Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Είσαι στον άνεμο φτερό....

  • ‘Τέλος καλό, όλα καλά’, ‘και ζήσανε αυτοί καλά και μεις καλύτερα’, ‘τελειώσαμε λοιπόν και τι να πούμε’.... Κάτι τέτοιες εκφράσεις μπορούν να χαρακτηρίσουν το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ‘μίλα μου’ που μόνο δε μας μίλησε προχθές.
  • Διότι τι μας είπε δηλαδή; Ότι οι ψυχές των ανθρώπων, που πεθαίνουν, πηγαίνουν στους ουρανούς και πρέπει να τις φανταστούμε ότι είναι σαν φτερά των αγγέλων που πετούν μαζί με τα σύννεφα ή μήπως είναι τα ίδια τα σύννεφα ψυχές που πετούν –ε, κάτι τέτοιο, διότι δεν είμαι και μέσα στο μυαλό του ‘ποιητή’, στο ‘για την αγάπη σου’ ας πούμε τα σύννεφα τούς έμοιαζαν με e-mails, όπως το δει κανείς- και έρχονται και βρίσκουν τον Αντώνη και αυτός, ω του θαύματος, περπατά; Ωραίος ο Τσιάκκας και τα σουρεαλιστικά του που είναι και της μόδας, αλλά βρε άνθρωπέ μου μας πέθανες και μας μέχρι να γίνετε άγγελοι και να βγάλετε φτερά. Λίγο οι διάλογοι και οι σκηνές που ήταν αργά τα ζα, κάτι οι κάμερες που πήγαιναν μιά πάνω μιά κάτω, μάς έβγαλαν εμάς στο τέλος την ψυχή, πριν αυτή της Ελεγκούς γίνει....στον άνεμο φτερό.
  • από αυτό το τέλος θα έχουμε να θυμόμαστε ακόμα δύο πράγματα, πέρα από τα φτερά και τα σύννεφα: το νυφικό της Παυλίδου που ήταν ό,τι πιο κακόγουστο είδαμε σε τηλεοπτική νύφη, αλλά και την απόκαλυψη του αρχαγγέλου στην Ελεγκού, τον οποίο κοίταζε με ένα τρόπο λες και είδε τον E.T τον εξωγήινο και αμέσως μετά αποδήμησε εις Κύριον, αν και η ίδια συνέχισε να γέρνει αργά αργά μέχρι που έγινε ένα με το χώμα.
    τη δε λέξη τέλος δεν την είδαμε πουθενά. Αντί για αυτήν έπεσε μια καρτέλα που έλεγε ‘ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν και ζητούμε συγγνώμη αν πονέσαμε κάποιους’ – κάτι έτσι τέλος πάντων- Πάλι καλά που δε μας ζήτησαν αντί στεφάνων να κάνουμε καμιά εισφορά σαν και αυτήν όταν παίρνεις το cd με τα τραγούδια της σειράς.
  • Στο απέναντι στρατόπεδο πάλι – στο ‘για την αγάπη σου’- η μάχη με την επάρατο συνεχίζεται, αν και τώρα η σειρά κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα για να μας δείξουν οι νιόπαντροι Βαγγέλης και Μαργαρίτα.... το ‘βίντεο του γάμου τους’, που είναι και ατέλειωτο π’ανάθεμά το! Ε, μη μου πείτε ότι όλη αυτή η προετοιμασία πριν το γεγονός, η αναμονή στην εκκλησία, οι άνδρες με τον γαμπρό που περιμένουν τη νύφη στα σκαλιά της εκκλησίας με κακοδεμμένες γραβάτες και οι γυναίκες με τα φουστάνια και συμπλήρωμα του λουκ με ό,τι ρούχα έβρισκαν μπροστά τους, η τελετή, το πάτημα του ποδιού του γαμπρού, η δεξίωση, οι χαιρετούρες και οι χοροί δεν ήταν σαν τρίωρο και βάλε dvd γάμου με έξτρα υλικό την πρώτη νύχτα;
  • η Ελίτα ξαναχτύπησε! λίγο ο Κίτας, λίγο η λεγεωνέλλα, λίγο ο αρραβώνας του Γιάννη Παπαμιχαήλ, λίγο δηλαδή η επικαιρότητα που τρέχει συνεχώς τον τελευταίο καιρό βοήθησαν την εκπομπή της Ελίτας να βγάλει από πάνω της τη μούχλα, που είχε αρχίσει να φαίνεται στα θέματα, και τη βοήθησαν να κάνει αυτό το διάστημα μερικές από τις καλύτερες της εκπομπές την ώρα μάλιστα που άλλες συνάδελφοί της, που παίζουν την ίδια ώρα περίπου με αυτήν, μιλάνε ακόμη για διατροφές (Βίβιαν Κανάρη) ή για τα λουκούμια και την τούρτα του γάμου μας (Σκορδέλη, η Ελένη). Το σωστό να λέγεται!
