Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

put the telecontrol down, μπορείς;;;

Χρύσανθος Τσουρούλης στο Down Town:
« Στο πρωινό θεωρώ ότι ξεκίνησε να κλείνει ένας κύκλος. Όχι γιατί βαρέθηκα ή είμαι αγνώμων. Πρέπει να φεύγεις όταν είσαι ακόμη στην κορυφή»
→ Για σένα κλείνει ένας κύκλος, την Μέλανη την ρώτησες; Εδώ που τα λέμε όμως, κουτί της ήρθαν τα «60 λεπτά» του Χρύσανθου, της νέας κοινωνικής εκπομπής του δημοσιογράφου και παρουσιαστή, πιστής αντιγραφής των "αποδείξεων" του Ευαγγελάτου -μόνοι τους το λένε αυτό έτσι; -, η οποία θα αρχίσει να προβάλλεται σύντομα από το sigma, αφού θα μείνει μόνη της στην παρουσίαση της εκπομπής, σύμφωνα με τη πιο πάνω δήλωση του Χρύσανθου. Τώρα είναι που η Μέλανή μας θα τη δει Ελένη.... Μενεγάκη. Μη σας πω ότι θα θέλει να βγαίνει και την ίδια ώρα απέναντί της με εκπομπή που θα έχει τίτλο: «180 -βασανιστικά- λεπτά με τη Μέλανη Στέλιου»....

και επειδή στο Sigma ξέρουν να γλεντάνε, ακόμα και όταν κάτι φτάνει στο τέλος του, πρόσφατα είδαμε στο «Καλημέρα» την Μέλανη και τη μαγείρισσα της εκπομπής να φτιάχνουν....κόλυβα !!!


άλλοι πάλι έχουν πιο καλό χιούμορ, όπως για παράδειγμα η σειρά "Γιούγκερμαν" -> για όσους δεν βλέπουν τη σειρά, να πούμε ότι στη φωτογραφία, βλέπουμε τη γεροντοκόρη γειτόνισσα του Γιούγκερμαν στο φέρετρο....


επέστρεψε και η ωραία Ελένη (Μενεγάκη) στην εκπομπή της, για να βάλει μάλλον τα πράγματα στην πρωινή ζώνη στη θέση τους, αφού οι ‘αντίπαλοί’ της, κατά τη διάρκεια της απουσίας της, είχαν δείξει τις άγριες διαθέσεις τους · ο Αρναούτογλου βολεύτηκε με τα τυχαία τηλεφωνήματα στην Ελλάδα, την Κύπρο και όχι μόνο – πολλές φορές τους βλέπουμε να τηλεφωνούν ακόμα και στην Ιαπωνία και αλλού – και πλέον το ένθετο αυτό έχει αποκτήσει μία περίοπτη θέση στην εκπομπή, ενώ ο «πρωινός καφές», η εκπομπή –χαμαιλέοντας, απέκτησε για άλλη μία φορά, την βδομάδα που μας πέρασε, νέες στήλες όπως «η κλειδαρότρυπα», «η Λίτσα Πατέρα απαντά στις ερωτήσεις σας» , «το ασχημόπαπο που έγινε...κύκνος» - πρόκειται για αποσπάσματα από το αμερικάνικο ριάλιτι σόου ‘the swan’ που έχει προστεθεί και αυτό στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 Ελλάδος, μετά τις ξένες επιτυχημένες σειρές LOST και PRISON BREAK.
→ τόσο όμως ο Αρναούτογλου όσο και η Μελέτη έχουν αρχίσει να κουράζουν το κοινό, από την άλλη όμως η Ελένη είναι σταθερή αξία και η επιτυχία της εκπομπής δεν έχει να κάνει με στήλες και δομές, αλλά οφείλεται πιστεύω εξ’ολοκλήρου στο παρεΐστικο κλίμα της εκπομπής, στην απουσία του «κίτρινου» και στην αμεσότητα και τη χάρη της ωραίας Ελένης. Ε, όπως και να το κάνουμε, δε κάθονται και οι άλλοι παρουσιαστές να διαβάζουν ΟΛΑ τα emails των τηλεθεατών, αλλά ούτε και ξέρουν πώς από ένα θέμα όπως η μύτη να βγάλουν άφθονο γέλιο....

θέλετε και άλλη απόδειξη για το ότι πλέον ο Αρναούτογλου και η Μελέτη έχουν πιάσει πάτο;
-> ο πρώτος ελπίζει πλέον μόνο στη μεγαλόνησο Κύπρο, μέχρι και "κυπριακό" τρέιλερ έχουν φτιάξει για την εκπομπή, ενώ χθες η δεύτερη μας τόνιζε πόσο ολοζώντανος είναι ο "πρωινός καφές". Δεν τους βλέπω να κρατάνανε για πολύ τους χορούς.....

