Η ΕΡΤ είναι εδώ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΛΕΦΙΛ 08-09: Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΡΙΚ ΚΑΙ Η ΕΚΘΡΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ!

Τα τηλεοπτικά βραβεία ΤΗΛΕΦΙΛ για την χρονιά 08-09 απονεμήθηκαν στους νικητές μέσα από μία λαμπερή εκπομπή που είδαμε χθες βράδυ από την τηλεόραση του MEGA, την οποία παρουσίασαν από κοινού η οικοδέσποινα του «ΓΙΑ ΣΕΝΑ» Χριστιάνα Αριστοτέλους και ο mr «έρευνα» από τον πεντάμορφο κόσμο το πρωϊ, Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Στην εκπομπή, που ήταν σαφώς πιο προσεγμένη και τεχνικά αναβαθμισμένη από την περσινή, είδαμε καταρχάς πολλή χλιδή στα δωμάτια των ξενοδοχείων όπου έγιναν τα γυρίσματα και την Χριστιάνα Αριστοτέλους να ποζάρει με άνεση στο φακό με διαφορετικά κάθε φορά χτένισμα και φόρεμα σε μία προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση της λάμψης των βραβείων, η οποία όμως θα δικαιολογούνταν μόνο στην περίπτωση που τα βραβεία απονέμονταν σε μία ζωντανή τελετή, σε σημείο που να αρχίσουμε να πιστεύουμε πως βλέπαμε κάποια από τις εκπομπές του PRIVE με την Έλενα Κατρίτση και τον Χρήστο Ζαμπούνη...

Όπως και να χει, η παρουσίαση από το δίδυμο ήταν αρκετά καλή και απολαύσαμε την εκπομπή που είχε αρκετές ανατροπές και εκπλήξεις.

Νικητής των βραβείων αναδείχθηκε το ΡΙΚ με 10 βραβεία, ακολουθεί το MEGA με 8, ο ΑΝΤ1 με 6 και το SIGMA με 2. Βεβαίως το ΡΙΚ κατόρθωσε να πάρει την πρωτιά λόγω κυρίως του ότι καρπώθηκε και τα βραβεία από τον ALPHA, τα οποία στην επόμενη απονομή θα τα καμαρώνει το SIGMA. Το ότι 5 από τα 10 βραβεία που συγκέντρωσε το ΡΙΚ ανήκουν στον ALPHA είναι ενδεικτικό αυτού που λέμε.

Σαφώς έκπληξη αποτέλεσε το πέρασμα τύπου «Κατρίνα» που έκανε η Βίκυ Χατζηβασιλείου, αφού κατακτώντας τα δύο βραβεία «αγαπημένη Ελληνίδα παρουσιάστρια ψυχαγωγικής εκπομπής» και το βραβείο «αγαπημένη ελληνική ψαυχαγωγική» εκπομπή για το "ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ", εκτόπισε από το θρόνο της και στην Κύπρο την άλλοτε (;) αγαπημένη του κυπριακού κοινού – ένστασις κυρίες και κύριοι, ανεπίτρεπτο!- Ελένη Μενεγάκη -Αχ, Ελένη, απανωτά τα κτυπήματα μετά το διαζύγιο....-, η οποία έφτασε στην πηγή και..βραβείο δεν πήρε! Παρόμοια ήταν και η περίπτωση με την Αιμιλία Κενεβέζου που ήταν επίσης υποψήφια σε δύο κατηγορίες, αλλά το βραβείο πήγε τη μία φορά στη Σταυριανή Κωνσταντίνου –με διαφορά 25 ψήφων!- και την άλλη στη Γωγώ Αλεξανδρινού, ενώ τη μεγαλύτερη ανατροπή την είδαμε στην κατηγορία του «αγαπημένου Κύπριου παρουσιαστή ειδήσεων» όπου το MEGA έχασε το σίγουρο θα λέγαμε βραβείο του, αφού για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια δεν πήγε στον Βίκτωρα Παπαδόπουλο, αλλά στον Ανδρέα Γιόρτσιο, αν και μας αποχαιρέτησε από τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 στο μέσο εκείνης της τηλεοπτικής σεζόν.

Φυσικά έκπληξη προκάλεσε και η πολύ μικρή διαφορά με την οποία τα «Τα μυστικά της Εδέμ» πήραν κεφάλι και ασφαλώς και το βραβείο μέσα από τα χέρια της «Λόλα». Μόλις με 10 ψήφους, επιβεβαιώνοντας την κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους οπαδούς των δύο καθημερινών σειρών. Αντίθετα η νίκη των «Πατάτων αντιναχτών» ήταν συντριπτική αφού άφησαν πίσω τους το «ΟΛΑ 9» και το «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» με διαφορά 1000 ψήφων, αποδεικνύοντας ότι η σάτιρα είναι υπόθεση κυπριακή, όπως και η αγαπημένη ηθοποίος κυπριακής δραματικής σειράς ήταν υπόθεση καθαρά του «Τσακκέικου» αφού η Χριστίνα Παυλίδου άφησε στη δεύτερη θέση την μητέρα της, Άλκηστις Παυλίδου με μόνο 150 ψήφους διαφορά και ίσως και να αδικήθηκε αφού υποδύθηκε εξαιρετικά την άβουλη «Άννα» στις «Γενιές της Σιωπής» όπως νομίζουμε αδικήθηκε και η Μαρία Καβογιάννη που έπαιξε εξαιρετικά στο «Χαρά Αγνοείται» αλλά το βραβείο πήρε η Ζέτα Μακρυπούλια –αγαπημένη πιο πολύ- για την ερμηνεία της στη σειρά του Κώστα Βαζάκα «Το κλειδί του Παραδείσου».

