Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 28/09/2009 - 04/10/2009

Γεια σε όλους σας αγαπητοί αναγνώστες και καλή μας εβδομάδα! Εδώ είμαστε και πάλι να αναλύσουμε τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με την AGB. Μια εβδομάδα που πάνω κάτω παρέμεινε σταθερή με την προηγούμενή της, αφού τις πρώτες 2 θέσεις κατέλαβε η αγαπητή όλων - εκτός των αντιπάλων της - "Αίγια Fuxia", ενώ με δύο επαναλήψεις της, η σειρά κατέλαβε 2 ακόμη θέσεις χαμηλότερα στη 10δα. Ο αγώνας του Champions League μεταξύ της πρωταθλήτριας ομάδας μας, του ΑΠΟΕΛ και της Chelsea, κατέλαβε τις επόμενες 2 θέσεις, μια απο κάθε ημίχρονο. Πρεμιέρα είχαμε για το "X-Factor ΙΙ", με τα πρώτα auditions να χαρίζουν στην εκπομπή την 5η θέση, δείχνοντας νωρίς οτι πρόκειται να κυριαρχήσει και πάλι, κυρίως στα live. Πιο κάτω, με ελαφριά πεσμένα ποσοστά ως προς την Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού (ΤΜΛ) σε σχέση με πρίν 2 εβδομάδες, τερμάτισε το "Σε Φόντο Κόκκινο", με 3 απο τα 4 επεισόδια του να μπαίνουν στην 10δα, και το 4ο να μένει μόλις έξω.

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΝΤΟΣ 20ΑΔΑΣ:
- Αίγια Fuxia 2: Για την "Αίγια" τα έχω ήδη πει πιο πάνω. Καθαρά η κερδισμένη της εβδομάδας και πάλι, με ελαφρά μοιωμένη ΤΜΛ απο άλλες εβδομάδες. Εκτός απο τις 2 πρώτες θέσεις με τα 2 νέα επεισόδια, άλλες 3 θέσεις κατέλαβαν 3 επαναλήψεις. Το ψηλότερο ποσοστό που κατέγραψε η σειρά ήταν 53.1%.

- Σε Φόντο Κόκκινο: Με καλή πορεία συνέχισε για 2η εβδομάδα
το "Σε Φόντο Κόκκινο". Τα 4 νέα επεισόδια κατέλαβαν τις θέσεις 6,7,9 και 11 και άλλες 5 θέσεις στην 100αδα κατέλαβαν 5 επαναλήψεις της σειράς. Η ΤΜΛ της σειράς είναι πολύ πιο πίσω απ'αυτήν της "Αίγιας" αλλά παραμένει η 2η καλύτερη Κυπριακή παραγωγή απο πλευράς νουμέρων. Το ψηλότερο ποσοστό που κατέγραψε η σειρά ήταν 34.5%.

- Μόνο μια φορά: Μόνο μια φορά κατάφερε να βρεθεί και μετά να κρατηθεί στην κορυφή η
νεά σειρά του Γιώργου Τσιάκκα. Αυτό ήταν. Απο τότε σημειώνει συνεχώς πτώση στα ποσοστά με αποτέλεσμα την προηγούμενη εβδομάδα να μην μπει καν στην 10δα. Ο κόσμος λέει ξεκάθαρα "Οχι στα ναρκωτικά" τώρα και μέσα απο την τηλεόραση! Τελικά βρέθηκε ο τρόπος να κάνουν τον κόσμο να πει όχι στα ναρκωτικά! Γειά σου ρε Τσιάκκα!

