Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ EUROVISION ΤΟΥ 2010

Επιλέγηκε πριν από λίγο το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή EUROVISION, που θα διεξαχθεί στο Όσλο της Νορβηγίας. Είναι το Life looks better in spring σε μουσική Νάσου Λαμπριανίδη και Μελή Κωνσταντίνου και στίχους Νάσου Λαμπριανίδη.

Ερμηνεία:Jon Lilygreen& the Islanders

Λένε ότι σε μια ιστορία που μόλις ξεκίνησε, μπορείς να γράψεις άπειρες φορές το τέλος. Σε μια ιστορία όμως που έχει τελειώσει, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις... Θυμάστε εκείνη την στιγμή που καταλάβατε πως όλα έχουν τελειώσει; Θυμάστε πως νιώσατε; Πόσος καιρός χρειάστηκε για να το ξεπεράσετε; Το έχετε ξεπεράσει; Πάνω σε αυτή την ιστορία βασίζεται το «Life looks better in spring».

Πρόκειται για μια απλή μπαλάντα, που αφηγείται τα συναισθήματα που έχουμε όλοι νιώσει σε κάποια στιγμή της ζωής μας - την στιγμή της απόρριψης, την στιγμή του τέλους, της προδοσίας, της απέραντης μοναξιάς.

Ο Jon Lilygreen, που ερημνεύει το κομμάτι, είναι 22 χρονών και κατάγεται από την Ουαλία. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ταλαντούχο νέο καλλιτέχνη, με χαρισματική φωνή. Ο Jon oλοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο κολλέγιο Colleg Gwent της Ουαλίας το καλοκαίρι του 2009. Aσχολείται τόσο με το τραγούδι, όσο και με την κιθάρα και τη σύνθεση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του τραγουδιού: http://www.lifeinspring.com/ και φυσικά ο λόγος τώρα στην ιστοσελίδα http://www.eurovisionclub.com/!!!

Νάσο, συγχαρητήρια!!!!

Όσο για τη βραδιά; Αδιάφορη και το νικητήριο τραγούδι δε δυσκολεύτηκε να πάρει το εισιτήριο για το Όσλο αν σκεφτούμε και το ότι η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής συμφωνούσε με αυτήν του κοινού.

Ωστόσο ο Ανδρέας Γεωργίου τα κατάφερε πολύ καλά στην παρουσίαση -και μπράβο του, ευτυχώς που τουλάχιστον αυτός ήταν κεφάτος και γλυτώσαμε το ζάπινγκ-, αλλά μας τα χάλασε όλα ο Κυριάκος Παστίδης με τα άνοστα αστειάκια και σχόλιά του στα πολύ πρόχειρα videos που προηγούνταν των τραγουδιών! Έλεος! Μέχρι και τα κολάζ που κάνουν στο σχολείο θυμήθηκε. Για να μην πούμε και για τα κυπριακά που του ξέφυγαν σε κάποια σημεία...... Χάθηκε καλέ μου να ζητήσει το ΡΙΚ βοήθεια από τους ειδικούς, τουτέστιν Δρακούνα και Dr Psychia; Πάντως τα περί Παστίδη σχολίασε μέχρι και το troktiko αφού η εκπομπή μεταδιδόταν ζωντανά και από το πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Τηλεόρασης. Ξεχάσαμε κάτι; Α ναι, την σκηνοθεσία. Αν υπήρχε, θα σας μιλούσαμε. Την επόμενη φορά.....