Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: GIVE ME, GIVE ME MORE... "MUSIC AND MORE"

«Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας, θα πέσει να μας πλακώσει» πόσω μάλλον εν καιρώ κρίσης. Αυτήν τη λαϊκή ρήση ανακάλεσαν στη μνήμη τους οι του ΑΝΤ1 Κύπρου όταν αποφάσιζαν να εντάξουν στο τηλεοπτικό τους πρόγραμμα μια ραδιοφωνικού τύπου εκπομπή. Βλέπετε το 1+1 δεν περιορίζεται πλέον στα ράφια των supermarkets, αλλά έχει πάρει θέση και στην τηλεοπτική αγορά, μόνο που στην περίπτωσή μας αυτή η προσφορά μπορεί να κοστίσει ή πολύ φτηνά ή πολύ ακριβά στους πίνακες με τα νούμερα της Nielsen. 

Το πακέτο προσφοράς του ΑΝΤ1 λέγεται Δημήτρης Γεωργίου (γνωστός ως Dimitri G) και Αντώνης Κρητικός (γνωστός και ως ANTHONY 642). Οι γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί του ANT1 FM, ο «γκατζετάκιας» Δημήτρης  και ο «με τρέλα και κορδέλα» Αντώνης συναντιούνται -για πρώτη φορά ραδιοφωνικά- για να φτιάξουν ένα... τηλεοπτικό δίδυμο - διότι, όπως και να το κάνουμε, όταν μπαίνει μία κάμερα μπροστά στο μικρόφωνο, η πρώτη είναί αυτή που υπερισχύει -. Πώς ήταν οι Γιώργος Ρούσος και Μέμνων Σωτηρέλλης στο “KARIMBA” του MEGA; Καμία σχέση! – η αλήθεια είναι ότι πρώτα "φτιάχνεις" το ραδιοφωνικό δίδυμο και μετά το ρίχνεις στην αρένα με τα λιοντάρια- Ενώ το γνωστό δίδυμο του SUPER FM, στην τότε τηλεοπτική τους απόπειρα –τη σχετικά επιτυχημένη θα λέγαμε-, κατάπινε... ράδιο, το ολοκαίνουργιο δίδυμο του ΑΝΤ1 περιορίζεται στο να «πλασάρει» τα θέματα της εκπομπής που δεν είναι καθόλου άσχημα για τηλεοπτική μουσική εκπομπή πολυθεματικού ιδιωτικού κυπριακού καναλιού, αν αναλογιστούμε ότι οι περισσότερες παλαιότερες προσπάθειες που έγιναν πάνω στο συγκεκριμένο είδος (βλ. "alive" και "reload") αν ήταν τραγούδια, δεν θα κατόρθωναν να μπουν σε κανένα hit list!

Η αρχική ιδέα του καναλιού θα ήταν μάλλον η δημιουργία μίας τηλεοπτικής μουσικής εκπομπής, η οποία θα μπορούσε να μεταδίδεται και στο ραδιόφωνο –και όχι το αντίθετο –, αφού παίζουν με τηλεοπτικούς κυρίως κανόνες, εξού και η σαραντάλεπτη διάρκεια του προγράμματος και οι γρήγορες θεματικές αλλαγές. Φροντισμένα και ενημερωμένα ρεπορτάζ για πρεμιέρες κινηματογραφικών ταινιών και νέες κυκλοφορίες σε video games και gadgets αποτελούν το πολύ καλό MORE πλάι σε ό,τι ολοκαινούργιο υπάρχει από ελληνική και ξένη pop μουσική. Από τη μία λοιπόν έχουμε, επιτέλους, μια up-to-date  μουσική εκπομπή και όχι μόνο από την άλλη όμως για να βρούμε τη μαγεία του ραδιοφώνου πρέπει να επιστρετεύσουμε τον Copperfield, καθώς οι δύο ραδιοφωνικοί παραγωγοί, αν και αρκετά «δυνατοί» ο καθένας ξεχωριστά στο αντικείμενό τους, εντουτοίς μαζί δεν έχουν προς το παρόν ούτε την τρέλα ούτε την κορδέλα (κάπως μουδιασμένους τους είδαμε, ελπίζουμε να τους φέρει στην πορεία κανένα μπρούσκο ο Ανδρέας Γεωργίου για ν’ «ανέβουν»!).
 
Μεγαλύτερη επομένως διάρκεια της εκπομπής –τουλάχιστον ένα δυωράκι-, περισσότερο μπλα μπλα από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, περισσότερη μουσική, η οποία θα καλύπτει ευρύτερο φάσμα, άνοιγμα στη θεματολογία (περισσότερο more δηλαδή. Η αγαπημένη ενημέρωση του Αντώνη γύρω από τη "φόρμουλα 1" δεν θα ήταν άσχημη ιδέα... ) καθώς και μία καινούργια μέρα και ώρα προβολής –πιο ανθρώπινη και τηλεοπτική- θα συνέθεταν μια αρκετά ελκυστική εναλλακτική επιλογή στην ψυχαγωγία του τηλεθεατή και ακροατή. Αντ1, give me more “MUSIC AND MORE”!!!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α