Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

put the telecontrol down, μπορείς ;;;










TV PLUS όπως λέμε TV FUXIA!
Από PLUS TV έγινε TV PLUS, από μπλε και κόκκινο που ήταν το λογότυπο έγινε fuxia και άσπρο, από τα αριστερά που το βλέπαμε μεταφέρθηκε στα δεξιά της οθόνης μας και απο τις ευθείες γραμμές απέκτησε μέχρι και καμπύλες. Πώς για παράδειγμα είναι το έμβλημα της δημοκρατίας σε εκείνο το το graffiti που δείχνει πως το «πουλί επέτασεν»;

Ε, κάπως έτσι έγινε και με το λογότυπο του PLUS: μετά την αποχώρηση του ΑΚΕΛ από το κανάλι, οι PLUS-τικοί έφυγαν το κόκκινο σφυρί και άφησαν το δρεπάνι: ένα συμπαθητικό fuxia λογότυπο πάνω δεξιά.

Αφου αριστερά τίποτα δε τους πήγαινε καλά, είπαν να δοκιμάσουν και μια φορά να μπουν με το δεξί. Εμάς πάλι που μας πάνε απο την αρχή όλα δεξιά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αλλάζουμε σε TV MINUS, έτσι;

θα μπορούσαμε να πούμε και για την αλλαγή του στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που είναι σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο με τις κάμερες από πίσω και το στρογγυλό τραπέζι, αλλά όταν πανομοιότυπο και καλύτερο σκηνικό βλέπεις και στο τοπικό κανάλι NIMONIA TV της Λεμεσού, δεν μπορείς να μιλάς για τη νέα σου εικόνα, αλλά μάλλον για την καλή σου τύχη να σε βλέπει όλη η Κύπρος.

Η μόνη περίπτωση εννοείται που μπορεί το κανάλι να νοιώσει υπερήφανο είναι εάν το νέο σκηνικό του δελτίου ειδήσεων του ΡΙΚ είναι χειρότερο από το δικό τους, αν και για να στηθεί χρειάστηκε περισσότερο από μία βδομάδα, μόνο τότε!



Σε τι διαφέρει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV PLUS;
-> όχι, δεν είναι στην ώρα μετάδοσης! Απλώς το πρώτο είναι καθαρά ψυχαγωγικό, ενώ το δεύτερο ξεκάθαρα πλέον STAR-άτο!


Οι «allon dallon» βλέπουν τώρα τελευταία όλα τα κανάλια εκτός από SIGMA. ΑΝΤ1, ALPHA, MEGA είχαν τη τιμητική τους στην εκπομπή της Πέμπτης: next top model, Γιούρι Γκέλερ, Χ-factor, πανσέληνος, αίγια fuxia από τον ANT1, «εφιάλτης στην κουζίνα» και “αγρότης μόνος ψάχνει» από τον ALPHA –ΡΙΚ, ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ και GET ON STAGE από το MEGA διακωμωδήθηκαν μέσα από σκετσάκια που κατέλαβαν και όλο τον χρόνο της εκπομπής. Πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό;


ή η εκπομπή ξέρει καλά πώς να πιάνει τον παλμό του κόσμου και να σατιρίζει ό,τι συζητιέται περισσότερο ή το SIGMA απαγόρευσε τη σάτιρα των δικών του προγραμμάτων.

Διότι πώς να πιστέψουμε ότι το κανάλι δε διαθέτει υλικό για σάτιρα, όταν παράγει πλήθος δικών του παραγωγών, οι οποίες μάλιστα "σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της agb είναι πρώτες στη μέρα προβολής τους";
Μήπως τελικά η εκπομπή σατιρίζει άλλ’ αντ’ άλλων προγράμματα;


Όπως και να το κάνουμε, δε συνηθίζεται να βλέπουμε αμοντάριστες σκηνές σε δραματικές σειρές (βλ. ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ) και μάλιστα που είναι και πρώτες και σε τηλεθέαση, ώστε να περνά απαρατήρητο και να μένει στο απυρόβλητο.

Από την άλλη βέβαια, οι Alladall-ικοί αποδεικνύουν συνεχώς μετά τον Λώρη και την Χριστιάνα, τη Χριστιάνα Αριστοτέλους και τους Φώτη και Μαρία πως αγαπάνε τη TV, αλλά ακόμη ψάχνουν να βρουν το ύφος τους και την ταυτότητά τους και δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει τώρα αυτό το ψάξιμο.



Ακούσαμε στο ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ πως η Γωγώ Μαστροκώστα κάνει πρωϊνάδικο στην Κύπρο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
-> εάν η Μέλανη Στέλιου ήταν σέξι, παντρεμένη και μανούλα ίσως η πληροφορία να είχε και μία βάση!

η Μελενεγάκη εξομολογείται:
"είμαι περήφανη για το «ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΩΗΣ»".
-> Και η Έλενα Σκορδέλη παρομοίως αλλά ακόμη εργάζεται στο TV PLUS!