Και μέσα σε όλα και ένα παράδοξο: στην κατηγορία «αγαπημένο τηλεπαιχνίδι» είδαμε να φιγουράρει στα επικρατέστερα για το βραβείο το κομμένο από το ραδιοτηλεοπτικό της Ελλάδας «Η στιγμή της Αλήθειας» και το βραβείο να πηγαίνει τελικά στο επίσης μέτριο: «Η εκδίκηση της ξανθιάς», αφήνοντας στην τρίτη θέση το «FATUS OLUS» με τον εκπληκτικό Γιώργο Μητσικώστα στην παρουσιάση.


Εν τέλει αυτοί που ξεχώρισαν είναι σαφώς η “ΑΙΓΙΑ FUXIA” που συγκέντρωσε 3 βραβεία, στην πρώτη της εμφάνιση στα βραβεία, όπως και το «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ», ενώ ακολουθούν η Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο Χρήστος Βασιλόπουλος και το «ΧΑΡΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ» με 2.

Τι; Δε βραβεύθηκαν ο Κώστας Βαξεβάνης, το «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ», η Μαρία Καβογιάννη, η Ελένη Ράντου, η Χριστιάνα Αρτεμίου, τα «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ» και η Δήμητρα Ματσούκα; Τους βραβεύουμε εμείς!!!


Πιο κάτω αναλυτικά οι νικητές της κάθε κατηγορίας:

αγαπημένος Κύπριος παρουσιαστής εκτός ειδήσεων: Χρύσανθος Τσουρούλλης («60 ΛΕΠΤΑ»SIGMA)

αγαπημένος Έλληνας παρουσιαστής εκτός ειδήσεων: Χρήστος Βασιλόπουλος (« Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ», ΡΙΚ)

αγαπημένη Κύπρια παρουσιάστρια εκτός ειδήσεων: Γωγώ Αλεξανδρινού ( «ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ», MEGA)

αγαπημένη Ελληνίδα παρουσιάστρια εκτός ειδήσεων: Βίκυ Χατζηβασιλείου («ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ», ΡΙΚ)

αγαπημένο τηλεπαιχνίδι: Η εκδίκηση της ξανθιάς (MEGA)

αγαπημένη αθλητική εκπομπή: REPLAY (ΑΝΤ1)

αγαπημένος παρουσιαστής ειδήσεων: Ανδρέας Γιόρτσιος (ΑΝΤ1)

αγαπημένη παρουσιάστρια ειδήσεων: Σταυριανή Κωνσταντίνου (ΡΙΚ)

αγαπημένη ενημερωτική ψυχαγωγική εκπομπή: Από μέρα σε μέρα (ΡΙΚ)

αγαπημένη ελληνική ενημερωτική εκπομπή: Η μηχανή του χρόνου (ΡΙΚ)

αγαπημένη ελληνική ψυχαγωγική εκπομπή: ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ (ΡΙΚ)

αγαπημένος Έλληνας παρουσιαστής (ψυχαγωγία): Λάκης Λαζόπουλος ( «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ», ΡΙΚ)

αγαπημένη κυπριακή κωμική σειρά: ΑΙΓΙΑ FUXIA (ANT1)

αγαπημένη ελληνική κωμική σειρά: Ευτυχισμένοι μαζί (MEGA)

αγαπημένος ηθοποιός κυπριακής κωμικής σειράς: Λώρης Λοϊζίδης ( «ΑΙΓΙΑ FUXIA”, ΑΝΤ1)

αγαπημένη ηθοποιός κυπριακής κωμικής σειράς: Δώρα Κακουράτου («ΑΙΓΙΑ FUXIA”, ΑΝΤ1)

αγαπημένος Έλληνας ηθοποίος κωμικής σειράς: Γιάννης Μπέζος ( “ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ», MEGA)

αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός κωμικής σειράς: Κατερίνα Λέχου (“ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ», MEGA)

αγαπημένη κυπριακή δραματική σειρά: Γενιές της Σιωπής (ΡΙΚ)

αγαπημένη ελληνική δραματική σειρά: Χαρά Αγνοείται (MEGA)

αγαπημένος Κύπριος ηθοποιός δραματικής σειράς: Κρίστοφερ Γκρέκο ( “ΓΕΝΙΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ», ΡΙΚ)

αγαπημένη Κύπρια ηθοποιός δραματικής σειράς: Χριστίνα Παυλίδου ( «ΜΙΛΑ ΜΟΥ», SIGMA)

αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός δραματικής σειράς: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (« ΧΑΡΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ», MEGA)

αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός δραματικής σειράς: Ζέτα Μακρυπούλια («ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ», ΑΝΤ1)

αγαπημένη καθημερινή σειρά: Τα μυστικά της Εδέμ (MEGA)

αγαπημένη σατιρική εκπομπή: Πατάτες αντιναχτές (ΡΙΚ)

τιμητικό βραβείο: Κύρος Ρωσσίδης

τιμητική αναφορά: στον Άντη Χατζηκωστή, στον οποίο πολλοί από τους βραβευθέντες αφιέρωσαν και τα βραβεία τους.

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α