Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Νέες -ελληνικές- αφίξεις στην κυπριακή tv

 Η κυπριακή τηλεόραση μόλις απέκτησε
(με καθυστέρηση κάποιων ετών....-όπως πάντα-)





 

1.Τη δική της Μάγια Τσόκλη
 
Συμπαθητική η ταξιδιάρικη -διότι ταξιδιωτική δεν την λες- εκπομπή της Αλεξίας Αναστασίου "Χωρίς αποσκευές" στο ΡΙΚ. Το σακίδιο στον ώμο δεν σε κάνει απαραιτήτως και Μάγια Τσόκλη γιατί Μάγια.... γεννιέσαι, δεν γίνεσαι, αλλά και η Αλεξία μας αποδεικνύει ότι μπορεί να κάνει τις γυροβολιές της σε όλη την Κύπρο με την ίδια ενέργεια που κάνει και τη γυμναστική zumpa στο πρωϊνάδικο της Γαβριέλλας.  Γρήγορη εκπομπή -ναι, επιτέλους και μια εκπομπή στο ΡΙΚ που έχει μοντάζ, αυτό κι αν είναι είδηση....-, επιμελημένη, εναλλακτική, πλακατζίδικη. Muy bien senorita!



2. Το δικό της Ηλία Μαμαλάκη

Είναι ο ολοκαίνουργιος Χρίστος Χριστοδούλου και λέμε ολοκαίνουργιος, αφού μιλάμε μάλλον για το νέο απόκτημα - πολυεργαλείο της κουζίνας των "Καυτών Πιπεριών" του ΡΙΚ: μαγειρεύει, παρουσιάζει, κάνει ρεπορτάζ, παίρνει συνεντεύξεις.... Τύφλα να 'χει το Thermomix και ο Μαμαλάκης δηλαδή!
 

Να βοηθήσουμε σε αυτό που βλέπετε, ναι. Στα δεξιά είναι ένα μουσικοχορευτικό στιγμιότυπο από ελληνική ταινία, ενώ στα αριστερά είναι ένα μουσικοχορευτικό στιγμιότυπο που θα μπορούσε να ήταν από παλιά ελληνική ταινία, αλλά, για έναν ακατανόητο λόγο, είναι από τις ΚΑΥΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ του ΡΙΚ. Η μόνη που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μίας χορογραφίας σε μία μαγειρική εκπομπή είναι η λαϊκη ρήση "Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει!" . Ρικάδες μου εσείς, μα πόσο μπροστά πια!


3. Τη δική της Αννίτα Πάνια

Διότι η πελλάρα εν πολλών λογιών τζιαί πάει παντού - ανά την Κύπρο -, ειδικά όταν ακούει στο όνομα Ρούλα Γεωργιάδου. Αννίτα, SOS μάνα μου, SOS, διότι έπιαν μας η κρίση. Όι τζείνη που εν άφησεν πλάσμα για πλάσμα, η άλλη !