Το meg-άλο μπέρδεμα γίνεται στο τηλεφωνικό κέντρο του MEGA Κύπρου: αρχικά ήταν τα τηλεφωνήματα στην εκπομπή ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ, τώρα στο άθλημα ξεκίνησε να επιδίδεται για άλλη μία φορά και η Χριστιάνα που ελλείψει χρόνου στέλλει πολλά από τα τηλεφωνήματα που λαμβάνει στη δική της εκπομπή, στους «αρμοδίους» Γωγώ και Λουκά. Από το «γραφείο ευημερίας» στο «κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών» και τούμπαλιν.
Μόνο πρόσεχε κ. Χουλιάρα μας, πρόσεχε γιατί υπήρχε το καλό συνήθειο εκεί στο MEGA να σας αρπάζουν τα άλλα κανάλια τους δημοσιογράφους, αλλά με τα σημερινά δεδομένα τους βλέπω να παίρνουν μεταγγραφή στα υπουργεία

θα πω την αμαρτία μου: δεν είδα σχεδόν καθόλου το πρώτο live του GET ON STAGΕ, όχι μόνο γιατί απουσίαζα εκτός σπιτιού, αλλά και που γύρισα το μόνο που έκανα ήταν να ρίξω μόνο μιά ματιά και τότε άκουσα την Κατερίνα Αγαπητού να τσιρίζει και απ’ όσο ξέρω –από την καθημερινή ενημέρωση στην εκπομπή της Χριστιάνας- ούτε τηλεφώνημα για βόμβα δέχτηκαν ούτε τον Σάκη είχε για συμπαρουσιαστή! Εκτός και αν από τον πολύ χορό επηρεάστηκε από την παρουσιάση της Βίκυ Καγιά στο «so you think you can dance» οπότε στο άλλο live Κατερίνακι θέλουμε μακρόσυρτη τη φωνή στην ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων. Ή παίζουμε ή δεν παίζουμε!!!


Καιρό είχα να δω αυτή τη σειρά, για το «ΜΠΑΤΣΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ» λέω, αλλά όταν σατιρίζεις τις κάμψεις του Δημήτρη Ουγγαρέζου για τα 20 χρόνια του MEGA και το κάνεις πρώτος εσύ, γελάμε Πάρη μου, γελάμε!!!!

όπως γελάμε και με το παριζάκι του Υφαντή

όταν γίνεται Λεμονής στο «allan dallon”. Τέτοια θέλουμε!


Μάλιστα, μάθαμε και τι έγιναν οι φωτογραφίες που τράβηξαν στο Παρίσι οι συντελεστές της σειράς μυστηρίου του ΑΝΤ1 «Πανσέληνος»: πήγαν κατευθείαν στο άλπουμ της Χριστίνας. Και μετά προτείνουμε να τις δώσουν στον Μπεγνή για να θυμάται τί έκανε κάποτε στην Κύπρο όταν στον υπόλοιπο κόσμο είχε οικονομική κρίση.....

Η “ΑΙΓΙΑ fuxia” είναι στα πάνω της, είναι στα ωραία της, αλλά πολύ καθυστερεί να ξεδιπλωθεί η ιστορία, πόσο μάλλον όταν κάποιες ιστορίες είναι ακόμη ανοιχτές από τον πρώτο κύκλο και η απάντηση στο «αίνιγμα» για το ποιός είναι ο γιος της Μαλούς φωνάζει εδώ και καιρό: Κωνσταντής λαλώ σου!!!!!!


Πλάκα που έχουν κάποια τηλεφωνήματα στις εκπομπές. Πήρε που λέτε τηλέφωνο τηλεθεατής για να «μαλώσει» την Ελίτα που αποκαλούσε τον Μακάριο «Εθνάρχη» και η παρουσιάστρια για να μην τον κακοκαρδίσει του είπε πως και τον Γρίβα τον λέει «Διγενή». Δεν θέλω βέβαια να σας σοκάρω, αλλά ο «εθνάρχης» είναι τίτλος και όχι χαρακτηρισμός. Τι να τον έλεγε δηλαδή η Ελίτα μας τον Μακάριο, για να μη θεωρηθεί ότι του κάνει κομπλιμέντο, «χότζα»;

όταν η "πρωϊνή μελέτη" μελετά τσόντα και οι μαθητές βρίσκονται στο σπίτι επειδή είναι σχολική αργία......

Η "πρωϊνή μελέτη" σήμερα εντρύφησε στο νέο βιβλίο του Νίκου Μουρατίδη, ο οποίος μετά από τις ιστορίες του μικρού Αλκιβιάδη έγραψε και μία...τσόντα (!!!), αποσπάσματα της οποίας ακούστηκαν σε ρεπορτάζ στη σημερινή εκπομπή γύρω στις 9.00 το πρωί από το PLUS.

Και μόνο που σκέφτομαι ότι σήμερα ήταν σχολική αργία στην Κύπρο και την εκπομπή πιθανώς "μελέτησαν" και πολλά παιδιά, δεν ανατριχιάζω απλώς, αηδιάζω.



ΤΙ ΚΟΙΝΟ έχουν η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, το ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ του Παπακαλίατη;
Και οι τρεις σειρές μπέρδεψαν την τηλεόραση με το σινεμά.
Οι δύο πρώτες με τις διπλές προβολές τους μέσα στη μέρα και η τελευταία με τα κινηματογραφικά της πλάνα που μόνο αυτά διαθέτει τελικά.

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α