ακόμα και όταν κάποιοι έχουν ένα ‘οσκαρικό γεγονός’ για να ασχοληθούν, όπως για παράδειγμα τα βραβεία “Madame Figaro”, τα οποία φιλοξένησαν λαμπερά –σύμφωνα με τους ίδιους – ονόματα από το ελληνικό star system, δεν μπορούν να χειριστούν το θέμα καλύτερα από την Λενιώ μας. Έτσι, την Τετάρτη η Μενεγάκη έμαθε από πρώτο χέρι τις περιπέτειες του Γιώργου Τσαλίκη και της Κέλλυ Κελεκίδου στην Κύπρο, αφήνοντας το sigma να προσπαθεί να κερδίσει το παιχνίδι στις καθυστερήσεις: όχι μόνο μετέδωσαν τα βραβεία την Πέμπτη, από την Τρίτη που έγιναν, αλλά αυτό που βρήκαν κιόλας να σχολίασουν την Παρασκευή το πρωί στην εκπομπή ‘Καλημέρα’, η Μέλανη και η παρέα της, ήταν η πτώση της Βάνας Μπάρμπα, την οποία μόνο αυτοί είδαν και γέλασαν με τη ψυχή τους.
→ αυτή είναι η δεύτερη φορά που το sigma αποτυγχάνει να εκμεταλλευτεί ένα γεγονός που το ίδιο έστησε και επομένως έχει και την αποκλειστικότητα. Η αρχή έγινε με τα μουσικά βραβεία πέρσι που η Μενεγάκη πρόλαβε και προέβαλε το θέμα πριν από αυτούς και τώρα η Μενεγάκη «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά, κλέβοντάς τους τους καλεσμένους, όπως τον Γιώργο Τσαλίκη, που δεν πήγε στο πάρτυ μετά τα βραβεία, για να μπορέσει να βρεθεί την επόμενη μέρα στην εκπομπή της Ελένης, κάτι που εξόργισε τη Μέλανη. Αλλά γιατί να εκνευριστείς βρε Μέλανη, τον καλεσμένο σου πήρε, όχι την εκπομπή....

και πήραμε και τα εύσημα από την Κέλλυ για τις ειδήσεις μας στην Κύπρο, που όπως είπε της έκαναν εντύπωση. "μαθαίνεις πολλά πράγματα", είπε χαρακτηριστικά.
-> δεν ξέρουμε ποιού σταθμού το δελτίο είδε κατά την εδώ παραμονή της, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη και το δελτίο του plus είναι πολύ καλύτερο από κάποια ελλαδικά. Ε, βέβαια, όταν εκεί πρώτη είδηση είναι ο Πασχάλης και το εξώγαμο για παράδειγμα, αν δεις κάτι πιο σοβαρό, θα το εκτιμήσεις, δε γίνεται! Ευχαριστούμε Κέλλυ, τέτοια μας λέτε και χάνουμε τα ευρουλάκια μας να σας ακούμε όταν τραγουδάτε...
μπράβο βέβαια και στην Ελένη που μόλις ακούει για Κύπρο πάντα έχει τις ίδιες απορίες: "πώς ήταν ο καιρός εκεί;" και "τι βλέπουνε στην τηλεόραση;"
-> για το πρώτο Ελενάκι μου, τι να σου πω, πολλά μποφόρ, σαν αυτά της Αγγλίας χθες ένα πράγμα, ενώ για τη δεύτερη ερώτηση, ευτυχώς που δε θυμήθηκες μία περσινή σου συνομιλία με Κύπρια τηλεθεατρια που σου είπε ότι βλέπουμε "Βασιλική" του κ. Τσιάκκα το έργο. Αλλά η Κέλλυ ήταν και πάλι αποστομωτική: 'δεν ξέρω, εγώ εσάς είδα'....Απολαυστικές οι δύο κυρίες, όπως πάντα......

« είναι μία πολύ αξιόλογη συνέντευξη» δήλωσε, κατά τα άλλα, ο κουτσομπόλης της Μέλανης, αναφερόμενος στη συνέντευξη που του παραχώρησε η Βάνα Μπάρμπα.
→ πόση αξία μπορεί να έχει μία συνέντευξη με την Βάνα Μπάρμπα και τον κουτσομπόλη, αυτό μόνο ο ίδιος το ξέρει και το Sigma ! Και επειδή το κανάλι φημίζεται για την καθυστέρησή του, καλό θα ήταν γι’ αυτούς να την παίξουν σύντομα την συνέντευξη, διαφορετικά από «πολύ αξιόλογη» θα γίνει «αρχαιολογία».......



