Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

ΤΗΛΕ-γράψε μου

Τηλε-γραφήματα της τηλεοπτικής εβδομάδας που μόλις τελείωσε

Τηλε-αγορά: Ό,τι είχαν μας πούλησαν· άλλοι πνεύμα και άλλοι βιβλία

Δεν το 'χουμε καλέ μου. Ας το παραδεχτούμε. Ούτε δημοσιογράφους ικανούς να κάνουν ένα καλό και ενδιαφέρον debate, αλλά μάλλον ούτε και υποψήφιους προέδρους άξιους που να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το απαιτητικό τηλεοπτικό είδος -πόσω μάλλον στην προεδρία-· οι μεν ξέχασαν να φέρουν μαζί τους την Κενεβέζου –μάλλον θα τα έπινε στο κέντρο που τραγουδά ο Σταματάρης μπας και ξεχάσει ότι στο πρώτο debate κάποιοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη της (και τη δική μας) – και έμοιαζαν σαν σε μωράκια που τα νανουρίζεις για να κοιμηθούν (κρίμα που δεν έβαλαν ως μουσική υπόκρουση το παλιό άσμα του ΡΙΚ «Αγιά Μαρίνα τζιαί τζυρά») οι δε πιο καλή πορεία θα είχαν στο νέο τηλεπαιχνίδι του Sigma «Σιγά μην το ’ξερες» παρά στο debate. Έτσι κι αλλιώς τα ίδια νούμερα τηλεθέασης θα έκαναν.

Και σίγουρα δεν ήταν «τηλεμαχία». Ήταν «τηλε-αγορά». Ο κ. Λιλήκας προσπάθησε ως άλλος Άδωνης Γεωργιάδης να μας πείσει να αγοράσουμε  το βιβλίο του. Ακόμη και εδώ επαναστάτης·: άλλοι βγάζουν βιβλίο μετά τη λήξη της θητείας τους και άλλοι πριν τη δουν ούτε καν στον ύπνο τους. Εκτός από αντιμνημονιακός και αντιομοσπονδιακός είναι και αντί-στροφος.

υ.γ. 1: Με τόσα... άπιαστα οράματα και ιδέες, οι υποψήφιοι πρόεδροι –ηγέτες μας, δεν είναι να ψηφίσουν τον εαυτό τους, αλλά τον Ούτοπο...

υ.γ. 2: Αν δεν ήταν debate, τότε σίγουρα ήταν η φρουτοπία με υπότιτλο «Το σχέδιο Ανανάν ως το καινούργιο φρούτο για τη λύση του κυπριακού»
 
υ.γ. 3: Αν ο Λιλήκας δεν κερδίσει στις εκλογές, σίγουρα θα ανοίξει κανάλι όπου θα επιδίδεται στο τηλε-μάρκετινγκ. Και το όνομα αυτού ΑΝΤΙ(Ο)  

 
Ο Αμέρικο την Αμερική και η Χρισταλένη τον Πλούταρχο

Από τελεμάρκετινγ πάντως κατέχει και η Χρισταλένη· για να μας ‘πουλήσει’ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Πλούταρχος στην εκπομπή της, μας είπε ότι είναι αποκλειστική, αφού είναι ίσως η πρώτη του στην τηλεόραση -και ο Τάσος Τρύφωνος τι κάνει; Μπρίκια κολλάει στο ΡΙΚ;-. Μάλιστα. Εργάζεται στην τηλεόραση και δεν έτυχε να ακούσει τη γνωστή ατάκα «στην τηλεόραση δεν υπάρχει παρθενογένεση». Προφανώς για την Χρισταλένη εκτός από τις πορτοκαλιές της Μενεγάκη, όλες οι άλλες δεν κάνουν πορτοκάλια.
Εψ, Χρισταλένη, αυτό πάντως αξίζει να το δεις

 
Μπορεί η Χρισταλένη να πρόλαβε να κλείσει τον Πλούταρχο πριν από το ΤΕΤ Α ΤΕΤ, όμως ο Τάσος Τρύφωνος μόνο γιαούρτια που δεν έφαγε από τον Γιώργο Νταλάρα στην προσπάθειά του να βγάλει "λαβράκι" από νέες δηλώσεις του δημοφιλούς καλλιτέχνη σχετικά με την προσωπική του ζωή που θα έκαναν το γύρο των ελλαδικών εκπομπών. Ο τελευταίος τον έβαλε στη θέση του θυμίζοντάς του τις "προγραμματικές δηλώσεις" που άκουσε δια στόματος του παρουσιαστή στην αρχή της εκπομπής.  Τάσο μου, δεν πρέπει να έχεις παράπονο: είδηση μπορεί να μην έβγαλες, τα "νουμεράκια" σου όμως από τις αντιδράσεις του καλλιτέχνη πρέπει να τα τσίμπησες, χωρίς μάλιστα να γιουρτωθείς. Καθόλου άσχημα!


