Τρίτη 31 Ιουλίου 2007
«Περιοδικό TV STAR»
Θα μου πείτε δικοί τους είναι θα τους προβάλουν, και ότι δεν είναι αναγκασμένοι να προβάλουν τους άλλους. Συμφωνώ. Αλλά δεν είναι σωστό να επιτίθενται με μερικές φορές ανάρμοστο τρόπο στους «αντιπάλους» τους , τα κανάλια ΡΙΚ, MEGA, PLUS TV και ΑΝΤ1 και τα άλλα περιοδικά. Για να καταλάβετε οι γράφοντες των στηλών των πρώτων σελίδων αποκαλούν ούτε λίγο ούτε πολύ τις δημοσιογράφους του MEGA και ΡΙΚ χωριάτισσες, ειρωνεύονται το Plus TV για τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης του –χωρίς να βλέπουν την πτώση 5+ μονάδων που είχαν φέτος-, και χαρακτηρίζουν τους/τις παρουσιαστες/τριες του ΑΝΤ1 παγοκολόνες και ότι το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 «πατώνει» ενώ είναι δεύτερο και αρκετές φορές πρώτο σε τηλεθέαση. Ακόμα χειρότερα προχωρούν μερικές φορές σε αισχρά σεξουαλικά υπονοούμενα για όσους δεν εργάζονται στον ΔΙΑ {σύμπτωση, ε;!}.
Εμείς πάντως δεν βρίσκουμε σωστό τηλεοπτικός σταθμός να έχει δικό του τηλεπεριοδικό.
Τα άλλα τρία μεγάλα τηλεπεριοδικά, Cappuccino, ΤηλεΏρες και TV Mania, σπάνια θα γράψουν κάτι ανάρμοστο για τα άλλα περιοδικα, και αν και ανήκουν σε τρεις διαφορετικούς εκδότες έχουν μια αλληλεγγύη (αν είναι δόκιμος ο όρος αυτός σε αυτή την περίπτωση). Παράδειγμα το περιοδικό Cappuccino (Εκδόσεις Αρκτίνος) προτρέπει τους αναγνώστες του να ψηφίσουν στα βραβεία ΤηλεΦίλ του περιοδικού TV Mania (Φιλελεύθερος ΛΤΔ). Το ΤηλεΏρες δεν σχολιάζει αρνητικά κανέναν.
Αναγνώστες
ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER
Μανιφέστο του blogger
1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.