το παραλειπόμενο με τον δημοσιογράφο – παρουσιαστή του ΡΙΚ Κώστα Χαραλαμπίδη, όπου ένα αυτοκίνητο περνά πάνω από τον εν λόγω παρουσιαστή και αυτός φωνάζει «ρε γάρε, ρε γάρε» και είδαμε στο πρωτοχρονιάτικο εορταστικό πρόγραμμα του ΡΙΚ, ανακάλυψε, έστω και αργά, ο Λάκης Λαζόπουλος και το έπαιξε στην εκπομπή του!
→ και αυτό δεν ήταν τίποτα. Την Ελίτα την έχει ακουστά ο Λάκης; Τώρα μάλιστα που το Ελιτάκι πήρε και βραβείο, να μην βρει και αυτή την αναγνώριση που της αξίζει;


Το βραβείο της media person της χρονιάς πήγε λοιπόν στην Ελίτα Μιχαηλίδου, ενώ το έχασαν μέσα από το χέρια τους η «σιδηρά κυρία» της τηλεόρασης Αιμιλία Κενεβέζου, η «μάχιμη ρεπόρτερ» του ΡΙΚ Σωτηρούλλα Χριστοφίδου, αλλά και η πιο στημένη, ψεύτικη και ψωνισμένη τηλεπαρουσιάστρια πρωινής εκπομπής, Μέλανη Στέλιου.
→ δυστυχώς για την Ελίτα η βράβευσή της αυτή συνέπεσε με τις εκπομπές που έκανε πρόσφατα για μία γυναίκα που ισχυρίζεται ότι μπορεί να θεραπεύσει με τη δύναμη της προσευχής και όσο να’ ναι τέτοιες εκπομπές δεν καταδεικνύουν και τον καλύτερο εαυτό της παρουσιάστριας.

Εγώ πάλι ψηφίζω Σωτηρούλλα Χριστοφίδου !!! Ρεπόρτερ όνομα και πράγμα.
→ δημοσιογράφος που ξέρει όχι μόνο να καλύπτει τα γεγονότα, αλλά και να τα βιώνει στον υπέρτατο βαθμό. Ειδικά στις ζωντανές ανταποκρίσεις της, παίζει χωρίς αντίπαλο....

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ....
Διάλογος μεταξύ Μέλανης και Τάσου Τρύφωνος στην εκπομπή της πρώτης την Παρασκευή:
Τάσος Τρύφωνος: το δείξατε το βίντεο με τη Φωτεινή Παπαδοπούλου; - από τα βραβεία Madame Figaro -
Μέλανη: ναι, το δείξαμε!!!
Τάσος Τρύφωνος: ωραία.
μετά από λίγο, ο σκηνοθέτης της εκπομπής παίρνει την πρωτοβουλία να παίξει το εν λόγω βίντεο:
ΜΕΛΑΝΗ: μπράβο στον σκηνοθέτη μας, που βρήκε αμέσως το βίντεο!

πάμε τώρα και για μία σύντομη ενημέρωση για τη σειρά LOST:
ήδη έχει παιχτεί στην Αμερική και το 4×6 επεισόδιο με τίτλο «the other woman» Juliet centric episode – και από αυτά που είδαμε ως τώρα, μπορώ να πω ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες χρονιές της σειράς, αφού είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε τόσες απαντήσεις στα ερωτήματά μας, που ανέκυψαν από τις 3 προηγούμενες σεζόν, ενώ για πρώτη φορά μαθαίνουμε και για τον αντίκτυπο που είχε το αεροπορικό δυστύχημα στον ‘έξω κόσμο’.
→ για τους fans της σειράς να πούμε ότι η σειρά θα κάνει ένα διάλειμμα μετά το 8ο επεισόδιο και θα επανέλθει τον Απρίλιο (24/4/08 -για τα επεισόδια 9-13).

Λουκάς Φουρλάς στο Down Town:
« Το να πάρω θέση δίπλα από ένα υποψήφιο πρόεδρο, δεν πιστεύω ότι είναι μία ενέργεια που στιγματίζει το υπόλοιπο της ζωής μου, ούτε επηρεάζει την αξιοπιστία μου ως δημοσιογράφο»
→ Νομίζεις, Λουκά μου. Στην Κύπρο, ζούμε, όχι στην Αμερική. Πέντε παγκύπρια κανάλια έχουμε όλα κι όλα και το καθένα είχε το δικό του υποψήφιο να υποστηρίξει στην προεκλογική περίοδο, παρόλα αυτά όμως όλοι με ανοικτές αγκάλες θα σε περιμένουν, ειδικά το mega · διότι μπορεί ο γνωστός δημοσιογράφος να έχασε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην κυβέρνηση Ιωάννη Κασουλίδη – όσο και να λες ότι δεν την ήθελες, δεν μας ξεγελάς -, αλλά να’ ναι καλά ο αρχιεπίσκοπος που στήριξε τον άνθρωπό του στον β’ γύρο και έτσι τη θέση στο mega την έχει μάλλον και πάλι στο τσεπάκι.

