, 18/6, έκανε τελικά πρεμιέρα στην Κύπρο (!!) η νέα κοινωνική σειρά του ANT1 ‘Ιατρικό Απόρρητο’, η οποία θα προβάλλεται και στην ελληνική τηλεόραση από τη νέα τηλεοπτική σεζόν -αν και η σειρά είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στο τέλος του Ιανουαρίου του 2008-.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ελληνική προσπάθεια δημιουργίας ιατρικής σειράς, η οποία, όπως και οι αντίστοιχες τηλεοπτικές σειρές του εξωτερικού, ‘ER’ και ‘Grey’s Anatomy’, παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί σε μία ιατρική κλινική της Αθήνας χειρίζονται τα διάφορα περιστατικά, τις επαγγελματικές τους σχέσεις, τις διαφωνίες τους, το άγχος και την αγωνία τους κατά τη διάρκεια της δουλειάς, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, ενώ παράλληλα σε πρώτο πλάνο βρίσκεται και η προσωπική ζωή τους.

Τα γυρίσματα της σειράς είναι σίγουρα αρκετά απαιτητικά: τα περισσότερα γυρίσματα είναι εξωτερικά, αφού γίνονται σε νοσοκομείο, οι πρωταγωνιστές πρέπει να μπουν στη ψυχολογία ενός γιατρού, ν’ αποστηθίσουν δύσκολους ιατρικούς όρους, να χρησιμοποιήσουν ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία, να ‘κάνουν’ εγχειρήσεις και τέλος πάντων να γνωρίζουν κάποια πράγματα γύρω από την ιατρική επιστήμη ώστε να πείσουν ακόμα και τον ......γιατρό τηλεθεατή! Δεν ξέρω εάν αυτό θα το πετύχει αυτή η σειρά ή αν το έχει επιτύχει και καμιά άλλη σειρά ιατρική, αλλά οι ιστορίες των 2 πρώτων επεισοδίων ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες και σε συνδυασμό και με τις πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών και τη χημεία που βλέπω ότι υπάρχει μεταξύ τους, κατάφεραν να μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον – δεν είμαι και φαν αυτών των σειρών, άρα το ότι ‘κόλλησα’ είναι καλό σημάδι -, αν και στο χθεσινό επεισόδιο είδαμε και κάποιες χρονικές ανακολουθίες -στη μια σκηνή τα μαλλιά της Έλλης ήταν μαζεμένα ψηλά, στην άλλη ήταν λυτά-, αλλά αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες σειρές. Φυσικά στα συν της σειράς είναι και το πολύ καλό καστ, του οποίου ηγείται ο Γιώργος Κιμούλης και ακολουθούν ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, η Μάντυ Λάμπρου, ο Γρηγόρης Σταμούλης – γνωστοί και αγαπητοί και οι τρείς από τη συμμετοχή τους στη σειρά ‘Βέρα στο δεξί’-, η Σοφία Παυλίδου κ.α. Το σενάριο της σειράς, η οποία είναι παραγωγής 2007, επιμελούνται ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη (‘Ψίθυροι Καρδιάς’), ενώ η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Βασιλειάδη.

Προσωπικά μου άρεσε η σειρά και δεν ξέρω εάν αυτό οφείλεται περισσότερο στην απουσία σοβαρού ανταγωνισμού, εάν είναι εξαιτίας της χαλάρωσης του καλοκαιριού ή επειδή πρόκειται όντως για μία πολύ καλή σειρά. Κλίνω όμως προς το τελευταίο και θα τολμήσω να πω ότι ο ΑΝΤ1 Ελλάδος στην αρχή της σεζόν αλλού πόνταρε και περίμενε τα κέρδη του όμως το καλό το άλογο το άφησαν τελικά έξω από.....'τον γητευτή’!

προβάλλεται: Τετάρτη – Παρασκευή, στις 9.30 το βράδυ, στον ΑΝΤ1

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α