Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ με το καλημέρα σας !

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΡΩΤΗ: ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ (SIGMA, 6.55)
6.55 : o Παναγιώτης Δημόπουλος μας είπε την πρώτη καλημέρα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Ο δημοσιογράφος αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ενημερωτική πρωϊνή εκπομπή του sigma, η οποία από φέτος είναι ‘αυτόνομη’. Η συγκεκριμένη πρεμιέρα μας επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις αφού πέρα από τα νέα σκηνικά –βέβαια κάποια 'έπιπλα' τα κουβάλησαν από τις εκλογές - δεν έχει να κάνει με τον τύπο της περσινής εκπομπής του Χρύσανθου Τσουρούλλη. Σήμερα είδαμε λιγότερα ρεπορτάζ της χθεσινής μέρας δανεισμένα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και καθόλου επαναλήψεις των τίτλων ειδήσεων –έτσι γλιτώσαμε λίγο από τη ‘σπαστική’ φωνή της Νατάσας -. Αντίθετα δόθηκε έμφαση στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, όπως είναι και ο τίτλος της εκπομπής, τα οποία αναλύθηκαν και με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου, τουλάχιστον για σήμερα, ενώ μέσα από τις συνδέσεις με τους ανταποκριτές των πόλεων και με την αίθουσα σύνταξης ενημερωθήκαμε για αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Αν και ο Παναγιώτης ‘έτρεχε’ λίγο, εντούτοις τα έβγαλε πέρα μια χαρά και ήταν ευχάριστο που ήταν ο εαυτός του και δεν προσπάθησε να το παίξει ‘ο σοβαρός παρουσιαστής’. Αν έλειπαν και τα προβλήματα με τα γραφικά και τον συντονισμό θα ήταν ακόμη καλύτερα, αλλά, όπως είπε και ο ίδιος ο δημοσιογράφος ‘κάθε αρχή και δύσκολη’...
(στη φωτό δεξιά: τα προβληματάκια που λέγαμε...)

