Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΣΟ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗ

Σας ζητήσαμε να μας στείλετε τις δικές σας ερωτήσεις για τον συνθέτη του τραγουδιού "Life looks better in spring" που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στον διαγωνισμό της Eurovision, Νάσο Λαμπριανίδη.

Ευχαριστούμε τον συνθέτη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε μαζί του και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον ίδιο και στο τραγούδι του! Στην φωτογραφία που βλέπετε δίπλα, είναι η ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στην Εurovision. Ο συνθέτης, Νάσος Λαμπριανίδης, είναι ο πρώτος απο τα αριστερά στην κάτω σειρά.

Λάβαμε πολλά emails, με τις περισσότερες απο τις πιο κάτω ερωτήσεις να είναι σχεδόν σε όλα και σ
ας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας! Η συνέντευξή είναι η πιο κάτω:


Κύριε Νάσο,
πως προέκυψε η συνεργασία σας με Ουαλλούς τραγουδιστές;

Η συνεργασία με τον Jon προέκυψε εντελώς τυχαία, μέσα από το google(!), όταν πριν από 10 περίπου μήνες έψαχνα ερμηνευτές και παραγωγούς στο internet για κάποια demos που ήθελα να ετοιμάσω. Κάπως έτσι γνωρίστηκα αρχικά με τον παραγωγό του τραγουδιού και στη συνέχεια με τον Jon Lilygreen. Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά την στιγμή εκείνη που άκουσα ένα πρώτο demo με τη φωνή του Jon. Πραγματικά δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ήταν εκπληκτικός. Φυσικά, δεν φανταζόμουν τότε πως ένα χρόνο αργότερα θα προέκυπτε η συνεργασία μας για την Γιουροβίζιον.


Γιατί μεταξύ τόσων πολλών ερμηνευτών επιλέξατε να είναι ο Jon ο ερμηνευτής του τραγουδιού σας;

Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο με πήραν τηλέφωνο από το ΡΙΚ για να μου πουν πως το «Life looks better in spring» βρισκόταν στη δεκάδα του τελικού, το ενδεχόμενο να ζητήσω από τον Jon, έναν Βρετανό ερμηνευτή, να έρθει στην Κύπρο για να διαγωνιστεί στον τελικό, με προβλημάτιζε πολύ. Ήμουν διστακτικός. Θα ήταν κάτι που δεν είχε γίνει ξανά στην Κύπρο και κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ποια θα ήταν η έκβαση του όλου εγχειρήματος. Όταν όμως τις επόμενες μέρες δημοσιοποιήθηκαν τα πολύ δυνατά ονόματα τα οποία θα διαγωνίζονταν στον Κυπριακό Τελικό, ήταν φανερό πως για να έχουμε πιθανότητες, θα έπρεπε να αντιδράσουμε ακολουθώντας μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τους υπόλοιπους. Διέγραψα λοιπόν από το μυαλό μου όσους Κύπριους ερμηνευτές είχα υπόψη μου και πήρα τηλέφωνο τον Jon. Και η συνέχεια είναι γνωστή…


Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο τραγούδι για τον διαγωνισμό; Υπήρχαν και άλλα υποψήφια τραγούδια;

Είχαμε ετοιμάσει αρχικά δύο τραγούδια, τα στείλαμε στο ΡΙΚ τον περασμένο Νοέμβριο και πέρασαν και τα δύο στην τελική δεκάδα. Για διάφορους όμως λόγους αποφασίσαμε να κρατήσουμε μόνο το «Life looks better in spring». Με δύο συμμετοχές στον τελικό, θα ήμασταν αναγκασμένοι να μοιράσουμε τις δυνάμεις μας. Μετά από αρκετή σκέψη λοιπόν, αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε σε μία μόνο συμμετοχή.


Θα υπάρχουν αλλαγές στη σύνθεση του τραγουδιού;

Όχι. Η ενορχήστρωση θα παραμείνει περίπου ως έχει, με ελάχιστες αλλαγές. Πάντως το τελικό mastering του τραγουδιού είναι σαφέστατα καλύτερο από αυτό που έχουμε ήδη ακούσει και γενικά το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά πιο πλούσιο, χωρίς όμως να απομακρύνεται από την έκδοση του Κυπριακού Τελικού.


Πότε να περιμένουμε το video clip; Ποιο είναι το θέμα του video clip;

Το βίντεο κλιπ θα παρουσιαστεί αυτή την Πέμπτη, 18 Μαρτίου, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ. Η σκηνοθεσία ανήκει στην Αμάντα Πελεντρίτου. Θα δούμε το γκρουπ να ερμηνεύει το τραγούδι σε στούντιο ηχογράφησης και μέσα από μια σειρά από flashbacks θα παρακολουθήσουμε το love story μεταξύ του Jon Lilygreen και μιας κοπέλας. Τα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν σε μια παραλία της Λάρνακας και στο καινούριο αεροδρόμιο.


Από πού εμπνευστήκατε τους στίχους;

Άσ’ το καλύτερα :)


Τι μπορείτε να πείτε για την σκηνική παρουσία του τραγουδιού; Πόσα άτομα θα είναι πάνω στην σκηνή;

Θα κρατήσουμε την ίδια παρουσία με αυτή του Κυπριακού Τελικού. Ο Jon Lilygreen, λιτά ντυμένος, με την ίδια κιθάρα και το συγκρότημα να τον πλαισιώνει όπως τους είδαμε από το Στούντιο 3 του ΡΙΚ την βραδιά της Κυπριακής Επιλογής. Απλά πράγματα, χωρίς υπερβολές…


Είστε φιλόδοξος;

Όχι.


Τι είναι αυτό που μας κάνει τόσα χρόνια να μην λαμβάνουμε μέρος στον τελικό της Eurovision;

Πιστεύω πως είναι πολλοί οι παράγοντες. Από τη μια, αντιμετωπίζουμε το γνωστό πρόβλημα των συμμαχιών και των διασπορών, κάτι το οποίο σαφέστατα μας βάζει σε μειονεκτική θέση. Από την άλλη, έχω την εντύπωση πως τα τελευταία χρόνια έχουμε στείλει και κάποιες μέτριες συμμετοχές. Πέρα από αυτά όμως, υπάρχουν και άλλα θέματα που διαδραματίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και τα οποία δεν ελέγχονται από τους καλλιτέχνες. Όπ

ως είναι για παράδειγμα η σειρά εμφάνισης, το επίπεδο των άλλων συμμετοχών, η τηλεοπτική σκηνοθεσία και άλλα πολλά.


ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ VIDEO CLIP...Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α