Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Πεκίνο 2008 - η μεγάλη στιγμή έφθασε !!!

Λιγότερο από δύο μέρες μας χωρίζουν από το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, το οποίο αποτελεί βεβαιώς και μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός που θα παρακολουθήσουν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη γη και τα κανάλια των διαφόρων χωρών έχουν ήδη προετοιμαστεί άλλη μια φορά για την τηλεοπτική του κάλυψη.



Στη μικρή μας Κύπρο τα σχετικά δικαιώματα, για την μετάδοση των αγώνων, έχει αποκτήσει το ημικρατικό μας κανάλι, το ΡΙΚ, το οποίο προσπαθεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξει τον καλύτερό του εαυτό για να ικανοποιήσει τους τηλεθεατές του. Συγκεκριμένα 7μελής ομάδα αθλητικογράφων βρίσκεται ήδη στο Πεκίνο, ενώ το πρόγραμμα των αγώνων στα δύο κρατικά μας κανάλια, αγγίζει γύρω στις 350 συνολικά ώρες, τη στιγμή που οι τηλεοπτικές ώρες μετάδοσης των ολυμπιακών αθλημάτων από την ΕΡΤ ανέρχονται στις 1056 (!!!) (σε ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3) και η ομάδα των δημοσιογράφων που έχει σταλεί στο Πεκίνο αποτελείται από 120 άτομα.

Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορούν να παρακολουθήσουν οι Ελλαδίτες και Κύπριοι τηλεθεατές και από τη NOVA Ελλάδος και Κύπρου αντίστοιχα (στην Ελλάδα τα 5 ολυμπιακά κανάλια της ΕΡΤ–ΕΡΤ OLYMPICS 1, 2, 3, 4, 5 – θα μεταδίδονται και από τη NOVA Ελλάδος από τις 9 εώς τις 24 Αυγούστου, ενώ στη NOVA Κύπρου θα υπάρχουν ζωντανές μεταδώσεις που θα φτάσουν τις 400 ώρες μέσα από τα κανάλια EUROSPORT 1 KAI 2 – δηλαδή 15 ώρες live καθημερινές συνδέσεις, σε μαγνητοσκόπηση οι σημαντικότερες στιγμές της μέρας και σχολιασμό από έμπειρους δημοσιογράφους και παλαιούς Ολυμπιονίκες. – αυτό ισχύει και για τη NOVA Ελλάδος-


Καινοτομία για τους φετινούς Ολυμπιακούς του 2008 από πλευράς ΡΙΚ αποτελεί το ότι το ίδρυμα, έχει ετοιμάσει ειδική ιστοσελίδα για τους Αγώνες στο διαδίκτυο στην οποία θα υπάρχει συνεχής ροή ειδήσεων για την εξέλιξη των αγώνων, ο πίνακας των μεταλλίων, τα αποτελέσματα, πληροφορίες και ειδήσεις για την προσπάθεια των αθλητών μας και συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΙΚ:


Από τις 8 μέχρι τις 24 Αυγούστου με ολοήμερες ζωντανές και οπτικογραφημένες μεταδώσεις από τα δύο τηλεοπτικά κανάλια, όλη η επικαιρότητα μέσα από το "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ" και ταυτόχρονα στο διαδίκτυο, όπου εκτός από την δυνατότητα να παρακολουθείτε live και on demand video, θα βρίσκεται και όλα τα νέα αλλά και ανταποκρίσεις από την ομάδα του ΡΙΚ που θα βρίσκεται στο Πεκίνο. Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008. Κοντά σας από το ΡΙΚ.



θα ήταν καλό να ξέρεις ότι:
  • η ολυμπιάδα του Πεκίνο είναι η 29η κατά σειρά σύγχρονη Ολυμπιάδα που διεξάγεται από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, που έγιναν στην Αθήνα.


  • υπάρχουν 5 μασκότ για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο, οι οποίες έχουν και από ένα χρώμα των 5 ολυμπιακών κύκλων, όλες μαζί σημαίνουν «το Πεκίνο σας καλωσορίζει» και πρόκειται για ένα ψάρι, ένα πάντα, μία ολυμπιακή φλόγα, μια αντιλόπη και ένα χελιδόνι

  • οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά εντός και εκτός της διοργανώτριας πόλης, ήταν αυτοί στο Βερολίνο το 1936, με κοινό 162.000 τηλεθεατές

  • το 1960 στη Ρώμη, οι ολυμπιακοί αγώνες για πρώτη φορά μεταδίδονται από την τηλεόραση ζωντανά σε 18 ευρωπαϊκές πόλεις και με λίγες ώρες καθυστέρηση σε ΗΠΑ, Καναδά και Ιαπωνία
  • το 1968, η τηλεοπτική προβολή των ολυμπιακών του Μεξικό είναι έγχρωμη
  • οι 5 ολυμπιακοί κύκλοι συμβολίζουν τις 5 Ηπείρους: ο μπλε είναι για την Ευρώπη, ο κίτρινος για την Ασία, ο μάυρος για την Αφρική, ο πράσινος για την Ωκεανία και ο κόκκινος για την Αμερική. Οι ολυμπιακοί κύκλοι παρουσιάστηκαν ως σύμβολο των Ολυμπιακών για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς της Αμβέρσας το 1920
Όσο πλησιάζει η μέρα της τελετής έναρξης των αγώνων είναι φυσικό το δικό μας μυαλό να γυρνάει πίσω στο 2004, στη μοναδική εκείνη και ανεπανάληπτη τελετή έναρξης, της οποίας την καλλιτεχνική ευθύνη έφερε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Νομίζω ότι μιλάμε για την κορυφαία τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων και γενικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας ήταν τόσο άρτιοι που ειλικρινά πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ οι Κινέζοι για να φτάσουν σε εκείνο το επίπεδο. Όμως, όπως μαθαίνουμε και από τον Πρέσβη της Κίνας στο νησί μας, κ.Τζιάο Για Λι, ο Κινεζικός λαός είναι τόσο ενθουσιασμένος με τη διοργάνωση των Αγώνων, που θα κάνουν τα πάντα για να αναδείξουν τον αρχαίο και σύχρονο πολιτισμό τους, αλλά και να διοργανώσουν εκπληκτικούς αγώνες. Τους το ευχόμαστε!

Και ένα βιντεάκι από το you Tube, για να θυμηθούμε εκείνη τη ξεχωριστή για τον Ελληνισμό μέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

(ελπίζω να παίξει, minustv τσαι πού είσαι!!)

Φέτος η Κύπρος πάει στην Κίνα και έχει θέσει υψηλούς στόχους και μακάρι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς να πανηγυρίσουμε και το πρώτο μας ολυμπιακό μετάλλιο, μακάρι να είναι αυτοί οι Ολυπιακοί που θα αποκτήσουμε τη δική μας 'Πατουλίδου'. Μπορούμε! θέλω να ζήσει μεγάλες χαρές ο Ανδρέας Γεωργιάδης (απίστευτος!!!) και να πανηγυρίσει τόσο πολύ, ώστε να δημιουργήσει «μικρά ηχητικά προβληματάκια» και σε εμάς, αλλά και στους δημοσιογράφους που θα βρίσκονται δίπλα του!!!

Καλή επιτυχία Κύπρος μας! (και στην Ελλάδα εννοείται!)

πηγές: εφημερίδα «ναυτεμπορική» (1 Αυγούστου 2008), εφημερίδα «Ριζοσπάστης»(20 Ιουλίου 2008), «Πεκίνο 2008 –ειδική έκδοση του Φιλελεύθερου για τους Ολυμπιακούς του 2008» (4 Αυγούστου 2008)

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α