Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Αλαλούμ στα τηλεοπτικά βραβεία ΤΗΛΕΦΙΛ 2011-12


Ένα αλαλούμ (και λίγα λέμε) επικρατεί στις φετινές κατηγορίες/ υποψηφιότητες των ΤΗΛΕΦΙΛ. Μπορούμε να δεχτούμε το ότι εξαιτίας των μειωμένων ελληνικών –κυρίως –τηλεοπτικών παραγωγών, οι τηλεθεατές δεν καλούμαστε να ψηφίσουμε ανάμεσα στις αγαπημένες μας εκπομπές και τα τηλεοπτικά πρόσωπα αλλά σε αυτά που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στις οθόνες μας – κάτι για το οποίο σαφώς δεν φταίει το περιοδικό και ορθά το επισημαίνει κατά κάποιο τρόπο και το ίδιο στην εισαγωγή του για την εξαγγελία του διαγωνισμού (βλ. τεύχος 972) – αλλά με τίποτα δεν μπορούμε να προσπεράσουμε τα δικά τους λάθη – που προέκυψαν εξαιτίας του πιο πάνω γεγονότος - στην ενότητα «Ελληνικές Παραγωγές» όπου –μετά συγχωρήσεως – στο περιοδικό τα έκαναν μπάχαλο. Κυπριακές σειρές «βαφτίστηκαν» ως «ελληνικές παραγωγές» στην κατηγορία της «αγαπημένης καθημερινής σειράς» -ελληνικής μιλάμε πάντοτε- και κάπως έτσι τα «Άσπρα Μπαλόνια» και το «Σε Φόντο Κόκκινο» βρέθηκαν σε έναν άδικο, κατά τη γνώμη μας, «ανταγωνισμό» με τις τρείς υποψήφιες ελληνικές παραγωγές «Η ζωή της άλλης», «Κλεμμένα όνειρα» και «Είναι στιγμές» αφού η πλάστιγγα σίγουρα δεν γέρνει υπέρ τους όταν εισέρχεται το κυπριακό στοιχείο με το οποίο ο τηλεθεατής ταυτίζεται, όπως είναι φυσικό, περισσότερο. Αν όμως περάσουμε στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία που είναι αυτές του «αγαπημένου ηθοποιού δραματικής σειράς» και «αγαπημένης ηθοποιού δραματικής σειράς», οι ηθοποιοί των δύο πιο πάνω κυπριακών σειρών, εξαφανίζονται από τις υποψηφιότητες ως δια μαγείας για να βρεθούν τελικά στην κατηγορία του «αγαπημένος/η ηθοποιός δραματικής σειράς» στις κυπριακές παραγωγές! Για να μη μιλήσουμε για την κατάφορη αδικία που συντελείται εις βάρος του «Ράδιο Αρβύλα» που βρίσκεται στην ίδια κατηγορία «αγαπημένη σατιρική εκπομπή» με τις δικές μας «Πατάτες Αντιναχτές»(!) και που στην Ελλάδα θεωρούνται ό,τι και για μας οι τελευταίες –άρα σε μία άλλη κατηγορία «αγαπημένης ελληνικής σατρικής εκπομπής", θα μπορούσαν να είχαν πάρει το βραβείο!-, την ώρα που οι άλλες δύο κατ’ εξοχήν σατιρικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης «Όλα 12» και «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» έχουν αλλάξει κατηγορία και συναγωνίζονται παν-άδικα τα ψυχαγωγικά προγράμματα: «Ελλάδα έχεις ταλέντο», «Ελένη» και «Πάμε πακέτο» στην κατηγορία «αγαπημένη ψυχαγωγική εκπομπή/show»!

