Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008
ΣΚΑΣΤΕ, ΑΣΧΕΤΟΙ!!!
Η χαρά του δημοσιογράφου είναι τέτοιες υποθέσεις. Μπορεί να πει ό,τι του κατέβει και να είναι σίγουρος ότι ελάχιστοι θα το καταλάβουν αλλά όλοι θα πιστέψουν ότι αυτό ιντερνέτ είναι πολύ επικίνδυνο και πρέπει να το αποφεύγουμε όσο μπορούμε.
Σου βγάζουν και μετά τον υπεύθυνο της Cytanet "Safe Internet" για διαφημίσει το λογισμικό του, γιατί χωρίς αυτό οι υπολογιστές μας επιδίδονται στη πορνεία (από μόνοι τους) κλπ, μην τα επαναλαμβάνουμε, τόσες φορές τα ακούσαμε.
Και άντε αυτά τα προσπερνώ. Εξήγησε μου κύριε δημοσιογράφε, από πότε τα chat room τα μεταφράζουμε "συνομιλίες δωματίου"; Από πότε κύριε μοντερ πιξελιάζουμε τους σκληρούς δίσκους, τόσο σας σοκάρει η θέα ενός δίσκου; Το webpage "ιστιοσελίδα" κύριε υπεύθυνε της Cytanet, "ιστιοσελίδα"; Γιατί από αυτές τις λεπτομέρειες φαίνεται το πόσο σχετικοί είστε...
Και μια και είπαμε για άσχετους, να σας παρουσιάσω τον Άσχετο της χρονιάς στη κατηγορία Νέες Τεχνολογίες. Το Νίκο Βασιλάκο
Παρουσιαστή της εκπομπής Ψηφιακή Ελλάδα στην ΕΤ1...
Είναι ο μόνος που θα μπορούσε να αποκαλέσει ένα προγραμματιστή λογισμικού ...τεχνικό.
ΥΓ. Περίμενα να έχω ένα ήσυχο καλοκαίρι, χωρίς πολλά ποστ αλλά δε με αφήνουν ρε παιδί μου...
Αναγνώστες
ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER
Μανιφέστο του blogger
1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.