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ - Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ!!-: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (SIGMA, 8.00)
το μουσικό σήμα πέφτει και μετά τους τίτλους έναρξης, στους οποίους η Μέλανη πρωτοστατεί σε όλα τα πλάνα, όντας πλέον μόνη και κυρίαρχη της εκπομπής, η παρουσιάστρια μας καλημερίζει κ.λ.π κ.λ.π – τα γνωστά της Μέλανης - σε γνώριμο στούντιο, στο οποίο έγιναν από ελάχιστες εώς καθόλου αλλαγές - αν και βλέπει σε λάθος κάμερα, αλλά μάλλον το πρόβλημα ήταν του Ερρίκου αφού στη συνέχεια μας είπε ότι ήταν αγχωμένος (ναι, καλά...)
Και βέβαια ο τηλεθεατής δεν μπορεί να αφήσει ασχολίαστο το φόρεμα που έβγαζε μάτι. Δεν ήταν ακριβώς και το «βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά», αλλά η Μέλανη φαίνεται πως όσο δε γίνεται μαμά μπορεί να είναι όσο σέξι θέλει, γι’ αυτό και στην πρώτη εκπομπή ήθελε να εντυπωσιάσει και έβαλε μια φούστα με τη διαφορά ότι η ζώνη αντί να δένει στη μέση έδενε το στήθος.... θυμίζοντας έντονα τα φουστανάκια της Νατάλιας Γερμανού τότε στο ‘dream show the music’, τότε που, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της, τα έβαζε για να νιώθει πως ακόμη περνάει η μπογιά της.
Και εκεί που είπαμε ότι τώρα θα απαλλαγούμε από τις ιατρικές ενημερώσεις της προηγούμενης χρονιάς, που άρχιζαν πριν η Μέλανη προλάβει να μας πει καλά καλά καλημέρα – προφανώς για να μπορεί η εκπομπή να περνά ομαλά από την ενημέρωση στη ψυχαγωγία-, να σου και φέτος με το καλημέρα σας και με την τσίπλα στο μάτι η Ελένη Ανδρέου να μας δίνει 'το μενού της εβδομάδας' (στη φωτό μπορείτε να δείτε όλη την ειδικότητά της, η οποία της επιτρέπει να κάθεται άνετα στο πάνελ της Μελενεγάκη). Μη φανταστείτε τίποτε «καραόλους αλά κρέμ», αλλά καλά καλά δεν άρχισαν και βάλθηκαν να μας βάλουν σε πρόγραμμα. Γι’ αυτό, μετά από κάποιες πληροφορίες που μας έδωσαν για το παιχνίδι sudoku, ξεκίνησε δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά και η γυμναστική. Εντωμεταξύ όσο πλησίαζε η ώρα της μαγειρικής, έλεγα «μη δω φέτος τη Μαλλούπα, γιατί δε θα τ’αντέξω", αλλά να που μας καλημέρισε και αυτή, αν και η Μέλανη φαίνεται διάβασε τις σκέψεις μας και φρόντισε να μας ενημερώσει ότι δε θα είναι κάθε μέρα εκεί η κ. Στέλλα, αλλά μόνο 2 φορές τη βδομάδα. Νέα τακτική είναι αυτή; Διώχνουμε τους συνεργάτες σιγά σιγά και με τρόπο; Μια φορά όμως ο τίτλος της μαγειρικής είναι πολύ επιτυχημένος: ‘κουζινο μπερδέματα’, διότι και πέρσι το λέγαμε πως, όταν μπουν σε αυτή την εκπομπή στην κουζίνα, αρχίζει τέτοια πάρλα και το στόμα εκστομίζει τόσα απίθανα και τρελά που οι τηλεθεατές το μόνο που μπορούσαν να πάθουν, εκτός από το να αλλάξουν κανάλι, ήταν να μπερδευτούν. Ευτυχώς που κάπου εκεί πήρε τηλέφωνο και η γνωστή πλέον κ. Ελένη, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στη Μέλανη για την ενδυματολογική επιλογή της και μάθαμε πως το φόρεμα ήταν παραγγελία ειδικά για την πρεμιέρα και ησυχάσαμε (!!).Πρώτος καλεσμένος ο Σταύρος Κωνσταντίνου, του οποίου η «βουκκούα» άστραφτε καλλύττερα και από αυτήν της Μέλανης και ο οποίος δεν τραγούδησε στο στούντιο – και τι να τραγουδήσει άλλωστε; Το «καινούργια μέρα ξεκινά» της Λαμαρίνα; Μπά! -. Οι καλές συνήθειες όμως δεν άλλαξαν ούτε σε ότι αφορά τα ζώδια, τα οποία η Μέλανη συνεχίζει να ακούει με προσοχή από την Αθήνα μέσω τηλεφώνου. Και μέσα σε όλα αυτά τα καλούδια του ‘ΚΑΛΗΜΕΡΑ’ και ρεπορτάζ για 'το φυσητό γυαλί από το Όμοδος' είδαμε, αλλά και τον κουτσομπόλη με τον οποίο έκλεισε η εκπομπή.
Αυτά που μας χάλασαν:
-ένας νέος καναπές προστέθηκε πάνω στον οποίο άπλωσε το πάνελ, από το οποίο κάποιοι έφυγαν κάποιοι ήρθαν, αλλά δεν ήταν αυτό το ‘καινούργιο’ που είδαμε πέρσι, το οποίο άλλαξε κάπως τα πράγματα. Ήταν πάνελ στυλ Λα Μαρίνας, τύπου ‘όποιον θυμάμαι καλώ και...... ο θεός βοηθός’. Η Μέλανη κάθισε ξεχωριστά στα δεξιά της οθόνης μας. Σου λέει μην κάτσω και αριστερά, θα με μπερδέψουν τελείως με τη Λα Μαρίνα και μπερδέματα εγώ δε θέλω, μόνο στην κουζίνα.
-τα σκηνικά που παρέμειναν τα ίδια - και γι’ αυτό δε φταίμε εμείς -
- οι ατάκες της Μέλανης, που όπως είπε και η ίδια δεν ξεχάστηκαν και κατέβαιναν με την ίδια ευκολία από τη γλώσσα πριν να περάσουν από τον εγκέφαλο
-οι κακίες για τον Μουτσινά και το «ματωμένη αγάπη» του ΑΝΤ1
Αυτά που μας άρεσαν:
-που η συζήτηση στον καναπέ δεν ήταν βαρετή, αν και δε νομίζω ότι αυτό το ‘μιλάω για ό,τι κάτσει» θα τραβάει για πολύ την προσοχή...Από την άλλη δεν ήταν και οι ψυχολικές αναλύσεις της Μαρίνας...
-που για πρώτη φορά καταδέχτηκαν να μας πληροφορήσουν για το περιεχόμενο περιοδικών που δεν ανήκουν στο συγκρότημα ΔΙΑΣ! Ε να βρέξει ρε παιθκιά αλώπως...
-που η κότα έφυγε από το σήμα του 'καλημέρα'! Επιτέλους!!
και ιδού η πρώτη ατάκα στην εκπομπή δια στόματος Στέλλας Μαλλούππα: να φκάλω τσαι τον 2ο τόμο με τες κυπριακές παραδοσιακές συνταγές τσαι ας αποθάνω’
-> η κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα εσάς περίμενε!

