Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Το CyBC.com.cy είναι μόδα...

Το ακόλουθο άρθρο μας το έστειλε ο eLiAs_Cy (Web & graphic designer).
Τα τυπικά: το ακόλουθο άρθρο δεν αντιπροσωπεύει απαραίτητα τις θέσεις των συγγραφέων του blog. Την γνώμη μου για την ιστοσελίδα του ΡΙΚ την ξέρετε.
---------

Σύγκριση ιστοσελίδων (web sites) των κυπριακών τηλεοπτικών καναλιών

Μέρος Α

ΡΙΚ www.cybc.com.cy
Το ΡΙΚ έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια να βελτιώσει την ιστοσελίδα του αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρει μέσω αυτής. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ας δουμε πιο αναλυτικά το:

Το site χωρίζεται σε 4 σχεδιαστικά μοτίβα

  • Το κύριο design (www.cybc.com.cy)
  • Το site της τηλεόρασης του ΡΙΚ (http://www.cybc.com.cy/tv/index.html)
  • To site για το ραδιόφωνο του ΡΙΚ (www.cybc.com.cy/radio/index.html)
  • Και το site για το προφίλ του ΡΙΚ (http://www.cybc.com.cy/corporate/index.html)


Το κύριο design (www.cybc.com.cy)

Πρώτα από όλα το site φαίνεται πως είτε το έκαμε ένα μωρό 5 χρονών είτε ένας άσχετος. Το site είναι απαρχαιωμένο, δυσλειτουργικό και πολύχρωμο σαν ουράνιο τόξο. Το μισό site είναι στα ελληνικά και το άλλο μισό στα αγγλικά. Το site δεν θυμίζει καθόλου site ενός σοβαρού καναλιού. Καλά, αν πλήρωσαν κάποιον να τους κάνει αυτό το site θα πάω να πέσω από τον γκρεμό.

Το footer του site είναι στα αγγλικά, το κυρίως menu είναι στα ελληνικά αλλά παράλληλα και στα αγγλικά και στα τούρκικα.

Πιο κάτω γίνεται χαμός με τις photos. Τι να πει κανείς, δεν θέλω να χάνω και τον χρόνο μου. Μόνο για να καταλάβετε κοιτάξετε την photo που γράφει αθλητικά. Οποίος την έκανε είναι πολύ καλός. Λείπει μόνο το κεφάλι του ποδοσφαιριστή.

Στα αριστερά του site (κάτω από την photo junior Eurovision) υπάρχουν με μπλε και κίτρινο κάτι γράμματα, τι δουλεία κάνουν δεν ξέρει κανείς (link; δεν το νομίζω). Μόνο για τις ‘πατάτες‘ δουλεύει το link. Μετά πιο κάτω υπάρχει με κόκκινο φόντο ‘ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ‘, τα έβαλαν και με κεφαλαία γράμματα μήπως και δεν τα δούμε. Ούτε για αυτό το link δουλεύει. Αν εννοούν τις 2 photos πιο κάτω πως είναι τα βίντεο, συγγνώμη αλλά δεν μαντεύουμε.

Γενικά το site είναι καθαρά ερασιτεχνική δουλεία και δεν αντιπροσωπεύει καθόλου το ΡΙΚ. Σαν δεν έφταναν όλα αυτά έχουν απενεργοποιήσει και το δεξί κλικ του mouse. Φοβούνται ότι θα τους κλέψουμε το υλικό τους. Έλεος.

Το site της τηλεόρασης του ΡΙΚ (http://www.cybc.com.cy/tv/index.html)

Εδώ τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Το main menu φαίνεται ότι το έπιασαν από κάπου αλλού και έβαλαν τα δικά τους link. Για αυτό το λόγο και εξέχουν. Ορκίζομαι ότι αυτό το template του site το είδα κάπου αλλού αλλά δεν θυμάμαι που.

Και αυτό το site είναι το μισό στα αγγλικά και το άλλο μισό στα ελληνικά. Αποφάσισε σε τι κοινό απευθύνεσαι. Αν θέλεις κάνε 2 διαφορετικές σελίδες, μια στα ελληνικά και μια στα αγγλικά.

Το μπλε που έβαλαν για background είναι έντονο και χτυπάει άσχημα στο μάτι.

Στο footer υπάρχουν κάτι privacy policy …. Ανοίξετε τα. Όλα είναι στα αγγλικά. Μήπως τα έκλεψαν από κάπου αλλού….

Το μόνο καλό είναι ότι μπορείς να δεις τις εκπομπές τους μέσω βίντεο, να δεις το schedule της εβδομάδας και λίγα λόγια για κάθε εκπομπή και ταινία.

Και εδώ έχουν απενεργοποιήσει το δεξί κλικ του mouse.


To site για το ραδιόφωνο του ΡΙΚ (www.cybc.com.cy/radio/index.html)

Καλά αυτό το design είναι σίγουρα κλεμμένο. Δείτε το header, το flash μέσα στην μέση και δεξιά και αριστερά του έχουν κάνει άγρια stretch το background.

Κάνουν stream το ράδιο με τέτοιο τρόπο ώστε να θέλεις Real Player για να το ακούσεις. Καλά Real Player ποιος έχει (το 5% του πληθυσμού). Παιδί μου, κάνε stream για Windows media player που έχουν όλοι. Δεν είναι για αυτό το λόγο που δεν του ακούει κανείς μέσω του internet.

Θετικό σημείο είναι το link learn Greek που έχει χρήσιμα πράγματα.

Και εδώ έχουν απενεργοποιήσει το δεξί κλικ του mouse.

Και το site για το προφίλ του ΡΙΚ (http://www.cybc.com.cy/corporate/index.html)

Σαφώς καλύτερο, αλλά είναι έτοιμο template για αυτό και δεν θα σχολιάσω τίποτα. NO COMMENT.

Author: eLiAs_Cy


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α