  • προχειροδουλειά είδαμε να γίνεται στην εκπομπή του Χρύσανθου Τσουρούλλη '60 λεπτά’ για τα λέιζερ που, σύμφωνα με την έρευνα που έχει κάνει η εκπομπή, είναι επικίνδυνα στα χέρια των αισθητικών και άλλων προσώπων που στην Κύπρο τα χρησιμοποιούν ανεξέλεγχτα, διότι παρόλους τους ισχυρισμούς περί επικινδυνότητας από λανθασμένη χρήση τους, πουθενά δε μας έδειξαν κάποιες χειροπιαστές αποδείξεις για τις παρενέργειες των λέιζερ στο ανθρώπινο σώμα παρά μόνο την πλάτη μιας γυναίκας που με αλλοιωμένη φωνή ισχυριζόταν ότι κάποια αισθητικός την έκανε σαν....‘κουρκουτά ξιπετσισμένο’. Δεν είναι κρίμα αφού το θίγετε το θέμα και ισχυρίζεστε κάτι να χάνετε το δίκαιό σας είτε προσκαλώντας άτομα που δεν είναι τα καταλληλότερα για να εκπροσωπήσουν τους εμπλεκομένους είτε με την παρουσίαση ελλειπών αποδεικτικών στοιχείων;
  • ένα από τα καλύτερα επεισόδια ήταν αυτό της περασμένης Τρίτης της σειράς ‘αίγια fuxia’ με την καταδίωξη της Ορθοδοξίας από την Σσιελεντρούνα και την Λαμπηδόνα. Ειδικά η σκηνή με το ‘είσαι πουτα.....λήθκεια ........τοκογλύφος' ήταν μια από τις καλύτερες που έχουμε δει στην εν λόγω σειρά! Αυτή τη σειρά την πάμε με .....fuxia!!!
  • οι διορθωτικές κινήσεις στον προγραμματισμό του mega Κύπρου συνεχίστηκαν και είδαμε κάποιες από τις ελληνικές σειρές του σταθμού να συνεχίζουν με τα νέα τους επεισόδια στις 9.00 το βράδυ -επιτέλους-. Αυτή τη βδομάδα η ανανέωση συνεχίστηκε και όσον αφορά στο ενημερωτικό μέρος του προγράμματος του καναλιού και έτσι είδαμε ολιγόλεπτα δελτία ειδήσεων να μπαίνουν σαν σφήνες ανάμεσα στις διαφημίσεις του ‘όμορφου κόσμου το πρωί’ - ο ερχομός του Χουλιάρα έφερε τελικά και θετικές αλλαγές -, είδαμε δημοσκοπήσεις να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού καθώς και όμορφα κορίτσια να μοιράζονται το πλάνο με τον Βίκτωρα μεταφέροντας τις δικές τους ‘ανάλαφρες’ ειδήσεις από την αίθουσα σύνταξης...Εντάξει, το αποτέλεσμα δεν είναι σαν και αυτό της Πετρούλας Κωστίδου όταν λέει το δελτίο καιρού στο Star -δείτε το βίντεο για να πάρετε μια γεύση από αλλιώτικο...καιρό-, αλλά είναι μια ωραία καινοτομία.





  • ‘η Χαρά αγνοείται’ έτσι λέγεται το καινούργιο σίριαλ του μεγάλου καναλιού που είναι διασκευή πετυχημένης δραματικής ισπανικής σειράς, που είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και έκανε πρεμιέρα αυτή τη βδομάδα στην Ελλάδα και σύντομα και στην Κύπρο, μόνο που ως τότε η εξαφάνιση της Χαράς δε θα έχει για τους τηλεθεατές κανένα ενδιαφέρον, αν οι ελληνικές μεσημεριανές εκπομπές συνεχίσουν να αποκαλύπτουν τη συνέχεια και το πιθανόν τέλος της σειράς. Δυστυχώς δεν είναι μόνο στις εξαφανίσεις που πρέπει να κινούμαστε γρήγορα, αλλά πλέον και στην τηλεόραση, διότι το κακό δε θέλει και πολύ. Και μετά απορούν στο mega πού πάνε τα νούμερα....
  • διακοπές τέλος και για τις σειρές. Την άλλη βδομάδα αρχίζουν και στην Κύπρο κανονικά όλα τα επεισόδια των ελληνικών σειρών και μην απορήσετε αν δείτε στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, νιφάδες χιονιού και λαμπιόνια να αναβοσβήνουν. Απλώς πρόκειται για τα χριστουγεννιάτικα επεισόδια που δεν έπαιξαν στο διάστημα των γιορτών, τουλάχιστον στο κανάλι του ANT1 και παίχτηκαν τώρα στην Ελλαδα, προφανώς για να επωφεληθούν οικονομικά από τις σειρές όσο το δυνατόν περισσότερο. Η οικονομική κρίση βλέπετε έχει χτυπήσει παντού και δεν ξέρεις από πού θα σου έρθουν και οι συνέπειές της...
  • επιτυχία τύπου 'Κωσταντίνου και Ελένης' μου μυρίζει το τρέιλερ της ‘εργαζόμενης γυναίκας’ στον ANT1. η Ελένη Ράντου όμως χτυπά διπλά αφού σύντομα θα βγει στις αίθουσες και η ταινία ‘πεθαίνω για σένα’ όπου πρωταγωνιστεί μαζί με Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φάνη Μουρατίδη, Ιωσήφ Πολυζωίδη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου- σε γκέστ εμφάνιση-, Μάρθα Καραγιάννη και άλλους. Ανυπομονούμε. Επίσης όσοι δεν έχετε δει 'bank bang’ τρέξτε! Πολύ καλό!
  • πάντως διανύουμε μια πολύ καλή τηλεοπτική περίοδο, με πολύ καλές ελληνικές σειρές που με έχουν γυρίσει λίγο στα παλιά. Λίγο η Ράντου, λίγο η Καβογιάννη, λίγο η επιστροφή της Ματσούκα, λίγο ο Γκλέτσος στο ‘σόι μου μέσα’ και το μυαλό μου πήγε πάλι στη 'χρυσή' δεκαετία του 90! Δώστε μου λίγο χρόνο όμως και θα επιστρέψω σύντομα στο 2009!!!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α