Ένας καρνάβαλος στο στούντιο της εκπομπής του Γιάννη Καρεκλά, ήταν αρκετός για να προκαλέσει τον εκνευρισμό του παρουσιαστή λίγο πριν την έναρξη της εκπομπής του. Ωραία η φάρσα που του έφτιαξαν οι «πατάτες αντιναχτές», αλλά θα ήταν ακόμη πιο ωραία αν όλο αυτό έβγαινε και στον αέρα.
→ ήταν όμως μία από τις καλύτερες στιγμές των φετινών πατάτων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα με τις διάφορες ‘κλοπές’ τους από τα blogs είχαν αρχίσει να χάνουν έδαφος.

.............αν και αυτό δεν ισχύει καθόλου για την σειρά «την πάτησα», που δίκαια μπορεί να θεωρηθεί ως η καλύτερη κυπριακή κωμική σειρά της χρονιάς, με ενδιαφέρουσα τουλάχιστον πλοκή και έξυπνες ατάκες.
→ και επειδή και οι φράσεις με διφορούμενη σημασία από αρχαιοτάτων χρόνων έδιναν αρκετό γέλιο, ο πρόσφατος διάλογος Λώρη – Κακουράτου ήταν πολύ εύστοχος:
κ. Σταυριανή: ίντα που έκαμες σήμερα να φάμε;
Αντώνης: πατάτες αντινακτές
κ.Σταυριανή: τούτες καταφέρνεις τες...

είναι γεγονός ότι από τη σειρά «δείξε μου το φίλο σου» ελάχιστα πράγματα έχω δει από το ξεκίνημα της σειράς. Όμως στον δεύτερο κύκλο της σειράς από κει το έφερε από δω το έφερε, τελικά τα κατάφερε ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως να σμίξει τους 3 ηθοποιούς που ξεχώρισαν στη σειρά «σ’αγαπώ» του sigma, Χάρη Κκολό, Θέα Χριστοδουλίδου και Φώτη Γεωργίδη και μάλιστα φρόντισε να έχουν τις ίδιες σχέσεις μεταξύ τους, όπως και στη σειρά «σ’αγαπώ».
→ διότι όταν κάτι είναι δοκιμασμένο και επιτυχημένο, δύσκολα το αποχωριζόμαστε. Σωστή η κίνηση λοιπόν από τον σεναριογράφο, όμως ας βρουν και κάπου αλλού να πηγαίνουν για εξωτερικά γυρίσματα εκτός από το “the mall”.

αυτή και αν μας έλειψε!!!!
->εμφανίστηκε πρόσφατα στα βραβεία 'άνδρες της χρονιάς' στην Ελλάδα΄. Δήμητρα Ματσούκα, Δέσποινα Βανδή και ο παγκόσμιος πρωταθηλτής της φόρμουλα 1 Μίκα Χάκινεν, ήταν από τις πιο λαμπερές παρουσίες εκείνης της βραδιάς, που μόλις χθες μετέδωσε το ΡΙΚ.

ακόμα επιμένουν κάποιοι άλλοι πώς έχουν λαμπερά ονόματα; Γιατί αυτό που καταλάβαμε εμείς, είναι πως όποιος έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με το νησί, συγκεκριμένα καταγωγή - π.χ Τόνυ Δημητρίου -ή έχει Κύπρια φιλενάδα -π.χ Λούλης - ή παίζει και στα έργα του σταθμού ή κατά λάθος ήταν στην Κύπρο εκείνες τις μέρες -π.χ Τάκης Ζαχαράτος- έκανε και ένα πέρασμα από την 'οσκαρική' βραδιά του SIGMA. Άντε και του χρόνου.....

η πρόταση του telecontrol:
'μαύρα μεσάνυχτα'......MEGA, Τρίτη, 10.30 το βράδυ
'η εξαφάνιση'.........ΡΙΚ1, Πέμτπτη, 9.15 το βράδυ
'την πάτησα'.........ΑΝΤ1, Δευτέρα- Τρίτη, 9.25 το βράδυ
'πατάτες αντινακτές', ΡΙΚ1, Παρασκευή, 9.15 το βράδυ
'Γενιές της σιωπής', ΡΙΚ1,Σαββατοκυρίακο, 7.25 το βράδυ

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α