ναι, ναι!!! μας έδειξαν το εξώφυλλο του 'Π' στο οποίο ποζάρει η Μέλανη.
->ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ -ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΑΣ!!!
-> Η ΜΕΛΕΝΕΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΙΟ ΜΕΛΕΝΕΓΑΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!!
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΡΙΤΗ: ΕΠΤΑ ΔΕΚΑ (ΡΙΚ, 7.00)
Ίδια συνταγή, ίδιο σκηνικό, ίδιοι παρουσιαστές και νέο...λογότυπο και σήμα έναρξης για την πρωϊνή εκπομπή του ημικρατικού μας ιδρύματος. Με άλλα λόγια σχεδόν ούτε που το καταλάβαμε ότι η εκπομπή αυτή επέστρεψε αν..... δε μας το έλεγε η Γαβριέλλα. Εκεί δηλαδή που οι άλλοι λένε «επιστρέψαμε δυναμικά», «επιστρέψαμε ανανεωμένοι», για το ΡΙΚ ισχύει «επιστρέψαμε και συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε»...Τι είδαμε; Ό,τι πάνω κάτω είδαμε και στις πρωϊνές εκπομπές του sigma, αλλά με διαφορετική σειρά και στυλ. Έτσι όταν η διατροφή τελείωνε στο sigma άρχιζε μετά από μία ώρα στο ΡΙΚ, όταν μαγείρευαν στο ΡΙΚ στο sigma έκαναν γυμναστική και ούτω κάθε εξής. Το μόνο που δεν βλέπουμε στο ΡΙΚ είναι ζώδια και κουτσομπόλες, αλλά για αυτά υπάρχει και η Μενεγάκη...Η εκπομπή όμως μοιάζει να έχει μπει στον αναπνευστήρα και δε λέει να βγεί από κει.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ (MEGA, 2.30)
Πρεμιέρα σήμερα και για τη Γωγώ Αλεξανδρινού, την οποία είδαμε σε νέο στούντιο, αυτό που χρησιμοποιήθηκε και στις εκλογές, το οποίο προσαρμόστηκε για τις ανάγκες της μεσημβρινής ενημερωτικής εκπομπής του καναλιού. Η πετυχημένη συνταγή της περσινής σεζόν με τη γρήγορη ματιά στις κυριότερες ειδήσεις, την ανάλυση του θέματος της ημέρας και τις ειδήσεις από τα διεθνή με την Κατερίνα Αγαπητού, συνεχίζονται και φέτος με τη Γωγώ να μας διαβεβαιώνει ότι δουλεύουν σκληρά για όλους εμάς. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει Γωγώ μου!



πρεμιέρα έκαναν και αυτοί και ήταν στα πάνω τους:

<-----το θέμα μιλάει από μόνο του!!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α