Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ "LOST"....

Τα ψέματα τελείωσαν, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού· αύριο βράδυ (9 ώρα Αμερικής όπου θα προβληθεί το δύο ωρών και βάλε φινάλε) η πιο αγαπημένη τηλεοπτική σειρά των τελευταίων ετών όλου του πλανήτη“LOST” θα ανήκει στην ιστορία της τηλεόρασης!



Πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι την άλλη Τετάρτη το πρωί δε θα ξεκινήσω τη μέρα μου με «LOST»! Πολύς κόσμος δε θα το πιστεύει και δικαιολογημένα βέβαια γιατί τέτοια αγωνία και ανυπομονησία κάθε βδομάδα για το παράνομο «κατέβασμα» των επεισοδίων νομίζω δε θα υπάρξει ξανά όπως και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αναμονής για επανέναρξη σειράς - για την πρεμιέρα των τριών τελευταίων κύκλων η αναμονή έφτασε τους 9 σχεδόν μήνες (!) -μια έγκυος θα είχε ίσως λιγότερη αγωνία από ένα τηλεθεατή του LOST.... για το ευχάριστο γεγονός!-

Για 6 λοιπόν χρόνια το LOST ήταν μέσα στη ζωή μας



αρχικά ως κάτι ασυνήθιστο για την τηλεόραση που οι «ψαγμένοι» τηλεθεατές γρήγορα εντόπισαν, ως η ιστορία μίας ομάδας ανθρώπων που επιβιώνει ενός φοβερού αεροπορικού δυστυχήματος και μέσα στη τύχη τους έχουν την ατυχία να βρεθούν σε ένα νησί που δεν είναι και η....Χαβάη (χα,χα,χα) (1ος κύκλος) και μετά το... «δάγκωμα της λαμαρίνας»! Θεωρίες πάνω στις θεωρίες, αναλύσεις των επεισοδίων, ανάγνωση της LOSTPEDIA και συ να "τρως" λεπτά, ώρες από τη ζωή σου για να καταλάβεις, να σκεφτείς, να συζητάς με φίλους τι είναι το νησί μέσα από το λαβύρινθο των καταπακτών και τις ταινίες της DHARMA (2ος κύκλος), τι είναι οι μυστήριοι «Άλλοι» (3ος κύκλος) πώς κα αν θα σωθούν οι «χαμένοι» (4ος κύκλος), πώς θα μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω ξανά (5ος κύκλος) και επιτέλους τι στα κομμάτια είναι και τι ρόλο βαράει το «τέρας», ο «ΚΑΠΝΟΣ», το μυστήριο που με την εξήγησή του και την εξόντωσή του (;) θα βάλει όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους και θα φτιάξει έναν αριστουργηματικό καμβά που θα προκαλεί για πάντα τον θαυμασμό!

Όσο και αν ο κύκλος αυτός κάπου με είχε απογοητεύσει –αυτή την καθησιά στη ζούγκλα και την παραλία δε τη συγχωρώ στους σεναριογράφους-, όσο και αν βρίσκω κάποιες από τις απαντήσεις στα μυστήρια βεβιασμένες, πρόχειρες, ρηχές και αρκετά κατώτερες των αναλύσεων από χιλιάδες πηγές στο διαδίκτυο και μη – όπως αυτή με τους ψιθύρους και το άγαλμα, αυτό και αν δεν το συγχωρώ-, όσο και αν ξενέρωσα με το που είδα τον «Τζακ» να γίνεται αυτός η "Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων"(!!!!!), -εδώ ρωτάς α λα Χέρλι «πλάκα με κάνεις dude;;;»- το σίγουρο είναι πως τα θέματα που ανοίχτηκαν σε αυτή τη σειρά (παράλληλα σύμπαντα -κβαντική φυσική-, συμπτώσεις και βεβαίως μοίρα εναντίον ελεύθερης βούλησης), ο τρόπος και οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για να παρουσιαστούν αυτά (flash backs, flash forwards, flash-side ways, ειρωνεία, χιούμορ, λογοτεχικές και κινηματογραφικές αναφορές, παραλληλισμοί, easter eggs κ.λπ) όπως και η φοβερή ομάδα ηθοποιών -και μη - δεν μπορούν προς το παρόν να ξεπεραστούν από καμία άλλη σειρά που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα στη τηλεόραση και δίκαια το “LOST” φέρει και τον τίτλο του «τηλεοπτικού φαινομένου» από το κανάλι που την προβάλλει και τους ανθρώπους που ασχολούνται με την τηλεόραση!

Ποιό χρονοδιάγραμμα θα επικρατήσει; Αυτό που είχαμε εξ αρχής ή αυτό στα flash side ways; Μοίρα ή ελεύθερη βούληση; Πολύ σύντομα θα ξέρουμε ή μήπως όχι; -όλα να τα περιμένει κανείς από το “LOST”!-

Εύχομαι και ελπίζω το φινάλε να το απολαύσουμε όλοι, να μη μας απογοητεύσει και να μας κάνει να συζητάμε αυτή τη σειρά για πολλά πολλά χρόνια ακόμη!!!! Καλή τηλεθέαση και μη ξεχνάτε τα 20 bonus λεπτά που θα περιλαμβάνει το DVD set του 6ου κύκλου, τα 1.000 αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν στο διαδίκτυο μετά το τέλος της σειράς (!!!!) καθώς και τα τρία εναλλακτικά φινάλε που έγιναν αποκλειστικά για το «Jimmy Kimmel show» και θα μεταδοθούν στην εκπομπή μετά το τέλος της σειράς!

υ.γ 1: Ο Terry O'Quinn (Locke) μετά το επεισόδιο 6.14 πρέπει να προσθέσει στη συλλογή του ακόμη ένα EMMY αγαλματίδιο για την ερμηνεία του στο “LOST”!
υ.γ.2: η Evangeline Lilly (Kate) πρέπει να μας κάνει πλάκα όταν λέει πως δε θέλει να συνεχίσει ως ηθοποιός και θα επιδοθεί στο γράψιμο. Αλλά αν παίζαμε και μεις στη πιο δημοφιλή σειρά του πλανήτη, θα χαμε ίσως παρόμοιες τάσεις φυγής....


ΑΝΤΙΟ "LOST"............


(Το cast μάς αποχαιρετά)


(Φοβερά και τα "μουσικά θέματα" της σειράς)


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α