Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΡΙΚάδες έκαναν το "ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ" απο ριάλιτι μαγειρικής, φτηνιάρικο ντοκιμαντέρ!

Όταν το φαγητό αργεί να έρθει, κρυώνει.
Το «κάτι ψήνεται α λα κυπριακά» κρύωσε και δεν...βλέπεται!

ΑΠΟ ΡΙΑΛΙΤΙ...ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ!

Επειδή στην Κύπρο ζούμε, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο του κυπριακού πλέον «Κάτι ψήνεται», βρήκαμε και το πρώτο γνωστό πρόσωπο! Επίσης, επειδή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ούτε για τους παίκτες (είναι τόσο στημένοι στον τρόπο που κινούνται και μιλούν στην κάμερα που χάνεται όλος ο αυθορμητισμός και το αστείο της υπόθεσης, άλλωστε για ριάλιτι μιλάμε...) ούτε να κρίνουμε το φαγητό που φτιάχνουν (αφού δεν έχουμε την τιμή να το γευτούμε), θα πούμε για τον αφηγητή που είναι και η ψυχή αυτού του προγράμματος και που αναμφισβήτητα ο Ελλαδίτης τουλάχιστον (Κώστας Χατζηπαύλου), συνέβαλε τα μέγιστα με τα πετυχημένα σχόλια και τις ατάκες του στην επιτυχία της ελληνικής αντίστοιχης μαγειρικής εκπομπής.

Δύσκολη επομένως η σύγκριση για το δικό μας Χρήστο Γρηγοριάδη, αλλά δεν μπορούμε να την αποφύγουμε: σίγουρα μας έλειψε η παιχνιδιάρικη φωνή του Ελλαδίτη αφηγητή στο ριάλιτι μαγειρικής του ALPHA, σε αντίθεση με την αφήγηση του Κύπριου ηθοποιού, η οποία κινείται σε ένα πιο αυστηρό, ντοκιμαντερίστικο ύφος που δε σε προδιαθέτει καθόλου για το ψυχαγωγικό του πράγματος (το εξαφάνισαν οι παίκτες και οι σκηνοθέτες), ενώ το χιούμορ των κειμένων εξαντλείται εκεί που αρχίζει το ανυπόστατο του σχολίου (π.χ. λες και ο Κολόμβος να έκανε το ίδιο «ααα!» όταν ανακάλυψε την Αμερική; Οι τηλεθεατές τι πρέπει να κάνουν που ο εκφωνητής εξαφάνισε τον Αμέρικο Βεσπούκι;). Τι όμως να σχολιάσει κανείς, όταν οι διαγωνιζόμενοι θέλοντας να φανούν τέλειοι και ευγενικοί, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σαρκασμού;

Αν και οι μονταζιέρες του ΡΙΚ πρώτη φορά στα τόσα χρόνια του ιδρύματος θα γνώρισαν τόση πολλή δουλειά, πρέπει να δουλέψουν κι άλλο ή να προμηθευτούν οι ΡΙΚάδες με καινούργιες γιατί το πρόγραμμα κινείται σε αργούς, νωχελικούς ρυθμούς, στους ίδιους που μαγειρεύουν και οι παίκτες (δε βλέπουν τους Ελλαδίτες που είναι πάντα στην τσήτα;), οι οποίοι μέχρι να σερβίρουν το φαγητό, θα τους έχει κρυώσει και δε θα τρώγεται!

Προσέξαμε ακόμη ότι οι ΡΙΚάδες επέλεξαν να μην αναγράφουν την ηλικία των διαγωνιζομένων. Συμφωνούμε ότι μαγειρική κάνουν και όχι καλλιστεία, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η ηλικία χρειάζεται για να μπορούν οι τηλεθεατές να υποθέσουν, με βάση την ηλικία, την εμπειρία του παίκτη και το βαθμό επιτυχίας του στο παιχνίδι.

Σε γενικές γραμμές το ΡΙΚ με το «Κάτι ψήνεται α λα κυπριακά» κατάφερε να πρωτοτυπήσει και πάλι, αφού είναι το μόνο ίσως που βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει ένα ξένο φόρματ με ριάλιτι στοιχεία σε φτηνιάρικο ντοκιμαντέρ (η Τόνια Μπάξτον κάνει καλύτερη δουλειά που "γράφει" εκπομπές ενώ βρίσκεται σε διακοπές στο νησί μας...) που το προβάλλει με κάκιστο ήχο (έχουν πολύ δρόμο να καλύψουν μέχρι να βρουν τον ήχο μέσα από τα σπίτια!) και σε μια κάκιστη χρονική στιγμή, καθώς μέχρι το ΡΙΚ να μας σερβίρει την κυπριακή έκδοση, «κρύωσε» το δικό μας ενδιαφέρον για τη μαγειρική και για το συγκεκριμένο φόρματ από το οποίο πλέον χορτάσαμε!

Και από τη στιγμή που και οι παίκτες της πρώτης εβδομάδας απέρριψαν την κυπριακή κουζίνα -έστω και σε παραλλαγή-, ο κύπριος τηλεθεατής δεν έχει κανέναν πρόσθετο λόγο να παρακολουθήσει το παιχνίδι απλώς και μόνο επειδή μαγειρεύουν Κύπριοι! Διότι ο Κύπριος θέλει και το sushi του, αλλά χωρίς "σούβλα" (τουτέστιν κυπριακό ριάλιτι στοιχείο είτε στο φαγητό είτε στη συμπεριφορά των παικτών), το πράγμα δε λέει τίποτα! Ρωτήστε αν θέλετε και τον Χρήστο με τη Στέλλα στο MEGA... ή και την Ελίτα που επενδύει πολλά στην κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα!

Με λίγα λόγια, στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό, όταν θα ψάχνουμε να βρούμε πού τα έφαγε τα χρήματά του το ΡΙΚ, τουλάχιστον θα ξέρουμε... Και όχι μόνο το πού, αλλά και το πώς!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α