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΚΤΟΣ 20ΑΔΑΣ:

- Μπ
άτσο αγάπη μου: Τώρα αυτό πως να το πω... Καλό ή κάκο; Εγώ θα σας πω τι ποσοστά έγραψε η σειρά και εσείς προσπαθήστε να το εξηγήσετε!! Στο επεισόδιο της Τετάρτης, η σειρά κατέγραψε ΤΜΛ 3.1% με αποτέλεσμα να τερματίσει μόλις στην 97η θέση. Την επόμενη όμως μέρα, η σειρά πέτασε κυριολεκτικά με αποτέλεσμα να φτάσει την 25η θέση με ΤΜΛ 5.7%. Την ίδια μέρα το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν 20.8% ενώ στο επεισόδιο της Τετάρτης το γενικό μερίδιο ήταν το πολύ φτωχό ήταν 9.5%. Μια αιτία γι'αυτό, που είναι και η πιο πιθανή, είναι οτι την Τετάρτη απέναντι έδειχνε το ΑΠΟΕΛ - CHELSEA όπως και διάφορους άλλους αγώνες. Παρόλα αυτά τα ποσοστά του επεισοδίου της Τετάρτης είναι πάρα πολύ χαμηλά. Τουλάχιστον την επόμενη μέρα η σειρά είχε καλύτερα ποσοστά.

- Πανσέληνος: Πανσέληνος ή έκλειψη φεγγαριού; Δυστηχώς μάλλον το δεύτερο. Και λεω δυστηχώς γιατί δεν είναι άσχημη η σειρά καθόλου. Αλλά τα ποσοστά είναι μέτρια. Τόσο μέτρια που ένα απο τα 5 επεισόδια της, δεν μπήκε στην 100δα καν. Τα άλλα 4 επεισόδια κατέλαβαν τις θέσεις 36,44, 50 και 60. Άλλες 5 θέσεις κατέλαβαν οι 5 επαναλήψεις των επεισοδίων. Ελπίζουμε η σειρά να ανέβει, αν και αφού δεν κατάφερε μέχρι τώρα να κερδίσει το "Σε Φόντο Κόκκινο" δύσκολα θα τα καταφέρει απο εδώ και πέρα. Είναι όμως ακόμη πολύ νωρίς για να το πούμε αυτό. Ο καιρός θα δείξει!

Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Οτι το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι πολύ δημοφιλές άθλημα αυτό είναι γνωστό. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω, απο το γεγονός οτι ο αγώνας ΑΠΟΕΛ - Chelsea κατέλαβε τις θέσεις 3 και 4 με τα 2 ημίχρονα του. Η ΤΜΛ των 2 ημιχρόνων ήταν 15.2% και 14.9% και αν δεν πήγαιναν άλλες 22 χιλιάδες στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, τότε μάλλον θα καταλάμβανε τις 2 πρώτες θέσεις. Το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν επίσης πολύ ψηλό, φτάνοντας το 52%.

ΔΙΑΦΟΡΑ
- Get on stage: Το Κυπριακό "X-Factor" συνεχίζει την καλή του πορεία. Την περασμένη εβδομάδα τα 2 νέα επεισόδια κατέλαβαν τις θέσεις 12 και 17 με ΤΜΛ 8.3% και 6.8%. Τα γενικά μερίδια τηλεθέασης ήταν 20% και 25%, καλά ποσοστά αν αναλογιστεί κανείς οτι τουλάχιστον την Τετάρτη υπήρχαν απέναντι αγώνες Champions League.
- X-Factor II: Εξαιρετική αρχή, απο πλευράς νουμέρων, κατέγραψε η πρώτη δόση των ακροάσεων για το X-Factor 2. Το πρώτο επεισόδιο τερμάτισε στην 5η θέση, μια θέση που θα ήταν ψηλότερη - και θα είναι - αν δεν αγωνιζόταν το ΑΠΟΕΛ και ήταν σε
ανοικτή προβολή. Η ΤΜΛ είναι ήδη ψηλή, και αναμένεται να ψηλώσει όσο προχωρά το σόου. Και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης, 43.3% είναι ένα εξαιρετικό ποσοστό.
- Με την Ελίτα: Τρείς φορές μπήκε στην 100δα την προηγούμενη εβδομάδα η Ελίτα. Οι θέσεις που κατέλαβε είναι η 38η, η 68η και η 81η. Εντύπωση προκαλεί το γενικό μερίδιο που κατέγραψαν τα 3 αυτά επεισόδια, με αυτό που τερμάτισε στην 68η θέση να καταγράφει 34.7%. Και σε άλλες εβδομάδες το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν πάντα ψηλό.
- Καλή μας όρεξη!: Συνεχίζει η πτώση για τη μαγειρική εκπομπή του Χρίστου και της Στέλλας. Ούτε η Έλια με την Χριστιάνα δεν τους έσωσαν. Η εκπομπή τερμάτισε στην 80η θέση την προηγούμενη εβδομάδα με ΤΜΛ 3.4%.

ΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ...
- Η ζωή της άλλης: Καλά συνεχίζει να πηγαίνει η "Ζωή της άλλης" για το MEGA αφού την προηγούμενη εβδομάδα και τα 5 επεισόδια βρήκαν θέση στην 100δα. Συγκεκριμένα, τα 5 επεισόδια κατέλαβαν τις θέσεις 26,30,31,47 και 64, ενώ άλλες 3 θέσεις κατέλαβαν επαναλήψεις της σειράς! Σίγουρα είναι και η ώρα προβολής της σειράς που παίζει ρόλο σ'αυτό αλλά και το γεγονός οτι πρόκειται για μια πολύ καλή σειρά. Τα ποσοστά τηλεθέασης της σειράς είναι σταθερά γύρω στο 25%.
- Τα Μυστικά της Εδέμ: Και η άλλη Ελληνική σειρά του MEGA θα έλεγα οτι πάει καλά. Και τα 5 επεισόδια μπήκαν στην 100δα. Η ψηλότερη θέση που κατέλαβε η σειρά ήταν η 32η με ΤΜΛ 5.3%. Οι άλλες θέσεις που κατέλαβε η σειρά ήταν οι θέσεις 40,45,48 και 78. Σημαντικό να αναφέρω οτι κανένα απο τα 5 επεισόδια δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 20% στο γενικό μερίδιο τηλεθέασης. Αυτό, σε συνδιασμό με την ΤΜΛ των επεισοδίων με κάνει να καταλήξω στο συμπέρασμα οτι η "Ζωή της άλλης" τα πάει ήδη καλύτερα.

Στην Ελλάδα, στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Λάκης Λαζόπουλος με το "Αλ Τζαντίρι Νιούζ" με το εκπληκτικό μερίδιο τηλεθέασης 59.5%!! Στις θέσεις 2 και 3 βρέθηκε ο αγώνας Arsenal - Ολυμπιακός Πειρεώς, ενώ αμέσως μετά 2 θέσεις κατέλαβαν τα "Μυστικά της Εδέμ". "Η Ζωή της άλλης" βρέθηκε μόλις στη 12η θέση, κάτω απο όλα τα επεισόδια της σειράς "Μυστικά της Εδέμ". Κατέλαβε επίσης τις θέσεις 14,15,16 και 18.

Όσο για τους σταθμούς μας, η σειρά παρέμεινε σχεδόν η ίδια. Άνοδος για το ΣΙΓΜΑ, το Champions League να είναι καλά. Στη δεύτερη θέση ο ΑΝΤ1, αρκετά πιο πίσω, 3 μονάδες συγκεκριμένα. Οι άλλοι στην 3η θέση με το ΡΙΚ1 πιο πίσω να εξακολουθεί να παραμένει πολύ πίσω απο τα νούμερα που γράφει συνήθως. Σταθεροποιήται στα 12ρια το MEGA ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζει το PLUS TV, που ξαφνικά βρέθηκε με ποσοστό 2.5%! Παρόλα αυτά παραμένει στην τελευταία θέση.

Αυτά και για την εβδομάδα που πέρασε. Θα τα ξαναπούμε την επόμενη εβδομάδα για να δούμε αν τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν ή αν θα έχουμε καμιά αλλαγή.

Τα λέμε λοιπόν!

tv_maniac



Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α