Εξαφανισμένους η Νικολούλη; Απομονωμένους και ξεχασμένους η Χρισταλένη! Να έχεις όμως καλεσμένο τον Μάριο Ματσάκη και να τον διώχνεις άρον άρον για να διαφημίσεις τις εμφανίσεις του Χρήστου Δάντη στο νησί, είναι τουλάχιστον ιεροσυλία. Πάντως επεισόδια δεν σημειώθηκαν, παρόλη την  άτσαλη  λήξη της συνέντευξης. Φτηνά την γλύτωσε η παρουσιάστρια...

Φιλική συμβουλή προς το ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΡΙΚ

Το θέμα δεν είναι να παίρνεις δύο τρία πλάνα από το αρχείο του ΡΙΚ για να εμπλουτίζεις με οπτικό υλικό την κουβέντα σου, διότι «πλάνα αρχείου» διαθέτουν όλα τα κανάλια. Το θέμα είναι, αφού έχεις ένα ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ, να ξέρεις να το αξιοποιήσεις και με τον ορθό τρόπο, ώστε να αναδείξεις και την αξία του. Αρχείο σημαίνει ιστορία και ιστορία σημαίνει και έρευνα. Εδώ είναι που έγκειται και η σημασία του αρχείου.

 

Φιλική συμβουλή προς τον ΑΝΤ1

Πριν προβάλουμε ένα νέο τηλεοπτικό προϊόν φροντίζουμε να το διαφημίσουμε κιόλας. Διαφορετικά οι «Λαϊκές Παρασκευές» δεν το ’χουν και σε τίποτα να γίνουν και «στοιχειωμένες Παρασκευές», ειδικά αν το SIGMA αποφασίσει τελικά να ανάβει κάθε Παρασκευή το «ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ»


ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ
 
 
 


 
"Διεθνής ειδήσεις".
 Εν ολίγοις γίναμε διεθνώς ρεζίλι για την ανορθογραφία μας...

 

Με αφορμή την αραχνιασμένη ατάκα του "ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΡΙΚ"
«ΡΩΤΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ»

ρωτηστε ό,τι θέλετε σχετικά με ΤΗΝ ΕΛΙΤΑ

ρωτήστε ό,τι θέλετε σχετικά με το πολυσυζητημένο κόψιμο του ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΡΙΚ

ρωτήστε ό,τι θέλετε σχετικά με το ΜΑΛΛΙ ΤΗΣ ΕΛΙΤΑΣ

ρωτήστε ό,τι θέλετε σχετικά με το ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΚ

ρωτήστε ό,τι θέλετε σχετικά με τον προβληματισμό του ΡΙΚ για την Ελίτα
 
ρωτήστε ό,τι θέλετε σχετικά με το site της Ελίτας
 
ρωτήστε ό,τι θέλετε σχετικά με τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται η Ελίτα στο ΡΙΚ
 
ρωτήστε ό,τι θέλετε σχετικά με το ΡΩΤΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥ "ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΡΙΚ"
 
ρωτήστε ό,τι θέλετε σχετικά με το κόψιμο του ΡΩΤΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΡΙΚ"
 
ρωτήστε ό,τι θέλετε σχετικά με το ΑΝ Η ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΡΙΚ" ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΡΙΚ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΡΧΕΙΟ

 

Η Αναστασία, του MASTER CHEF 2, με αφορμή την παραχώρηση της θέσης της Κατερίνας στον Άγγελο στη διαδικασία της αποχώρησης, με δάκρυα στα μάτια:

«Πρέπει να τη θυμάται κάθε φορά που αλατίζει το φαγητό του»

Χμ. Και τι άλλο να μην ξεχάσει; Να κλαίει για την Κατερίνα κάθε φορά που κόβει κρεμμυδάκια και να της ανάβει το καντήλι όταν θα αποδημήσει εις κύριον; Το βρήκαμε;

 
Κυπριακό είναι:

Να παρουσιάζεις πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή και να διαβάζεις, εκτός από τους τίτλους των εφημερίδων, πληρωμένες ενημερώσεις των υποψήφιων προέδρων και διαφημίσεις που αφορούν σε περιοδικά της εφημερίδας. Σούγλη, κάποιοι πρέπει να σε πληρώσ(ν)ουν διπλά!

 
ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ LIVE (ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΙΚ) 

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α