Τις ενστάσεις μας έχουμε όμως και για την κατηγορία «αγαπημένη ελληνική ενημερωτική εκπομπή» και αφορούν στην ολιγόλεπτη εκπομπή της Μαρί Κυριακού «Με αγάπη» που βαφτίστηκε εκ νέου ως ενημερωτική από κοινωνική που είναι. Έπειτα δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί όταν κάνουν λόγο για την εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» (Extra tv) περί ποιας εκπομπής μιλούν ακριβώς. Για την εκπομπή του στον Alter που μεταδιδόταν μέσω EXTRA; Μα ο ΑΛΤΕΡ δεν υπάρχει εδώ και καιρό, πώς γίνεται να αγαπήσαμε μία εκπομπή ενός σταθμού που έχει κλείσει προ πολλού; Ή μήπως πρόκειται για κάποια νέα ενημερωτική εκπομπή κυπριακής παραγωγής με τον Ελλαδίτη παρουσιαστή της οποίας την ύπαρξη δεν πήραμε είδηση, πόσο μάλλον να την έχουμε αγαπήσει κιόλας –από τα δύο τινά που μπορεί να συμβαίνουν, δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιό είναι το πιο τραγικό...-. Δεν έφταναν αυτά, "ρίχουν" ως υποψήφια  και την εκπομπή «Πρωϊνό Αντ1», εκπομπή που έχει θέση εδώ μόνο αν εννοούν το ενημερωτικό μέρος με το Γιώργο Παπαδάκη που και έτσι να είναι πάλι δεν έχει θέση εδώ γιατί στην Κύπρο πολύ απλά δεν το βλέπουμε αυτό το μέρος της εκπομπής! Από την άλλη θεωρούμε παράλειψη το γεγονός ότι το «Πρωϊνό  Αντ1» -το ψυχαγωγικό του μέρος με τη Σίσσυ Χρηστίδου και τον Χρήστο Φερεντίνο – απουσιάζει από μία κατηγορία που θα μπορούσαν να είχαν συμπεριλάβει και την έχουν ξεχασμένη, αυτήν της «αγαπημένης καθημερινής ψυχαγωγικής εκπομπής» στην οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιες οι εκπομπές: «Ελένη», «Πρωϊνό mou» και «Πρωϊνό Αντ1». Όσο για τα δικά μας καθημερινά ψυχαγωγικά «Καλημέρα», «Καλή σας μέρα», «Για σένα», «Βάλε ΑΝΤ1», έχουν πέσει θύμα της κατηγορίας «αγαπημένη ενημερωτική /ψυχαγωγική εκπομπή», στην οποία κατηγορία τελικά συναντά κανείς ως υποψήφιες πέντε ενημερωτικές και καμία ψυχαγωγική. Ο χαρακτηρισμός του Μαρίνου Νομικού για το διαγωνισμό ως «τηλε-kill» κάπου εδώ βρίσκει την απόλυτη ισχύ του!

 Να το αφήσω εδώ ή θα με πάρουν στο «TV MANIA” με τα λεμόνια αν πω και την Ελένη Μενεγάκη, που όλως παραδόξως δεν είναι αυτή τη χρονιά υποψήφια ως αγαπημένη Ελληνίδα παρουσίαστρια (!), αν και διένυσε φέτος μία από τις καλύτερες χρονιές της, και που αν υπάρχει κάποιος/α αγαπημένος στην ελληνική tv αυτή είναι η Ελένη (!) –βλ. φανατικό κυπριακό Fan Club του οποίου ηγείται ο Κύπριος Νικόλας Χατζηνικόλας και ο οποίος υποπτεύομαι ότι θα είναι έξαλλος με την απουσία της αγαπημένης του παρουσιάστριας από το διαγωνισμό.... - αλλά και για την «Πρεμιέρα» που ο τίτλος της ήταν κάτι περισσότερο από προφητικός και εντούτοις έχει πάρει θέση ανάμεσα στις αγαπημένες μας κυπριακές δραματικές σειρές; Δεν λέω άλλα, εύχομαι να υπάρχει και του χρόνου ο διαγωνισμός γιατί είναι σημαντικό όταν κάποια πράγματα καθιερώνονται ως θεσμοί να διατηρούνται, αλλά και λίγη περισσότερη μελέτη, πριν από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, δεν βλάπτει. Πάρτε για παράδειγμα την Ελεονώρα· τι κι αν μετακόμισε στη μεσημεριανή ζώνη και την έριξαν έτσι στα τάρταρα της tv; Η μελέτη όμως μελέτη!


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α